Екструдирани пенополистиролни прегледи и спецификации на пеноплекс

Екструдирана пяна от полистирол - прегледи и спецификации на PENOPLEX 1Екструдираната пяна от полистирол е много популярен продукт на пазара на строителни материали. Качествата и свойствата на този материал са признати за наистина уникални, тъй като те улесняват изграждането на конструкция и намаляват потреблението на допълнителни материали. Например, екструдирана полистиролова пяна

рецензиите са предимно само положителни, защото с негова помощ разходите за работа върху обекта са значително намалени.

PENOPLEX се произвежда чрез екструзионна инсталация, която по време на работа излага полистирените зърна на висока температура и налягане. Катализаторът е специален суров материал (като правило той е светлинен диоксид и въглерод), който помага да се пенизира веществото.

Разпененото вещество се изстисква навън, след което фреонните молекули се изпаряват и мястото му се запълва с въздух. Поради това материалът придобива фино пореста структура, в която всяка клетка е изолирана. Тъй като размерът на клетките е само 0.1-0.2 мм вътре в материала, те са равномерно разпределени. Благодарение на тази подредба нагревател PENOPLEX (прегледи за това и да каже) се извършва топло и силно.

Основните свойства на екструдираната пяна от полистирол

Екструдираната пяна от полистирол има различни свойства поради разнообразието от приложения. Нагревател PENOPLEKS - технически характеристики:

  • Абсорбцията на водата е минимална

За топлоизолационните материали този показател е много важен. В PENOPLEX водата може да навлезе само в външните клетки, които се образуват в резултат на рязане или унищожаване. Вътрешните клетки остават недостъпни за водата.

  • Пропускливост на водните пари

Всеки тип тип екструзия от експандиран полистирол, включително PENOPLEX, се характеризира с повишено ниво на устойчивост на изпаряване на влагата. Например 2-сантиметровият слой от експандиран полистирол има еднаква пропускливост на парите като слоя покривен материал.

  • Топлопроводимост

Екструдирана пяна от полистирол - прегледи и спецификации на PENOPLEX 2

В сравнение с други топлоизолационни материали, топлопроводимостта на PENOPLEX е малко по-лоша. Поради факта, че материалът практически не абсорбира влагата, той може да се използва на места, където има висока влажност (покриви, мансарди, мазета, подове и др.).

  • Дълъг експлоатационен живот

Всички характеристики на изолационната пяна с постоянно замразяване, размразяване и излагане на атмосферни явления не се променят. Поради това свойство материалът може да се използва за 50 години.

  • Проста и удобна обработка и монтаж

Нагревател PENOPLEKS може бързо да затегне стените, без да се използват специални усилия. Материалът е много лесно изрязан с конвенционален нож. При инсталирането е възможно да не се страхувате, че снегът или дъждът ще отидат, основата му няма да позволи на материала да абсорбира в себе си влага.

  • Устойчивост на компресия


Благодарение на това, че нагревателят PENOPLEX (обратна информация за материала може да се прочете на нашия уебсайт) има хомогенна структура, дори при високи натоварвания, той не променя размера и формата си.

  • Ниско ниво на химическа активност

Материалът не реагира с никое химическо вещество, което се използва в строителството. Екструдираната пяна от полистирол, чиито прегледи казват, че обикновено не е токсична и незапалима, може да се използва в строителството в райони с високи температури.

Френите, които присъстват в материала, не разрушават озоновия слой, така че изолацията е също така екологично чисти.

Екструдирана пяна от полистирол - прегледи и спецификации на PENOPLEX 3

Обхват на материала PENOPLEX

Топлоизолационният материал се използва в хладилната индустрия, индустриалното и гражданското строителство, полагане на магистрали и железопътни линии.

Нагревател PENOPLEX, чиито технически характеристики означават, че материалът има уникални свойства и показатели, създава комфортни условия в помещението, допринася за издръжливостта на конструкциите и ги предпазва от различни температурни промени и атмосферни явления.

Екструдираната пяна от полистирол значително намалява разходите при изграждането на нови жилищни сгради и ускорява самия процес на изграждане.

Екструдирана пяна от полистирол - прегледи и спецификации на PENOPLEX 4

Употребата му в пътното строителство помага да се постигне устойчивост на деформация, тя спестява почвата от замръзване и образуване на ледени слоеве.

Поради факта, че екструдираният полистирол (разглеждани в съответната секция) се използва не само в процеса на строителството, но и когато е необходимо просто да се направи допълнителна изолация на вече построените стени, имайте предвид основните му предимства:

  • нулева абсорбция на влага;
  • леко тегло;
  • ниска топлопроводимост;
  • екологосъобразност и издръжливост;
  • висока якост.

Екструдирана пяна от полистирол - прегледи и спецификации на PENOPLEX 5

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво е стиропор важни характеристики, предимства и недостатъциКакво е стиропор важни характеристики, предимства и недостатъци
Стиропор за подово отоплениеСтиропор за подово отопление
Екструдиран пенополистиролЕкструдиран пенополистирол
Плътност на модерния експандиран полистиролПлътност на модерния експандиран полистирол
Топлоизолация на пяна или пянаТоплоизолация на пяна или пяна
Полиуретанова лепилна пяна за екструдирана полистиролова пяна, отколкото залепени плочи?Полиуретанова лепилна пяна за екструдирана полистиролова пяна, отколкото залепени плочи?
Понятието за плътност на екструдиран полистиролПонятието за плътност на екструдиран полистирол
Топлопроводимост на топлоизолацията и изолационни характеристикиТоплопроводимост на топлоизолацията и изолационни характеристики
Разширен полистирен технически характеристики на изолация psb и psb-sРазширен полистирен технически характеристики на изолация psb и psb-s
Топлоизолационни корундни прегледи и спецификации на топлоизолационната бояТоплоизолационни корундни прегледи и спецификации на топлоизолационната боя
» » Екструдирани пенополистиролни прегледи и спецификации на пеноплекс
© 2021 BggeHat.com