Топло и звукоизолация на сгради

Топло и звукоизолация на сгради

За да се увеличат топло- и звукоизолационните свойства, както и да се повиши нивото на огнеустойчивост на сградите и конструкциите в хоросанната смес, използвана за мазилка, добавете минерални влакна, леки агрегати. Разширеният перлит е лесен за пълнене, не е стабилен материал, което налага смесването на сместа за не повече от две до три минути в миксер.

Предимството на смесите за гипс с добавяне на експандиран перлит е намаляването на консумативните строителни материали.

За сравнение: десет милиметрова мазилка с добавка на перлит има топлоизолационен капацитет, равен на четиридесет милиметра бетонов разтвор с добавяне на чипове и пемза или петдесет милиметра тухлена зидария.

При недостатъчна топлоизолация на прозорците, топлинните загуби се увеличават, което води до увеличаване на оперативните разходи за отопление на сградата, понижаване на нивото на комфорт. Важно е при инсталиране на прозорците гъстотата на прозоречната кутия към стените.

При наличието на ниски температури в уличния въздух, топъл въздух от помещението е насочен към външната страна и в него преминава студен въздух. Силата на тази естествена вентилация се увеличава пропорционално на увеличаването на разликата между вътрешната и външната температура. Поради изтичането на прозорци загубите на топлина могат да достигнат осемдесет процента.



През лятото се използват завеси, завеси, щори, за да се предпази стаята от прегряване и свръх слънчева светлина.

За вътрешна изолация използвайте различни материали като: експандиран полистирол, фибролитни пластини, минерална вата.

Синтетичният материал - пяна от полистирол - е няколко пъти по-лек от коркова дървесина, има високи топло- и звукоизолационни свойства и издържа на температури до 70 градуса. Предлага се като плочи или блокове.

Фибролитните пластини имат грубо влакнеста структура. Техният недостатък е запалимостта. Те се използват за топлоизолация на стени, тавани, покриви, монтаж на светли прегради. Плътността на такива плочи зависи от тяхната дебелина.

Минералните влакна, които са свързани заедно с формалдехидна смола, се наричат ​​плочи от минерална вата. Такива табла се използват широко, поради ниската цена и високата ефективност. Те изолират тръбопроводи, топлопроводи, подове. Те лесно се поддават на компресията. За използването на такива плоскости при температури над осемдесет градуса, върху тях се полагат защитни гипс или циментови разтвори или покрити с листове алуминий или цинк.

Е, за да разберете какво е умна чаша и как ще ви помогне с топло и звукоизолацията на вашия дом или офис, можете да посетите сайта lumenmarket.ru. Само там ще намерите всичко за интелигентното стъкло и неговите характеристики.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какъв вид пясък съществува?Какъв вид пясък съществува?
Основни компоненти за пластмасови прозорци и техния ремонтОсновни компоненти за пластмасови прозорци и техния ремонт
Някои съвети как да изолирате пода в странатаНякои съвети как да изолирате пода в страната
Външна изолация за стени, затопляне на стените на къщата отвън със собствените си ръцеВъншна изолация за стени, затопляне на стените на къщата отвън със собствените си ръце
Мазилка Knauf RotbandМазилка Knauf Rotband
Мазилка на стени по машинаМазилка на стени по машина
Текстурирана мазилка под естествен камъкТекстурирана мазилка под естествен камък
Топлоизолационни материалиТоплоизолационни материали
Звукоизолация на помещенияЗвукоизолация на помещения
Пълнители за строителни разтвори и бетониПълнители за строителни разтвори и бетони
» » Топло и звукоизолация на сгради
© 2021 BggeHat.com