Звукоизолация на помещения

Звукоизолация на помещения

Едно от условията за комфорт, както за работа в офиса, така и за живеене в жилище е липсата на външни звуци или с други думи намаляване на шума.

За да се намали шума, който прониква от външната среда, акустичните плочи се използват като шумоизолация.

За тази цел се използват порьозни, акустични плочи "аклинит", перфорирани гипсови плоскости.

Просто проникването на шума може да бъде ограничено с правилния дизайн на преградни стени, прозорци, тавани, врати. Като се има предвид, че с голяма маса на конструкцията, неговата звукоизолация по отношение на шума се увеличава, което се предава като колебания на въздуха.

Разделителните стени между апартаментите, като правило, се изпълняват прости, т.е. в една тухла.

Не можете да пренебрегвате мазилката. Тя трябва да се запечатат пукнатини и фуги, които допринасят не само изолация, но ще направи основа за успешна тапети, добре, чувствах, че е необходимо да се ролки за лепене на тапети може да ви помогне, за да domolov.ru сайт.



Често се използва комбинация от конструкции, състоящи се от тухлена преграда и тънка стена, която е разположена пред нея. За изпълнението на такава стена се използват листове от гипскартон, дървесни влакна, плочи от дървесни частици. Шахтата шевове между shpaklyuyut. Листовете са боядисани с боя или тапет, ако желаете.

В целия периметър на такива прегради между листовете и стената се поставя порест материал. Въздушната дупка, образувана между тухлената и светлата преграда, е изпълнена с топло, звукоизолиращ материал. Като такъв материал се използва стъклена вата, пяна.

Подобно на порести прегради, прозорците също имат звукоизолиращи свойства. Днешният пазар предлага различни прозорци от различни материали. Особено популярни са прозорците с двоен стъклопакет. Те се състоят от пластмаса, подсилена с метал. Те се отличават с ниска звукова проводимост, лекота на поддръжка, достъпна цена, лесна инсталация, висока плътност и следователно ниска звукопропускливост.

Звуковата проводимост на вратите зависи от гъстотата на крилото на вратата. Колкото по-тежка е вратата, толкова по-ниска е тяхната звукова проводимост. При монтажа на вратите е необходимо да се обърне внимание на факта, че те ще се впишат плътно към рамката на вратата. Увеличете звукоизолацията на вратите, като използвате допълнителни уплътнения.

За да се увеличи звукоизолацията на подовете, едно наистина просто решение е да се покрие с мек, дебел килим.

В жилищна сграда е обичайно да се използват килими, завеси, тапицерия за мебели, за да се създаде акустичен комфорт, тъй като те поглъщат звукови вълни, като по този начин намаляват нивото на шума.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Шумоизолация на тавана в апартамента - уютна атмосфера в къщатаШумоизолация на тавана в апартамента - уютна атмосфера в къщата
Шумоизолацията на стените в апартамент предпазва жилището от външни звуциШумоизолацията на стените в апартамент предпазва жилището от външни звуци
Как е шумоизолация на пода в апартамента?Как е шумоизолация на пода в апартамента?
Звукоизолация на пода в дървена къщаЗвукоизолация на пода в дървена къща
Опънати тавани с шумоизолация - избор на материалиОпънати тавани с шумоизолация - избор на материали
Шумоизолацията на канализационната тръба забравя за външни звуци!Шумоизолацията на канализационната тръба забравя за външни звуци!
Надеждната шумоизолация на пода в апартамента са трите най-разпространени технологииНадеждната шумоизолация на пода в апартамента са трите най-разпространени технологии
Шумоизолация на тавана със собствените си ръце - тишина и тишина в къщатаШумоизолация на тавана със собствените си ръце - тишина и тишина в къщата
Как да звучи правилно стени в апартамент със собствените си ръце?Как да звучи правилно стени в апартамент със собствените си ръце?
Звукоизолация на подовите материали и работна поръчкаЗвукоизолация на подовите материали и работна поръчка
» » Звукоизолация на помещения
© 2021 BggeHat.com