Разнообразие от шумоизолиращи стени, техните предимства и недостатъци

звукоизолирани стениСтените със звукова изолация никога няма да бъдат излишни, защото никой не иска да слуша музика на други хора или да знае за всички новини от съседния апартамент. Звукоизолацията е добър начин да се предпазите от ненужния шум, да се отпуснете вкъщи или обратно, да поканите на себе си весела компания. Ето защо е много важно звукоизолацията да може да абсорбира шума и да не го позволява в апартамента ви.

Обикновено по-дебели стената, толкова по-малко шум, но не винаги по този начин е подходящ за малки апартаменти или малки стаи. Има няколко начина да изолирате апартамент от шума.

Можете да направите шумоизолация с гипс, тъй като шумът може да проникне в апартамента от различни дупки, пукнатини, чипове или пори. За да направите това, трябва да изберете качествена мазилка, която не само ви позволява да се отървете от шума, но също така дава добра основа за декорация на стени.

Следващият метод е достатъчно прост, за да се справи сам, дори и за тези, които нямат специални умения за изграждане. Шумоизолационните плоскости се състоят от пресована дървесна вата. Те не пропускат ненужен шум, лесно се изрязват, което ще позволи да се побере желаният размер. Плочите имат топлоизолационен ефект, което допринася за тяхната стойност. Те са леки, просто са монтирани със специални дюбели и също имат относително малка дебелина, което ще спести необходимото пространство в стаята. Недостатъкът на такива табла е тяхната висока цена, но качеството си заслужава.



Звукоизолацията с гипсокартон и специален шумопоглъщащ материал е най-разпространеният метод за създаване на тиха стая. За начало е необходимо да се изравнява и обработва стената: да се натоварят всички пукнатини и неравности. След това се построява дървена или метална рамка, прикрепена към стената. За вибрационна изолация можете да поставите гума или материал от коркова дървесина под профила. След инсталирането на рамката се полага материал, абсорбиращ звука. Като такива могат да служат като стъклена вата и акустична минерална вата.

За да изберете качествен материал за шумоизолация, обърнете внимание на мекотата на материала - колкото е по-мек, толкова повече има коефициент на поглъщане на звука. За да сте сигурни, че материалът не се свива около краищата, достатъчно е да го натиснете с ръце. На горната страна на рамката и материал, абсорбиращ звука, се завинтва гипсокартон, който има и звукопоглъщащ ефект. След това стената е shpaklyuetsya или залепени тапети, по искане на собственика на апартамента. Завършени стени с мек звукоустойчив материал вътре можете да си купите готови и просто да се прикрепите към стената си.

Кой метод да избирате зависи от различни фактори, ако за вас играят ролята на допълнителни метри, тогава трябва да изберете от първите две опции.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Шумоизолацията на стените в апартамент предпазва жилището от външни звуциШумоизолацията на стените в апартамент предпазва жилището от външни звуци
Звукова изолация на тавана в апартамента - устройствотоЗвукова изолация на тавана в апартамента - устройството
Опънати тавани с шумоизолация - избор на материалиОпънати тавани с шумоизолация - избор на материали
Шумоизолацията на канализационната тръба забравя за външни звуци!Шумоизолацията на канализационната тръба забравя за външни звуци!
Надеждната шумоизолация на пода в апартамента са трите най-разпространени технологииНадеждната шумоизолация на пода в апартамента са трите най-разпространени технологии
Как да изберем звукоизолиращи материали за таванаКак да изберем звукоизолиращи материали за тавана
Шумоизолация на тавана със собствените си ръце - тишина и тишина в къщатаШумоизолация на тавана със собствените си ръце - тишина и тишина в къщата
Как да звучи правилно стени в апартамент със собствените си ръце?Как да звучи правилно стени в апартамент със собствените си ръце?
Звукоизолация на подовите материали и работна поръчкаЗвукоизолация на подовите материали и работна поръчка
Звукоизолация на пода в апартамента под замазката работи с различни материалиЗвукоизолация на пода в апартамента под замазката работи с различни материали
» » Разнообразие от шумоизолиращи стени, техните предимства и недостатъци
© 2021 BggeHat.com