Звукоизолация на опънати тавани



Как звукоизолацията на опънати тавани оказва влияние върху техните характеристики? Може ли такъв таван да бъде топъл? Тези и други въпроси се задават от собствениците на апартаментите, които започнаха подобно завършване на таваните си. Е, нека да разгледаме въпросите, в които се включва шумоизолацията на тавана.

Защо да изолираме?

Първо, нека отговорим на въпроса "защо се нуждаем от таван с шумоизолация?"
Причините могат да бъдат съвсем различни:
  • Представете си, че живеете на последния етаж и таванът не е загрят. В този случай, таванът ще бъде слаба точка, през която най-голямата загуба на топлина в апартамента. По този начин стаите ще се охладят много бързо. И изглежда, в какво тук звукоизолация на тавана? Но факт е, че използваният материал е отличен топлоизолатор.
  • Вторият случай, когато звукоизолацията на опънати тавани е жизненоважна - шумни съседи отгоре. И в модерните панелни високи сгради това е характеристика на самия дизайн. Ето защо, звукоизолация на тавана в апартамент под опъвам таван е просто необходимо.
опънати тавани с шумоизолация
  • Самото удължение таван е пример за резониращ филм. Вероятно сте забелязали и чули барабаните? Така че, след лек удар върху тях, можете да чуете достатъчно силен звук. В случай на опънати тавани, се получава подобен ефект. Следователно, често след инсталирането на такъв дизайн, тези звуци и шумове, за които дори не сте знаели, могат да бъдат чути. Спасението в този случай - шумоизолация под напрегнат таван. Но такъв резонансен ефект е изключение от правилото, тъй като в повечето случаи платното на такъв таван и без използването на изолационни материали абсорбира звука и шума.
  • звукоизолация

    Простри тавани с шумоизолация или както се наричат ​​и акустични са платно със специална перфорация, чиято структура и размер предотвратяват преминаването през материала на звуковите вълни и тяхното отражение. Въпреки че всъщност звукът се отразява от такъв таван, а амплитудата на вълните е много по-малка от първоначалната. По този начин, акустичен удължителен таван не само абсорбира шум, който се движи от горе до долу, но също така изгасва шума в самата стая.
    Звукоизолация на опънат таван

    Какво е полезно да знаете за този вид тавани?

    • Такива тавани са направени изключително от тъкани - полиестерна мрежа, пълна с полиуретан. Причината за това решение е силата на платното. В действителност перфорациите могат да бъдат приложени и върху PVC фолио, но голям брой малки дупки значително ще отслабят материала.
    • Такива тавани се правят от най-известните компании. На вътрешния пазар продуктите на производителите като Cerutti и Clipso са най-широко представени.
    • Забележително свойство на платното е, че приложеното отпечатване на фотографията по никакъв начин не влияе върху качеството на абсорбиране на звука. Но това се отнася само за мастилата с разтворител, тъй като ултравиолетовото отпечатване след втвърдяване формира силен филм, който покрива перфорацията.
    опънати тавани шумоизолация
    Разтворът, описан по-горе с перфориран филм, не е единственият. Съвсем наскоро в апартамента имаше такъв шумоизолиращ таван, който ви позволява да създадете абсолютно гладка повърхност (вижте също:Звукова изолация на апартамента: какво е по-добре").

    Звукова и топлоизолация

    Топлинната и шумоизолация на опънати тавани може да се извърши с използване на материали за изолация. Инсталацията се извършва до монтажа на самия таван. Желателно е да се запази малко въздух слой - изолация трябва да бъде от повърхността на мрежата не е още два сантиметра. В този случай ефектът на резонатора е сведен до минимум.
    звукоизолирани тавани в апартамента
    Ако се използва укрепване с харпун, което е типично за PVC тавани, то тогава звукоизолиран таван в апартамента може да се монтира и след монтаж на тавана. Разбира се, самата конструкция ще трябва да бъде демонтирана.

    Звукоизолация на тавана под окачения таван

    Обмислете наличните материали за шумоизолация.
    Много ефективен инструмент е минералната вата. В същото време тя има доста ниски разходи. Ако такъв материал е положен върху PVC тавана, то можете да го направите без използването на пароизолация (повече: "Как да поставите бариера на парите на тавана"В този случай самият филм изпълнява такава функция." Основният недостатък на този материал е, че той може да се точе и да се огъне. "В допълнение, минералната вата трябва да бъде внимателно фиксирана.
    Най-простият метод за фиксиране:
    • Пробийте дупките в припокриване при стъпки от 30-40 см.
    • В тях се завинтват винтове с дюбели.
    • Между тези котви се простира синтетично въже, което ще предпази памучната вата от падане и падане.
    • Това закрепване се извършва кръстосано.
    шумоизолация на окачени тавани инсталация
    Пяната е фиксирана към тавана без пробиване на дупки. Звукоизолацията с този материал е много проста - плочите се разпространяват с универсално лепило и се притискат към основата на пода. В този случай, мазилката или варовицата първо се грундират с някакъв грунд. Но цената на пяната, със същата дебелина с слой от минерална вата, ще бъде много по-висока. За нормално поглъщане на шума е необходимо да поставите най-малко 5 см материал или дори по-добре - 10 см.
    Базалтовата вълна е специален случай на минерална вата. Но този материал почти не се топи, не се деформира и не абсорбира влагата. Плочите могат да бъдат фиксирани с уплътнение между скелета на тавана или подобно на минералната вата.
    След като шумоизолиращият слой е готов, можете да продължите с нормалната инсталация на опънати тавани. В този случай покритието ще осигури минимални топлинни загуби и добра защита от шум.
    Звукоизолация на тавана, стъпка по стъпка видео инструкция:

    заключение

    В резултат на това, окачени тавани звукоизолация се полага правилно, защита от топлинни загуби и от шума на досадни съседи. Едновременно с това можете да се чувствате абсолютно удобно, тъй като звукът от вашия апартамент няма да бъде чут от онези, които живеят над вас.
    И накрая, искаме да дадем една препоръка. Дайте предимство на монтажа на тавана на харпуна. Това ще направи обръщането на монтажа на конструкцията и ще намали значително разходите за труд в случай на необходимост от демонтиране на платното.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Опънати тавани с шумоизолация - избор на материалиОпънати тавани с шумоизолация - избор на материали
    Акустични таванни опции за шумоизолацияАкустични таванни опции за шумоизолация
    Видове опънати тавани - уникален интериорВидове опънати тавани - уникален интериор
    Покритие за окачени тавани и типовеПокритие за окачени тавани и типове
    Плюсове и минуси на опънати таваниПлюсове и минуси на опънати тавани
    Какви са предимствата на опънатите таваниКакви са предимствата на опънатите тавани
    Stretch таван бели класически или дъга у дома?Stretch таван бели класически или дъга у дома?
    Простри тавани и техните предимстваПростри тавани и техните предимства
    Наречен таван подреден?Наречен таван подреден?
    Защо да изберете опъвам таванЗащо да изберете опъвам таван
    » » Звукоизолация на опънати тавани
    © 2021 BggeHat.com