Акустични таванни опции за шумоизолация



Един от проблемите на живеещите в градски многоетажни апартаменти е лошата звукоизолация, която се отразява на комфорта на техните собственици. При проектирането на строителен проект и неговата конструкция качеството на акустиката в помещенията е почти пренебрегвано, така че решаването на този въпрос се крие върху раменете на бъдещите наематели. В момента разнообразието от материали за довършителни работи, предлагани в големи количества, ще ви помогне да подобрите вашите условия на живот сами по себе си, по-специално това се отнася до използването на акустични тавани.
Правилно подбран и монтиран таван ще придаде външен облик и комфорт във всяка къща, апартамент. Това е не само забележим вътрешен елемент, но и необходима подробност на целия дизайн, надарен с няколко функционални задачи.
Акустичен окачен таван
Таванът е проектиран да осигурява добра звукоизолация. Желателно е, че тя е двустранна, т.е. не само самата стая ще бъде защитена от външен шум, но съседните апартаменти ще бъдат изолирани от звуците от нея.
В допълнение, висококачествените акустични тавани Armstrong предотвратяват появата на ехо - отразяването на звуците от повърхността. Стените, обзаведени с мебели, както и подове, покрити с ламинат, не са изложени на такова влияние, но таванът трябва да реши тази задача малко по-различно (прочетете също:Как да се определи ламинат на тавана: прости съвети").
По-долу ще бъдат описани подробно действията на акустичните тавани, техните вариации и характеристики.

Как да подобрим звукоизолацията на тавана

В зависимост от структурата материалите могат да бъдат отразяващи звука и да поглъщат звука. Естествено, от всяка твърда и плътна повърхност, звуците ще бъдат отразени, а в свободната, клетъчна и пореста - угаснала. Схематично този процес е представен на снимката. Това свойство се взема предвид при производството на довършителни материали за звукоизолиран таван в апартамента.
акустичен таван армстронг

Сортове от звукоизолирани материали

Звукоизолационни материали за таван, различни по външен вид, дебелина, ниво на абсорбиране на звука, се предлагат на различни разходи и се справят с първоначалната си функция по различни начини.
Като основа за такива материали се използва:
  • базалтова памучна вата;
  • пластир;
  • пяно стъкло;
  • полиуретанова пяна плочи за фалшив таван;
  • фибростъкло;
  • целулозна вълна;
  • корк;
  • кокосово влакно.
акустично таванно устройство
В зависимост от избора на основата, също така се извършва монтаж на таванна конструкция, за да се намали преминаването на шума в или извън помещението.

Варианти на шумоизолация с окачен таван

Най-често срещаният метод е инсталирането на окачени тавани от алуминиева гипсова шпакловка. Плоча от гипсокартона - отлична шумоизолация, но допълнителен шумозаглушител в междината между тавана и тавана ще даде много по-голям ефект.
По подобен начин шумоизолацията се извършва от всеки фалшив таван, независимо дали е шкаф, пластмаса, касета или дървен материал. Таванното помещение е изпълнено с шумоизолиращи плочи, които са прикрепени към завършената рамка или са залепени към основата, след което рамката е облицована.
акустичен окачен таван със собствените си ръце
Изключително лесно е да се изгради такъв акустичен окачен таван, но ще има редица недостатъци:
  • намаляване на височината на помещението, което ще бъде особено забележимо в апартаментите със стандартно оформление;
  • тежко строително тегло;
  • за инсталиране ще отнеме много време и няколко майстори.

Разполага с монтаж на акустичен таван

Във всеки строителен магазин можете да намерите системи от завършени акустични окачени тавани, които включват звукопоглъщащи материали, които не изискват допълнителен звукоизолиращ слой. Касетъчните структури са широко известни за монтиране на акустични таванни панели от минерална вата, както и перфорирани опънати тавани с шумоизолация.
инсталиране на акустични окачени тавани
Въпреки отличното качество на звукоизолацията, при желание собственикът на апартамента може да оборудва допълнителен слой в конструкцията, което ще осигури перфектни акустични свойства.

Какви са акустичните тавани?

Характеристики на окачените системи
Външно окачена конструкция е представена под формата на метална рамка с оборудвани акустични таванни панели, за които са избрани материали, които осигуряват звукопоглъщане и звукоизолация.
Следните системи от тавани се считат за надеждни на строителния пазар:
  • лидерът на тези конструкции е акустичният таван армстронг, за производството на който се използва минерално влакно с декоративен дизайн от специално покритие (виж също: "Устройството на фалшив таванБлагодарение на тази конструкция може да не бъде изпълнено покритието, което се изисква за монтаж на окачени тавани от гипсокартон. Уникалният материал напълно изключва проникването на звуци както в стаята, така и извън нея.
как се подрежда акустичният таван
  • Не по-малко популярен сред професионалните разработчици е таванът Ekofon, който включва пореста стъклена вата. С окачената конструкция може да се използва както затворена, така и полузатворена и отворена система.
  • Най-големият датски производител на "Rockwool" доставки окачени тавани Rockfon, чиято основна база е минерална вата. Материалът напълно се справя с шумоизолация, осигурява висока устойчивост на влага и добра топлоизолация.
  • Звукоизолация на окачен таван, стъпка по стъпка видеореклама:

    Характеристики на опънати тавани

    Функцията за шумоизолация се изпълнява от всеки таван, тъй като е вид резонираща мембрана.
    Въпреки това, в хода на непрекъснатото развитие, нови акустични окачени тавани като:
    • Сlipso - акустичен дизайн на микроперфориращ плат, фиксиран в цялата стая с багет със сложно напречно сечение. Разликата в тавана е наличието на шумозаглушителни плочи "Shumanet BM", монтирани под кърпата за опъване. Поради този слой стаята е напълно изолирана от външен шум, ехо.
    • Cherutti - таван за опън от многослойна тъкан. Звукоизолация на опънат таван осигурява пяна полимер, прикрепен към задната страна.
    акустични тавани
    По този начин създаването на уют и комфорт за престоя на стаята зависи от много фактори, включително добра звукоизолация, която е възможна с помощта на акустични тавани.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Шумоизолация на тавана в апартамента - уютна атмосфера в къщатаШумоизолация на тавана в апартамента - уютна атмосфера в къщата
    Опънати тавани с шумоизолация - избор на материалиОпънати тавани с шумоизолация - избор на материали
    Елементи на тавана на устройствотоЕлементи на тавана на устройството
    Шумоизолация на тавана със собствените си ръце - тишина и тишина в къщатаШумоизолация на тавана със собствените си ръце - тишина и тишина в къщата
    Как да звучи правилно стени в апартамент със собствените си ръце?Как да звучи правилно стени в апартамент със собствените си ръце?
    Успешно проектиране на таваните в апартамента - гаранция за комфортУспешно проектиране на таваните в апартамента - гаранция за комфорт
    Звукоизолиращи материали за тавана - характеристикаЗвукоизолиращи материали за тавана - характеристика
    Метални тавани за таван за изборМетални тавани за таван за избор
    Звукоизолация на опънати таваниЗвукоизолация на опънати тавани
    Простри тавани и техните предимстваПростри тавани и техните предимства
    » » Акустични таванни опции за шумоизолация
    © 2021 BggeHat.com