Звукоизолация на прозорци и стени

Звукова изолация на пластмасови прозорци

Стените и прозорците в къщата трябва да ни предпазват не само от студа и вятъра, а от външни звуци. Разбира се, най-високите звукоизолационни характеристики са дву- и трислойни външни стени, съставени от блокове от газобетон или керамични тухли. В стените на двуслойни, когато е направено външния слой с дебелина по-малко зидария и фасада изолация под формата на плочи, покрити само относително тънък горен слой от мазилка и шумовите характеристики ще бъде по-ниска.

За подобряване на шумоизолацията в този случай се използва вътрешната обвивка, която може да бъде направена от гипсокартон, фиксирана върху отделна рамка. Тази опция е оптимална, ако минералната вата се използва като нагревател. Ако говорим за пластини от експандиран полистирол, те могат само да усилят звуците, да действат като резонатор.

За подобряване на звукоизолираните характеристики на еднослойна стена се използва материал, който може да служи като вид екран. Например, това е минерална вата, която ще запълни рамката, облицована с листове от гипсокартон. Този дизайн перфектно абсорбира звуци от улицата. Въпреки това, с страничните посока на шума, от съседите, тя не може да се справи. Това ще изисква допълнителна шумоизолация на етажа.



По принцип шумоизолационните характеристики на стените зависят не само от броя слоеве на зидарията, но и от площта на отворите на прозорците и от качеството на самите прозорци. Когато купувате прозорци, попитайте продавача за сертификат за съответствие, който ще покаже всички характеристики, включително шумоизолация. Обикновено този индикатор е обозначен като RATrans и трябва да бъде в диапазона от 25-32 dB. Изберете прозорци, в които прозорците с двоен стъклопакет са изработени от ламинирано стъкло, в което пространството между листовете се запълва с инертен газ. Много зависи и от площта на прозореца и формата му. Така че дизайнът под формата на правоъгълник, плътно съседен на отвора, има по-високи характеристики.

Има ли звукоизолация на прозореца вентилационен клапан? Това зависи от дизайна на самия клапан. Но днес производителите произвеждат така наречените акустични клапани, които на практика не намаляват звукоизолираните характеристики на прозорците.

Е, ако се интересувате от jung sockets, посетете eurotok.ru. Само там ще намерите качествени розетки на разумна цена и с бърза доставка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Тогава да изолирате стени отвътре и отвън?Тогава да изолирате стени отвътре и отвън?
Изчисляване на дебелината на използваната изолацияИзчисляване на дебелината на използваната изолация
Затопляне на дървена къща навън с минерална ватаЗатопляне на дървена къща навън с минерална вата
Колко тухли в 1 м зидария в трислойна стена с изолацияКолко тухли в 1 м зидария в трислойна стена с изолация
Технология на топлоизолацията на фасадата с минерална ватаТехнология на топлоизолацията на фасадата с минерална вата
Външна изолация за стени, затопляне на стените на къщата отвън със собствените си ръцеВъншна изолация за стени, затопляне на стените на къщата отвън със собствените си ръце
Начини за затопляне на дървени стени отвътре с пластмасова пянаНачини за затопляне на дървени стени отвътре с пластмасова пяна
Външна изолация на външни стени от минерална вата, пенопласт, пеноплексВъншна изолация на външни стени от минерална вата, пенопласт, пеноплекс
Затопляме къщата от облицовки от пяна навън с експандиран полистиролЗатопляме къщата от облицовки от пяна навън с експандиран полистирол
По-добре да изолирате къщата от газовите блоковеПо-добре да изолирате къщата от газовите блокове
» » Звукоизолация на прозорци и стени
© 2021 BggeHat.com