Технология на топлоизолацията на фасадата с минерална вата

При изграждането на къщи от камък, тухли или бетонни блокове следващата задача, която възниква след завършването на изграждането на къщата, е затоплянето й. Към днешна дата за тази цел се използват различни материали, но един от най-популярните методи е изолацията от минерална вата

. Тя може да бъде прикрепена към външната повърхност на стените, което няма да намали полезната площ на вътрешните помещения в къщата.

Диаграма на топлоизолацията на фасадата с минерална вата

Диаграма на топлоизолацията на фасадата с минерална вата.

В същото време, изолацията с такъв материал не изисква големи умения и разходи за труд и е достъпна за употреба от почти всеки. В допълнение, материалът е относително евтин, в сравнение с други нагреватели, така че изолацията на фасадата не изисква много пари.

Свойства и свойства на минералната вата

Този материал е направен от стъклена или доменна шлака, както и някои планински минерали. По този начин могат да бъдат дадени няколко различни вида влакнеста структура. Продават се под формата на ролки, големи рогозки или, напротив, малки пресовани плочки. Тъй като материалът има достатъчно голям обем, той обикновено се затопля от фасадите и външните повърхности на стените. Основните причини за популярността му са следните качества:

Таблица на характеристиките на минералната вата

Таблица на характеристиките на минералната вата.

  1. Това, за разлика от много други видове синтетична изолация, е в състояние да осигури въздушно движение чрез себе си, с други думи "диша". Това не позволява натрупването на влага в помещението и в същото време ви позволява да запазите топлината.
  2. Водоустойчива. За разлика от памучния пласт, минералната вата е хидрофобна и не абсорбира влагата.
  3. В допълнение към топлоизолацията, тя също така абсорбира звуковите вълни добре, действайки като шумоизолация. Това свойство директно зависи от това колко голяма е неговата дебелина и плътност.
  4. Материалът е напълно изключен и може да бъде добра пожароустойчивост за стените. Това качество е особено важно за дървените къщи.
  5. Лекотата. Работата с минерална вата не изисква много физически усилия и може да се извършва от един човек без външна помощ.

Освен това инсталирането на такъв материал върху фасадите помага да се скрият надеждно всички неравности и завои на стената на къщата.

Той е лесно достъпен за ремонт, той не съдържа насекоми и други вредители. В допълнение, той не е обект на процеси на разлагане и ще може да служи почти неограничено време.



Трябва да се помни, че миниванът има и недостатъци. Една от най-сериозните от тях е наличието на формалдехидни смоли в състава му, чието изпарение представлява значителна опасност за човешкото здраве. Ето защо предпочитат да покриват къщи с минерална вата отвън. В допълнение, свойствата на този материал диктуват необходимостта от определени мерки да го защитят от външни влияния. Тъй като тази изолация е много лека, тя в крайна сметка започва да се излива и издухва в порите на вятъра. За да направите това, тя е покрита с лепило от двете страни или обвита с пластмасова обвивка.

Технологията на монтаж на изолация от минерална вата върху фасади

Минерална вата

Предимствата на минералната вата са: устойчивост на запалване, ниска топлопроводимост.

На първо място, е необходимо да се подготви повърхността на стената на къщата за монтаж на топлоизолационен материал. Той се очиства от всичко, което не се държи добре, и укрепва големи первази. След това, след като се оттегли от повърхността на земята с 60 см, към дюбела е прикрепен метален профил. На него ще се основава на първия слой изолация, а на него вече се подреждат всички следващи. След това слой от лепило се нанася върху стената със шпатула и минералната вата се притиска плътно към нея. След лекото залепване на лепилото, в центъра и в ъглите на залепения материал, пробийте дупки, в които е поставен дюбел като "чадър". Ако стената на къщата е покрита с сайдинг върху нея, лепилото може да не се използва, но тогава повърхностите на минералната вата от двете страни ще трябва да бъдат покрити с полиетиленов филм.

Ако не е осигурено друго покритие, залепеният и захванат с дюбели материал отново е покрит със слой лепило, а армировъчната мрежа, за предпочитане направена от синтетични материали, е гъсто закрепена в него. Тя не трябва да се страхува от влага, да бъде устойчива на алкална среда, тъй като тя ще съдържа слой алкали, съдържащи строителни замазка. След като външният слой на лепилото изсъхне, който едновременно предпазва изолацията от прякото навлизане на дъждовната вода, е възможно да се украси фасадата на къщата с декор.

Оптимална опция е да покриете изолираната стена с декоративна мазилка. В този случай, ако след опъване на армировъчната мрежа стената на къщата стане неравномерен, ще трябва първо да приложите началния слой. Ако е относително плоска, мазилката може да се постави директно върху адхезивния слой.

Затоплянето на къщата с такъв материал е много ефективно и в същото време икономически изгодно, тъй като е сравнително евтино и е достъпно за инсталиране от собствените си ръце.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Технология на топлоизолацията на фасади с минерална ватаТехнология на топлоизолацията на фасади с минерална вата
Изчисляване на дебелината на използваната изолацияИзчисляване на дебелината на използваната изолация
Как да направите изолацията на фасадата на дървена къща и каква изолация трябва да избера?Как да направите изолацията на фасадата на дървена къща и каква изолация трябва да избера?
Затопляне на тавана с минерална вата - най-добрият вариантЗатопляне на тавана с минерална вата - най-добрият вариант
Как да изолирате рамка къща с минерална ватаКак да изолирате рамка къща с минерална вата
Как да изолирате и отрежете дървена къща отвънКак да изолирате и отрежете дървена къща отвън
Затопляне на дървена къща навън с минерална ватаЗатопляне на дървена къща навън с минерална вата
Затопляне на вентилирани фасадни пътища и последователност от действияЗатопляне на вентилирани фасадни пътища и последователност от действия
Топлоизолация на тухлена къща отвън с теория и практика от минерална ватаТоплоизолация на тухлена къща отвън с теория и практика от минерална вата
Как да изолирате стените с минерална вата в дървена къща отвътреКак да изолирате стените с минерална вата в дървена къща отвътре
» » Технология на топлоизолацията на фасадата с минерална вата
© 2021 BggeHat.com