Какво е мократа фасада? Технология, приложение

Задължителна норма в областта на строителството е затоплянето на стените на сградите. Това се дължи на значителните разходи за отопление на сградите. Затоплящите стени могат да спестят до 50 топлината.

Работата по изолация се нарича топлоизолация. Има следните видове: диоди, излъчващи светлина, сандвич панели, вентилирани и така наречените "мокри". Последният вид е в голямо търсене. Това се дължи на сравнителната ефективност и ниската работна сила.

При мократа топлоизолация използвайте вода като разтворител. В резултат на това този тип изолация има своето име. Тя може да се използва, както в строителството на частни къщи, така и в изграждането на високи сгради. Подходящ за всякакви архитектурни деликатеси.

Технологията на "мократа" фасада е както следва. Първо, нагревателят е фиксиран. За тази цел се използва лепилна смес на базата на полимер. Това гарантира водоустойчивост и ниска цена. Като изолация е пенополистирол или минерална вата. Предимствата на такъв нагревател са, че той не гори, е издръжлив, има отлични топлоизолационни свойства, е устойчив на вятър.



На второ място, е необходимо да се нанесе мазилка с армировъчна мрежа. Това ще позволи на фасадата на сградата да стане по-трайна. За да се постигне идеално равна повърхност, се препоръчва мрежата да бъде покрита със същия слой лепило, както при лепене на изолацията. Мазилният материал е устойчив на замръзване и силно пластмаса.

Третият и последен етап е декоративно покритие. Той е предназначен за защита на фасадата и подобряване на външния й вид. Когато се прилага с помощта на специална външна мазилка, което улеснява изпаряването на влагата от полистирен или минерална вата, поради факта, че тя е непропусклив за пара.

Предимството на "мократа" фасада е оптималното съотношение на качеството на изолация на стените и относително ниската цена. Като се има предвид този вид изолация при изграждането на сгради, стените могат да бъдат направени с намалена дебелина, което ще намали натоварването на основата и ще намали разходите за строителство.

В допълнение към функцията на топлоизолация, "мократа фасада" изпълнява и звукоизолираща функция и предпазва от разпенващ ефект. В този случай, този вид изолация не засяга площта на апартаментите в сградата.

Е, след посещение https://toolparts.com.ua ще намерите части и аксесоари за строителни електроинструменти на разумна цена и с бърза доставка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Мокра фасада със света в нишкаМокра фасада със света в нишка
Как да изберем най-добрата изолация за подаКак да изберем най-добрата изолация за пода
Затопляне на вентилирани фасадни пътища и последователност от действияЗатопляне на вентилирани фасадни пътища и последователност от действия
Топлоизолация на тухлена къща отвън с теория и практика от минерална ватаТоплоизолация на тухлена къща отвън с теория и практика от минерална вата
Топлоизолация на къщи от експандирани глинени блокове навънТоплоизолация на къщи от експандирани глинени блокове навън
Процесът на изолация на къщата с екструдиран полистиролПроцесът на изолация на къщата с екструдиран полистирол
Затопляне на къщата с екструдирана полистиролова пянаЗатопляне на къщата с екструдирана полистиролова пяна
Канадска къща технология печеливша строителствоКанадска къща технология печеливша строителство
Възможно ли е пяна под сайдинг?Възможно ли е пяна под сайдинг?
Топло и звукоизолация на сградиТопло и звукоизолация на сгради
» » Какво е мократа фасада? Технология, приложение
© 2021 BggeHat.com