Мокра фасада със света в нишка

Мокра фасада AВсяка сграда изисква качествено завършване както отвън, така и отвътре. Фасадата на сградата в този смисъл е място, което изисква много внимание. Фасадата на сградата е първото нещо, което домакините и гостите виждат. Но, в допълнение, фасадата - това е част от сградата, където постоянно падат валежи от различен вид.

От коя страна на света няма да излезе фасада, то по един или друг начин ще бъде изложено на влага, вятър и други много разнообразни природни явления. Също така, фасадата може да бъде постоянно изложена на слънчева светлина, която също има разрушителен ефект. В тази статия ще говорим за затоплянето на фасадата с мокър метод.

Мокра фасадна торта

Изхождайки от факта, че фасадата е подложена на постоянно влияние, изборът на метода за довършителни работи е много важен. Необходимо е да се избере метод гарантира защита от влага и вятър, ще затопли стаята и материалът няма да изгори на слънце. Един от най-надеждните и качествени покрития е мократа фасада на къщата.

Под метода на влажна фасада се разбира многослойно нанасяне на различни видове довършителни материали, което в резултат ще позволи да се създаде пълна защита на фасадата. Трябва да кажем няколко думи за технологията на мокрото фасадно устройство:

1. Първият слой

Първият слой на мократа фасада трябва да защитава материала на носещите стени, да създава добра защита от пара и вятър, която ще се прилага върху следващите слоеве.

Мок фасаден пай

2. Вторият слой

Вторият слой на мократа фасада трябва да бъде направен от някакъв вид изолация. Системата за затопляне на мократа фасада може да бъде както следва:

3. Третият слой

Третият слой на мократа фасада трябва да бъде направен от армировъчна мрежа, която ще запази нагревателя и която ще трябва да бъде нанесена.

4. Четвъртият слой

Четвъртият слой, т.е. крайният слой, може да бъде направен от всякакви довършителни материали, които могат да бъдат нанесени или залепени върху армиращата мрежа:

  • керамични плочки или порцеланови плочки;
  • декоративна мазилка или коралов бръмбар;
  • декоративен или естествен камък.

По този начин става ясно, че овлажняването на фасадата е добър субстрат за всеки завършващ материал, който може да бъде нанесен по този начин.

Мокра фасада 1

Какво прави мокър метод?

И така, какви предимства ни дава мократа фасадна система, какво е толкова добро за използването на този метод за затопляне и довършване на външните стени на къщата?

  • Съхранение на топлината в помещението.
  • Създайте допълнителен защитен слой по външните стени.
  • Изолация на сградата от външен шум.
  • Защитете стените от замръзване.
  • Декоративният компонент е не по-малко важен от останалите.

С професионалното изпълнение на всички необходими етапи на завършване на сградата с мокър метод, се оказва много интересно пай изолация и довършителни работи, което прави къщата не само енергийно ефективна, но и привлекателна външно.

Избор на довършителни материали

Изборът на материали за довършителни работи трябва да бъде разгледан много сериозно, тъй като те ще се превърнат във вид на "лице" на сградата и трябва да е наред. Мократа фасада, технологията, която предполага използването на различни довършителни материали, е много разнообразна.

Мокра фасада 2

Трябва да обмислим всички подробности за цялостния дизайн на цялата къща и заобикалящата го територия, след което ще бъде по-лесно да вземем довършителния материал. Също така трябва да обърнем специално внимание на цвета на фасадата, трябва да бъдем приятни и не досадни. Необходимо е да се дадат някои общи характеристики на няколко вида покрития.

Фасадна обшивка

Този довършителен материал е един от най-достъпните, тъй като има сравнително ниска цена. Когато искат да направят мокра фасада със собствените си ръце, тогава обшивка могат да бъдат използвани за създаване на комбинирани фасади, в комбинация с залепени порцеланови камъни или нанесена мазилка.



Виждате, че в този случай няма проблем да се използва вентилирана фасада, тъй като ние все още правим мокър субстрат, а винилови панели се използват само за украса на външните стени. И тогава, само на някои места, сегменти.

Защо имаме нужда от сайдинг, ако имаме мокра фасада в дневния ред? Тогава сайдингът ще предпази частите на фасадата, които са изложени на най-голямо въздействие от атмосферната влага:

Както можете да видите, дори при такава опция като мокра фасада, можете да използвате винил сайдинг, макар и в комбинирана форма.

Мокро фасада 3

Декоративна мазилка

Завършването на мазилката изисква някои умения от господаря, така че използването му от начинаещи, за да го наречете меко, може да бъде трудно. Но тъй като нейните декоративни показатели са много високи, можете да опитате. И ако успеете, резултатът ще надмине всички ваши очаквания от този фасаден материал.

Мазилката може да бъде всеки цвят и сянка, перфектно съчетана с всякакви материали и изглежда много красива, така че често създава мокра фасада.

Декоративната мазилка завършва с вградени тухли и камъни, съчетава няколко цвята в една фасада и комбинира с други видове мазилки.

Този материал лесно се възстановява, достатъчно след известно време боядисвайте фасадата, и ще стане като нова.

Мокра фасадна мазилка

Мократа фасада, чиято технология е сравнително проста, ви позволява да нанасяте всякакви покрития. Подробно за финала може да са красиви дървени греди, които са монтирани на върха на мазилката. Оказва се много уютен и стилен външен вид като къща с половин дърво.

Порцеланови плочки

Този вид довършителни материали има доста висока цена, но неговите характеристики го оправдават. Технологията на мократа фасада се дължи на използването само на такива материали. Ако има желание да се създаде висококачествена и дългосрочна фасада, тогава е по-добре да я изберете.

Мокра фасада 5

Фактури и цветове на модерни порцеланови плочки толкова разнообразни, че можете да създадете наистина великолепна фасада. Но работата с този материал изисква известно умение и използване на специални инструменти.

Порцеланът се залепва върху изолацията и подсилва мрежата. За залепването на керамичен гранит те приемат подсилена мрежа, понякога се използва стомана вместо стъклена мрежа.

Декоративна тухла

Тази опция за довършване също изисква професионален подход, като за фасадата трябва да поставите тухла "под бара". Този метод изисква професионални знания и умения, но технологията на мокра фасада с използването на тухли като декоративен слой може да бъде изпълнена от новак.

Мокра фасада 6

Фасадата от декоративни тухли се отличава със своята надеждност и издръжливост. Как да завършим фасадата с тухла по мокрия начин:

  1. Първо, нагревателят е монтиран на стените за лепени и фасадни дюбели.
  2. След това се монтира подсилващата арматура.
  3. След това на окото се нанася устойчив слой от основата за декоративното покритие.
  4. По-нататък слой от декоративни тухли половин тухла дебела.

Естествено, тухленото полагане трябва да почива върху основата. За да направите това, оставете перваза на горния рафт на мазето на 12-15 см. С тази технология не правете яма и не прилагайте декоративен слой към основата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Силикон на фасадата, в която се използват материалитеСиликон на фасадата, в която се използват материалите
Възможно ли е пяна под сайдинг?Възможно ли е пяна под сайдинг?
Основата на къщатаОсновата на къщата
Красива довършителна фасада на къщата с каменна и мазилкаКрасива довършителна фасада на къщата с каменна и мазилка
Стиропорът е надеждна изолация на фасадатаСтиропорът е надеждна изолация на фасадата
Предимства на вентилирана фасадаПредимства на вентилирана фасада
Облекло за фасадатаОблекло за фасадата
Коя боя е по-добра за боядисване на фасадата?Коя боя е по-добра за боядисване на фасадата?
Покриване на фасадата с плоскости, избор на материал и изолацияПокриване на фасадата с плоскости, избор на материал и изолация
Как да се актуализира минералната фасада на къщата?Как да се актуализира минералната фасада на къщата?
» » Мокра фасада със света в нишка
© 2021 BggeHat.com