Топлоизолация на жилища

Така че есенният кадифен сезон е дошъл, последван от тежка студена зима. И никога не сте успели да се подготвите внимателно за зимния период и да завършите обновяването на апартаментите? В този случай, си струва да се разгледа изолацията на къщата по себе си. В края на краищата, тогава можете да спестите много бюджет и да не харчите пари за услугите на специалисти. За да се гарантира, че крайният резултат не ви разочарова, трябва да знаете нещо за процеса на затопляне. И така, изолацията, направена с нарушаване на технологията и последователността, няма да донесе желания ефект. Така че, ние продължаваме към затоплянето на стените.

За начало трябва да премахнете старата мазилка от стените, да премахнете тапета и да демонтирате цокъла. След това запечатваме стените със специален агент (уплътнител). Ремонтираме всички съществуващи пукнатини и пукнатини. След изсъхването на уплътнителя направете директен достъп до самия процес на затопляне. Може да се направи с различни материали: полистирол, стъклена вата и експандиран полистирол.

Нека разгледаме варианта на затоплящите стени с използването на стъклена вата. За да го поставите по стените, трябва предварително да подготвите рамката. Сглобява се от стелажи или метални профили. Рамката трябва да бъде разделена на квадратчета с широчина не по-голяма от 50 см. Тази ширина гарантира добро фиксиране на изолацията на стената. Изрязваме подобни квадратчета от стъклена вата. След това е необходимо да се смажат квадрата от ламелите със специално лепило и да се поставят в подготвените квадратчета от стъклена вата. Затоплянето на стените на жилището с такъв материал не само ще запази топлината, но и ще увеличи шумоизолацията в стаята. След това изравнете стените с гипсокартонени плоскости. Лесно е да се шият на получената структура с помощта на самонарезни винтове. Крайният етап е мазилката на повърхността на стената.



По същия начин можете да изолирате пода и тавана в стаята. Но не забравяйте, че технологията на изолация ще бъде малко по-различна.

За изравняване на стените можете да използвате други строителни материали. Например, листове от фибростъкло, които са аналогично свързани с конструкцията на рамката и изолация. Тази опция е добра, ако планирате да поставите ламинат, паркет или линолеум на пода.

Запознахме се с основните етапи на процеса на затопляне на стените. Сега можете да го направите сами. И бързайте, защото скоро ще бъде студено!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как и кое е по-добре да бъдете изолирани с лепило, за да подготвите дървени прозорци за зимата?Как и кое е по-добре да бъдете изолирани с лепило, за да подготвите дървени прозорци за зимата?
Технология на топлоизолацията на фасади с минерална ватаТехнология на топлоизолацията на фасади с минерална вата
Затопляне на фасади с полистирол, минерална вата или penokleksom?Затопляне на фасади с полистирол, минерална вата или penokleksom?
Как да изолираме тухлени външни стени с пластмасова пянаКак да изолираме тухлени външни стени с пластмасова пяна
Технология за затопляне на стената от тухлиТехнология за затопляне на стената от тухли
Затопляне на верандата на дървена къща отвътреЗатопляне на верандата на дървена къща отвътре
Нестандартната изолация на дървена къща използва полиуретанова пяна, уплътнител и изолонНестандартната изолация на дървена къща използва полиуретанова пяна, уплътнител и изолон
Начини за затопляне на дървени стени отвътре с пластмасова пянаНачини за затопляне на дървени стени отвътре с пластмасова пяна
Външна изолация на външни стени от минерална вата, пенопласт, пеноплексВъншна изолация на външни стени от минерална вата, пенопласт, пеноплекс
Как мога да изолирам дървена къща отвътре и навън?Как мога да изолирам дървена къща отвътре и навън?
» » Топлоизолация на жилища
© 2021 BggeHat.com