Как да изберем най-добрата изолация за пода

какъв вид изолация е по-добре за пода

Известно е, че през пода се губи до 20 топлина от хола. Причини - недостатъчна изолация на долната основа, материал с лошо качество или в нарушение на технологията на топлоизолация. Следователно, когато възникне въпросът пред собственика на жилището, чиято изолация е по-добра за пода, първо трябва да се изследват характеристиките на материалите, предназначени за топлоизолация.

Какви свойства трябва да имат нагревател

Изолация на подове

Изорът на клапана е един от най-добрите нагреватели

Ако задачата е да изолирате пода или подовата настилка, тогава като нагревател обикновено се използва:

  • разширени полистиренови пластини
  • минерална вата на база базалт или фибростъкло
  • експандиран глинен чакъл
  • дървени стърготини
  • шлака
  • експандиран полиетилен

Всеки материал трябва да има ниска топлопроводимост, да бъде екологично безопасен, водоустойчив, незапалим и лесен за монтаж.

Нека разгледаме накратко характеристиките на всеки материал.

пенополистирол

До този момент този вид е позициониран като най-добрата изолация за пода поради високата му твърдост и ниско тегло. За изолацията на подовата база екструдираната пяна от полистирол, която се нарича полистирол в ежедневието, е подходяща колкото е възможно по-добре. В края на краищата, подът е територия, която често се филтрира от влага през всякакви пукнатини в подовата настилка, дори и с идеална хидроизолация. Тя може да падне тук и отдолу - от земята или напоена от замазката. Мократа изолация не се отличава с висока топлопроводимост.

В допълнение към добрата водоустойчивост, експандираният полистирен може да издържи натоварването, без да губи своята форма, което също има положителен ефект върху неговата топлопроводимост. Минималното тегло позволява да се намали натоварването върху носещите конструкции, по-специално върху припокриването между етажите. Висококачествената пяна е сравнително устойчива на пожар, а в случай на пожар тя не поддържа отворени пламъци, но може да тлее, докато отделя вредни вещества. Удобните размери и лекото тегло на пяната осигуряват бърза опаковка.

Минерална вата

Преди да разгледаме характеристиките, трябва да се каже, че минералните вати включват няколко разновидности на материала:

  • каменна вата (базалт)
  • стъклена вата
  • шлака вълна

Всички те се състоят от най-фините влакна от неорганичен произход, които се закрепват заедно с свързващо вещество на базата на синтетични смоли. В резултат на това виждаме меки докосващи ролки или плочи от различни нагреватели. Изолирането на пода е най-подходящо за керемида, тъй като има по-голяма плътност и съответно твърдост. Рол може да се използва, когато имате нужда от нещо, което да се увие, например, закъснение под пода или графите в тавана, когато затопляте пода на тавана.

Каменна вата



Произвежда се от базалт или други скали, така че принадлежи към класа от незапалими материали. Температурата, при която започва да се стопи, е +750 градуса. Базалтовата вълна е силно устойчива на деформационни натоварвания, има водоотблъскващи свойства и нисък коефициент на топлопроводимост.

Добрите топлоизолационни свойства се осигуряват от наличието на голямо количество въздух между влакната на материала. В допълнение, каменната вата също е отличен шумоизолатор. И ако решите коя изолация да изберете за пода, този факт може да послужи като сериозен аргумент, особено в многоетажни сгради.

При производството на материала най-фините влакна на камъка са подредени в хаотичен ред, което гарантира неразрушаването и запазването на формата под натоварване. Каменната вата се произвежда в рула и рогозки.

Стъклена вата

Този вид изолация, наречена още стъклено влакно, е направена от отрасъла на отпадъчното стъкло. Според техническите параметри стъклената вата леко се различава от останалите минерални вати. Дължината на влакната надвишава камъка 3-5 пъти, което му осигурява висока еластичност и здравина.

Обърнете внимание! Използването му обаче не е напълно безопасно за другите, тъй като влакното е толкова крехко, че се разпада при най-малък натиск. В резултат на това най-малките частици попадат върху дрехите, кожата и дихателните пътища.

шлака вълна

Материал за изолация

Шлака - топло звукоизолация

Този материал е направен от шлаки от доменни пещи. Като страничен продукт от металургията, влакна от шлака е известно в средата на миналия век.

Той има добри свойства за топлопроводимост, но е нестабилен за влага. Освен това, когато е мокро, в него се образува киселина, което ускорява корозионния процес. Понастоящем този материал практически не се използва.

Насипни материали

Доста добри свойства за запазване на топлината и имат такива материали като експандирана глина, стърготини и шлака. Но те са прекалено хигроскопични и изискват внимателно хидроизолация.

Пяна от полиетилен

Една от новите съвременни изолации е пяната полиетилен, който се произвежда в ролки, тръби и въжета. Материалът може да има анти-вятърна защита под формата на фолио, залепено от едната страна.

При избора на материал е необходимо да се обърне внимание на размерите на изолацията на пода. Обикновено всички минерална вата лист или плоча формат е с ширина от 600 мм, което е удобно за затопляне interstropilnogo и mezhlugovogo пространство. Ролковите материали могат да имат различни размери за ширината и дължината на ролката.

заключение

Съвременният пазар предлага голям избор от изолационни материали, изработени от различни суровини. Но всички те трябва да отговарят на определени изисквания и да осигуряват добра топлоизолация. При избора на материал за изолация на пода е необходимо да се вземат предвид условията на работа на изолацията.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Дебелина на нагревателя за подаДебелина на нагревателя за пода
Фолирана изолация за подаФолирана изолация за пода
Как да изолирате пода в дървени къщи материали и методи на изолацияКак да изолирате пода в дървени къщи материали и методи на изолация
Какво е по-добре да изолирате пода? Избор и инсталиране на оптимална изолацияКакво е по-добре да изолирате пода? Избор и инсталиране на оптимална изолация
Как да изберем подов нагревател за преглед на най-популярните материалиКак да изберем подов нагревател за преглед на най-популярните материали
Изолация за пода в странатаИзолация за пода в страната
Някои съвети как да изолирате пода в странатаНякои съвети как да изолирате пода в страната
Нагревател урсаНагревател урса
Топлопроводимост на топлоизолацията и изолационни характеристикиТоплопроводимост на топлоизолацията и изолационни характеристики
Спецификации на топлообменника и прегледи на собствениците на домаСпецификации на топлообменника и прегледи на собствениците на дома
» » Как да изберем най-добрата изолация за пода
© 2021 BggeHat.com