Процесът на изолация на къщата с екструдиран полистирол

Процесът на изолация на жилището с екструдиран полистиролТъй като изобретението на екструдирани експандиран полистирол

, повече от половин век е преминал. И все пак, такива "иновации" в областта на довършителните материали причиняват такава буря на ентусиазъм, поради характеристиките на този материал.

Има разширен полистирол в САЩ, но сега те се отървават от стените на сгради по целия свят. Въпреки че инсталирането на екструдиран полистирол върху стена не е единствената цел на материала.

Обхват на приложение

Затопляне на стените къщите сега се произвеждат по-често с помощта на екструдирана полистиролова пяна. Но освен това този материал служи за производство на контейнери, ястия за еднократна употреба, играчки и др.

Разширеният полистирол, екструдиран за стени, е отличен материал, благодарение на топлоизолационните качества.

Освен това, с използването на експандиран полистирол, стените на къщата се затоплят, този материал служи за топлоизолация на основи и тръбопроводи. При производството на неподвижни кофраж и сандвич панели също се използва. И това далеч не е от пълен списък. Ставало е, че стъблата на дърветата са били затопляни от пенополистирол през зимата.

Процесът на изолация на къща с екструдиран полистирен 2

Загряващите стени с екструдиран пенополистирол могат да се нарекат основната посока на използване на материала. В допълнение, тя осигурява вътрешна изолация, топлоизолация на монолитни къщи и мокри помещения, външна декорация на мазета.

Затоплящите стени с екструдиран пенополистирол, а не само стени, но и подове, осигуряват значително намаляване на енергийните разходи, които захранват съвременните системи за отопление на къщи.

Изолирането на стените отвън с екструдиран полистирол и подгряването на подовете с този материал също се прави, за да се предотврати появата кондензат върху тези повърхности. Поради това влагата не разрушава строителството на сградата и не влияе върху здравето на жителите.

Огромният плюс от експандиран полистирол е, че той може да се използва във всяко време. Тъй като материалът е широко използван не само в гражданското, но и в индустриалното строителство.

характеристики на

Дори и 100% влажност не могат да променят топлинно екраниращите свойства на експандираните полистиренови плоскости. следователно загряване Стените с екструдиран пенополистирол са толкова изгодно решение. Предимството на този материал е фактът, че той има много нисък коефициент на топлопроводимост, устойчива на гъби и мухъл, е издръжлив и издържа на големи механични натоварвания.



Стиропор има структура със затворени клетки, която е резултат от екструзията. По този начин пара, вода, прах и топлина не преминават през този материал. Такива индикатори правят полистироловата пяна първият материал сред подобни. Дори в сравнение с друг много популярен нагревател - минерална вата, полистироловата пяна е много по-добра.

Процесът на изолация на къща с екструдиран полистирол пяна 3

Стена изолация екструдиран полистирол е по-лесно, защото закрепване към стената на екструдиран полистирол се провежда с пластмасови дюбели, които работят много просто.

Затоплянето на външни стени с екструдиран полистирол е също така избрано, защото е екологично чист материал. От експандиран полистирол, между другото, направи и ястия за еднократна употреба, и играчки.

Материалът лесно се слива с горещ битум. Параметрите на топлоизолацията варират в зависимост от метода на производство на експандиран полистирол. Когато се тества екструдиран полистирол, той се замразява и размразява 1000 пъти. В резултат на това устойчивостта му на температурни промени е била намалена само с 5.

Сега има нови видове експандиран полистирол. Те имат много нисък индекс на запалимост. Така че, преди да изолирате стената, екструдирана с експандиран полистирол, внимателно прочетете всички опции и изберете оптималния.

Процесът на изолация на къщата с екструдирана полистиролова пяна 4

Освен това вече можете да поръчате екструдирана полистиролова пяна с определени характеристики.

Например, материалът може да има голяма грапавост на повърхността, така че да се подобри залепването и мазилката на плочите. Което говори и за изолацията на стени с експандиран полистирол.

Избягването на появата на "студен мост" е подпомогнато от факта, че пластините от експандиран полистирол вече се предлагат с "скоба-бразда" връзка. Лепилото за закрепване на плочите от експандиран полистирол се избира в съответствие с препоръките, посочени на опаковката.

Предупреждения

Забранено е контактът на експандиран полистирол с креозол, ацетон и разтворители. Що се отнася до съхранението на експандиран полистирол, той може да бъде оставен на улицата. Основното нещо, което беше в пакета.

Процесът на изолация на къща с екструдиран пенополистирен 5

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Стиропор или експандиран полистирол е сравнението на най-популярните нагревателиСтиропор или експандиран полистирол е сравнението на най-популярните нагреватели
Топлоизолация на пода с експандиран полистиролТоплоизолация на пода с експандиран полистирол
Затоплящи фондация и слепи зони как и какво да правя?Затоплящи фондация и слепи зони как и какво да правя?
Екструдиран пенополистиролЕкструдиран пенополистирол
Плътност на модерния експандиран полистиролПлътност на модерния експандиран полистирол
Характеристики на изолацията на стените отвътре с експандиран полистиролХарактеристики на изолацията на стените отвътре с експандиран полистирол
Понятието за плътност на екструдиран полистиролПонятието за плътност на екструдиран полистирол
Топлопроводимост на топлоизолацията и изолационни характеристикиТоплопроводимост на топлоизолацията и изолационни характеристики
Разширен полистирен технически характеристики на изолация psb и psb-sРазширен полистирен технически характеристики на изолация psb и psb-s
Екструдирани пенополистиролни прегледи и спецификации на пеноплексЕкструдирани пенополистиролни прегледи и спецификации на пеноплекс
» » Процесът на изолация на къщата с екструдиран полистирол
© 2021 BggeHat.com