Затоплящи фондация и слепи зони как и какво да правя?

Задължителното затопляне на смолата и слепоочието около къщата се използва за намаляване на топлинните загуби през есенно-пролетния период.

Устройство сляпо

Устройство сляпо

Също така, инсталирането на нагревател позволява да се сведе до минимум движението на бетонната зона на слепите и плитко погребаната основа по време на зимното издигане на почвата. Дори при затоплена фасада загубата на топлина през отворената му долна част може да бъде значителна.

Начини за затопляне на основата на къщата

Има два начина за затопляне на основата със собствените си ръце:

  • отвън;
  • отвътре.

Има мнение, че външният метод за затопляне на основата е по-ефективен. В негова полза са представени следните аргументи:

  • външната изолация предпазва стените на капачката от замръзване, предотвратявайки навлизането на студени мостове в мазето;
  • устройството на нагревател върху основата отвън влияе положително върху качеството на бетона, като го предпазва от вятър и разрушаване под въздействието на студ и вятър;
  • качественото затопляне играе ролята на преграда преди движението на подземните води - използването му в комбинация с валцована хидроизолация, възможно е да се предотврати навлизането на влагата отвън в мазето;
  • Допълнителен слой защитава структурата от температурни колебания.

Невъзможно е да не се взема предвид простотата на инсталиране на външна изолация от самия себе си. В комбинация с топлоизолация, Къщата получава допълнителна защита от загуба на топлина.

Ако външната изолация не е възможна, е правилно да се прибегне до нейния вътрешен вид.

Предимствата му са следните:

  1. Подобряване на микроклимата в сутерена.
  2. Защита от подземни води.
  3. Защита срещу натрупване на конденз върху вътрешните стени на основата.

Какво да изолирате основата и областта на слепите?

За да затоплите сляпото пространство около къщата и сутерена отвън с вашите ръце, можете да използвате един от трите нагреватели:

  • експандиран полистирол;
  • екструдиран експандиран полистирол;
  • екструдирана полистиролова пяна.

Първият вид материал добре се бори с влага. То е ефективно, ако има подземен или сутерен под основата. Той е в състояние непрекъснато да поддържа температурата в помещението при 0 ° C без никакви промени.

Материалът е подходящ за строеж на вили, ако живеете в къщата се планира само през пролетта-есента. Сред своите предимства - евтини.

Изолация на основата с експандиран полистирол

Изолация на основата с експандиран полистирол

Екструзионният експандиран полистирол се произвежда със специална технология за производство на гранули.

Характеризира се с по-голяма плътност от обикновения експандиран полистирол и следователно има по-добра устойчивост на влага. Ефективен във влажни зони, върху почви с високо съдържание на вода.

Качеството на материала надвишава простата полистиролова пяна, но струва повече.

Обработка на плитка основа и слепи зони около къщата с екструдиран полистирол е най-ефективният. Penoplex апарат изгодно, използван за производството на изолирани otmostki шапка, както в обичайните жилищни сгради или къщи, действието на който изисква висока степен на защита от вредното въздействие на околната среда.

Качеството на материала е толкова високо, че дори се използва в пистите на летищата. Той не абсорбира вода и има ниска топлопроводимост.

Подготовка на основата и щората преди затопляне



Схемата за подготовка на работната повърхност, преди да монтирате изолацията със собствените си ръце, изглежда така:

  • почиствайте външните стени на мазето и слепите площ около къщата от мръсотия, прах и други - е необходимо да премахнете мазни петна, които могат да предотвратят свързването на кутията за пяна със стената;
  • изберете оптималната дебелина на материала. Неговото изчисление зависи от вида на материала: ако се планира да се изолира областта около къщата с пяна, трябва да вземете дебелина от 5 см или повече, ако обичайната пяна пластмаса - от 10 см;
  • добре е да се използва експандиран полистирол с импрегниращо огнеупорно импрегниране - прави материала незапалим;
  • необходимо е да се подготви едновременно хидроизолационно устройство. Извършва се с полиетилен с висока плътност.

В случай на прилагане на екструдирана пяна, един филм е незаменим. също Необходимо е да използвате монтажна пяна и листове рубероид, което прави процеса по-труден. Тази хидроизолация показва ниска якост, така че отгоре й трябва да подсилите мрежата или дъските.

Затопляне с екструдирана полистиролова пяна

За загряване на слепи зоната със собствените си ръце е възможно да се използва експандиран полистирол с всякаква дебелина. Възможно е да се постигне ефективна изолация на слепи зоната с пяна с 5-7 см слой материал. Схемата на работа изглежда така:

  1. Покрийте изкопа с пясъчен слой.
  2. Поставете плътния филм върху компактирания пясък, често рубероиден.
  3. Поставете екструдирана пяна от полистирол в покривните пашкули.
  4. Отново покрийте изолационния слой с пясък.
  5. Строшете строежа на следващия ден.

Ако изолираната слеписта площ се утаи върху слаби почви, подсилването на пясъчния слой се извършва на няколко стъпки. Пясъкът трябва да се използва прост, а не мокър. Изчисляването на дебелината на пясъчния слой трябва да бъде най-малко 15 см. За да се запази този индикатор, е по-добре да се използват маркировки. По стените, слоят пясък трябва да бъде направен малко по-висок, така че да е по-удобно да се работи с хидроизолация.

Затопляне на щората с експандиран полистирол

Затопляне на щората с експандиран полистирол

Разпръскване ruberoid със собствените си ръце на два слоя за влажна защита от къщи, трябва да се уверите, че шевовете на материала не съвпадат. Неговите парчета трябва да лежат. Ако плътният филм се полага в един слой, тогава изолацията на изолацията не трябва да се счупи по линиите на огъване. Необходимо е покривният материал да се повдигне по стените с 10-15 см.

Разполага се с топла зона за слепи от един вид материал, с една дебелина. При фугите от експандиран полистирол е необходимо да се използва уплътнител. Той трябва да има увеличени характеристики на пластичност. Преди да го нанесете, е необходимо здравите слоеве на изолацията да се фиксират така, че да не се дразнят.

Запълването на втория слой пясък се извършва след залепване на уплътнителя. Тръпнете го трябва да бъде леко, така че да не се повреди penoplex. Достатъчно е просто да преминете през дизайна.

Етапи на работа

За да затоплите основата около къщата със собствените си ръце, нанесете екструдирана пяна от полистирол с дебелина 10 см. Схемата на работа изглежда така:

  1. Изкопайте дълбочина на окопите около 0.3-4 см около къщата по периметъра.
  2. Изсипете замазка с бетон.
  3. След изсъхване на замазката поставете експандиран полистирол върху стената на основата (за по-добро захващане, трябва да се намаже с лепило).
  4. Затегнете евентуалните стави със строителна пяна.
  5. Смажете повърхността на изолационните листове с лепило.
  6. За да се изгради кофража, закрепени с връзки и брави, запълнете конструкцията с бетон.

Керамзит получава съгласно следната формула: 1 час цимент, 6 части разширена глина, 3 части пясък, 0.8 части вода и 1 супена лъжица течен сапун .....

Преди изолирането на слепите е необходимо да се направят всички технологични отвори за инженерни комуникации, ако са поставени в кухините на слепи зоната и в мазето.

Ако къщата има сутеренна стая или дори малка маза, трябва да се внимава за вентилацията им. За да направите това, в кухината на изолацията се правят удари, които са затваряни от щепсели за зимно време.

Загряване на основата и на сляпата зона със собствените си ръце (видео)

Изчисляване на изолацията за слепи зони

За да направите изчисляването на броя на пеноплекс правилно, е необходимо да се вземе предвид ширината на слепи зоната или височината на мазето. Широчината на конструкцията трябва да бъде поне един метър.

Това е средният показател, който осигурява отводняване на водата от утайките от основата. Но ширината на конструкцията може да бъде по-голяма, изчислението й се извършва в зависимост от дължината на надвеса на покрива. Тя трябва да се простира на 30 см отвъд надвеса.

Изчисляването на изолацията се извършва по-добре на земята. Това е, измерване на действителния размер на слепи зоната и върху него за изчисляване на размера на penopolix.

За това клечките са запушени и се прави маркировка за бъдещата слепи зона. В допълнение към изчисляването на броя на листовете изолация, трябва да се изчисли количеството на пясъка, като се вземе предвид дебелината на неговия слой по целия периметър на къщата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как и защо е необходимо да се затопли основата на частна къща?Как и защо е необходимо да се затопли основата на частна къща?
Каква изолация трябва да избера да изолира стените отвътре?Каква изолация трябва да избера да изолира стените отвътре?
Топлоизолация на дървена къща отвън с пластмасова пянаТоплоизолация на дървена къща отвън с пластмасова пяна
Затопляне на рамката къща навън с екологична изолацияЗатопляне на рамката къща навън с екологична изолация
Затопляне на дървена къща навън с минерална ватаЗатопляне на дървена къща навън с минерална вата
Най-добрата изолация за тухлена къща, когато е изолирана отвънНай-добрата изолация за тухлена къща, когато е изолирана отвън
Затопляне на вентилирани фасадни пътища и последователност от действияЗатопляне на вентилирани фасадни пътища и последователност от действия
Затопляне на верандата на дървена къща отвътреЗатопляне на верандата на дървена къща отвътре
Външна изолация за стени, затопляне на стените на къщата отвън със собствените си ръцеВъншна изолация за стени, затопляне на стените на къщата отвън със собствените си ръце
Как мога да изолирам дървена къща отвътре и навън?Как мога да изолирам дървена къща отвътре и навън?
» » Затоплящи фондация и слепи зони как и какво да правя?
© 2021 BggeHat.com