По-добре да изолирате къщата от газовите блокове

По своята същност, газобетон е достатъчно силен и топлоизолационен материал, но в зависимост от климатичната конструкция, затопляне на стената. С всички от днешните изобилие от фасадни топлоизолационни, неволно възниква въпросът: "по-добре да се изолира къщата от gazoblokov?", Че е получил не само топло и надеждна, но също така и най-рентабилни, както по време на строителството и по време на неговото последващо отопление.

Отвън или отвътре?

По-разумно поради следните причини ще бъде изолацията на фасадата на сградата, а не вътрешната изолация:

  1. Първо, изолацията на устройството в помещенията ще отнеме много полезно място.
  2. На второ място, голи незащитени стени от газобетон ще замръзнат и тънък слой изолация вътре няма да помогне много.
  3. Трето, вътрешната система за затопляне е плодородна среда за появата и развитието на гъбички и плесени.
  4. Четвърто, успоредно с вътрешната изолация на устройството, е необходимо да се инсталира скъпа и сложна вентилационна система на помещението.

домашна изолация

Ако в изградената сграда се очаква честа подмяна на изолацията, с оглед на нейното влошаване, най-добрият вариант в тази ситуация е вътрешната изолация на стените, но все още е необходимо да се завърши фасадата на сградата.

Видове и системи за изолация

Има няколко популярни вида изолация за гетото бетон къща, заедно с тях се използват цели системи, като панти фасада и технология на "мокър" изолация, но всичко в ред.

Минерални плочи

минерална вата

Към днешна дата - това е най-добрият вариант за затопляне на стените отвън, се характеризира като висококачествен материал за либерална цена, това е пара достатъчно проницаема, за да "диша" фасада и в същото време да не се правят по-сложен дизайн на място за вентилация. Когато го използвате, не забравяйте, че минералната вата е много мек материал и се нуждае от допълнителна армировка със специална мрежа и вече върху нея се крият мазилка или друг облицовъчен материал.

Пяна пластини

полистиролова пяна

По-евтин, но не по-малко ефективен материал, освен производителите на пластмасова пяна може да ви отреже листове с удобни размери. Има един съществен недостатък - той не позволява въздухът да преминава, така че ще е необходимо да се засили вентилационната структура и да се снабдява свеж въздух в къщата, в противен случай ще бъде много задушен и неудобен.

полиуретан



полиуретан за изолация

Добра термична изолация материал, който има удобство на прилагане към повърхността на стената, се прилагат чрез разпръскване, и на външен вид и неговите свойства са много сходни с обичайната монтаж пяна, а цената му е доста примамливо.

"Мокра" фасада

По-приемлив вариант за цената и трудоемкостта на устройството на такава фасада включва следните стъпки:

  1. Свързване или закрепване към подпорната стена с изолационни анкери - мин. плоча.
  2. Първият слой мазилка за блока.
  3. Мрежи за подсилване.
  4. Довършителни декоративен слой мазилка.

Окачена фасада

Окачена фасада

Тази версия на фасадата е доста популярна, има значителна цена. Същността му е, както следва: - върху металната рамка е прикрепен нагревател и на него са разположени различни декоративни елементи. Тази облицовка е по-ефективна при удвояването, тъй като металният скелет създава въздушен слой, който перфектно поддържа топлината в помещението, като същевременно осигурява добра вентилация.

Загряващи къщи, видео

заключение

За да сте сигурни, че вашата бъдеща бетонна къща е хубава и топла, е важно да изберете правилния начин да я затоплите, в зависимост от климатичните особености на региона и планираното облицоване. Качествено подредена система на изолация - залог за издръжливост и комфорт у дома.

По-полезна информация, която можете да получите на сайта: oblokax.ru

Успешно строителство!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Каква изолация трябва да избера да изолира стените отвътре?Каква изолация трябва да избера да изолира стените отвътре?
Затопляне на рамката къща навън с екологична изолацияЗатопляне на рамката къща навън с екологична изолация
Оригинално завършване на фасадата на къщата от блокове с газобетонОригинално завършване на фасадата на къщата от блокове с газобетон
Как да изолирате дървена къща с пенофолКак да изолирате дървена къща с пенофол
Технология за затопляне на стената от тухлиТехнология за затопляне на стената от тухли
Контейнери за агломерации на частни къщи и характеристикиКонтейнери за агломерации на частни къщи и характеристики
Как да изолирате стените с минерална вата в дървена къща отвътреКак да изолирате стените с минерална вата в дървена къща отвътре
Външна изолация за стени, затопляне на стените на къщата отвън със собствените си ръцеВъншна изолация за стени, затопляне на стените на къщата отвън със собствените си ръце
Всички видове вътрешна изолация в дървена къщаВсички видове вътрешна изолация в дървена къща
Балкон от газови блоковеБалкон от газови блокове
» » По-добре да изолирате къщата от газовите блокове
© 2021 BggeHat.com