Топлопроводимост на топлоизолацията и изолационни характеристики

Топлинна изолация - топлинна проводимост и изолационни характеристики 1За изолация на стените отдавна е приложена полистиролова пяна

. Има добри топлоизолационни свойства, относителна якост на натиск, ниска цена. Въпреки това, поради факта, че с течение на времето, тя може напълно да се намокри, и се характеризира с висока степен на запалимост, като алтернатива на това в този момент започнахме да използваме екструдиран полистирол. Топлоизолацията THERMIT, чиято топлопроводимост е на много ниско ниво, заслужава голямо внимание сред строителните фирми.

Екструдираният полистирол е топлоизолационен продукт, който се образува по време на процеса на екструзия от полистирол за общи цели. Често се използва при производството на сандвич панели, строителни плоскости, екструдирани полистиренови плочи.

Благодарение на процеса на екструзия, изолационните характеристики на THERMIT са просто превъзходни. Този материал се получава благодарение на смесването на полистиролови зърна с модифицирани добавки и гранули от различни бои. Този процес на смесване се извършва при повишено налягане и температура. В конвенционалния полистирен се вкарва разпенващ агент, след което продуктът се екструдира от екструдера.

След процеса на екструзия, екструдиран полистирол се получава с клетъчен диаметър от 0,1-0,2 мм, има пореста затворена структура, се характеризира с индекси с висока якост и в същото време с ниско ниво на топлопроводимост.

Къде се използва THERMIT нагревателят?

Екструзионните пенополистиролни плочи са предназначени за използване в жилищни и комунални, промишлени, селскостопански предприятия като продукт за термична изолация на нулеви цикли, за затопляне на стената, мазета, покриви, тавани, елиминиране на студените места.

Поради факта, че изолацията THERMIT има много ниска топлопроводимост, тя се използва и за изграждане на железопътни и пътни пътища, нефтопроводи и газопроводи и хладилната индустрия.

С помощта на експандиран пенополистирол плочи успява да пести енергия, която се консумира за отопление Изолирайте сгради, за да се намали теглото на структури, увеличаване на продължителността на живота на изградените структури и намаляване на разходите на други строителни материали.

При прилагането на екструдиран изолация повишава енергийната ефективност на сгради и стени на сгради, което съответства на действащото законодателство (Закон "за пестене на енергия и повишаване на енергийната ефективност").

Нагревателят е химически инертен, тъй като не изхвърля никакви вредни вещества за живите организми. Тя напълно отговаря на всички санитарни и епидемиологични норми, поради което не представлява заплаха в жилищни или обществени помещения.

Топлоизолация - топлинна проводимост и изолационни характеристики 2

Топлоизолация



Както всеки друг топлоизолационен материал, топлоизолацията THERMIT има много висока производителност. Основните свойства на изолацията са следните:

  • Ниско ниво на абсорбиране на влага (нулева капилярност)

Екструдиран полистирол, за разлика от други материали, които са в условия на висока влажност могат да абсорбират влагата, се характеризира с нулево ниво на капилярна, заради това, което е идеално за използване в области, където други материали, които не могат да траят един сезон.

  • Висока устойчивост на топлопредаване

Сред материала на нагревателите THERMIT има най-ниска топлинна проводимост. При контакт с вода или при условия на висока влажност материалът практически не променя топлопроводимостта му.

Топлинна изолация - топлинна проводимост и изолационни характеристики 3

  • Устойчивост, висока устойчивост на замръзване

Дори при непрекъснато замразяване и размразяване, полистиролът запазва техническото си представяне. При условия на постоянен сняг материалът може да продължи поне 50 години.

  • Лесен транспорт и монтаж

Материалът е с малко тегло, което намалява разходите за труд за доставка, транспорт и монтаж. Благодарение на своята сила и лекота нагревател Той не създава тежък товар за носещите конструкции на конструкцията. Материалът за обработка също е много лесен - изолацията се изрязва лесно с нож за строителството.

  • Якост и твърдост

Топлоизолация - топлинна проводимост и изолационни характеристики 4

Високото ниво на якост при компресиране или огъване позволява използването на нагревател в конструкции, дори и с пясъчна основа. В сравнение с минералната вата и други нагреватели, полистиролът не се изплъзва с времето и не се разпада.

  • Биологична стабилност

Екологичната база позволява на материала да се свързва с почвата, растителността. Благодарение на специалните добавки в екструдирания полистирен, гъбичките и насекомите не започват.

  • Ниско ниво на запалимост

Този материал принадлежи към класа ниско запалими самозагасващи материали, които не разпространяват пламъка върху тяхната повърхност. Поради това полистиролът в момента е толкова широко разпространен в изграждането на жилищни помещения.

Топлоизолация - топлинна проводимост и изолационни характеристики 5

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво е стиропор важни характеристики, предимства и недостатъциКакво е стиропор важни характеристики, предимства и недостатъци
Топлоизолация на пода с експандиран полистиролТоплоизолация на пода с експандиран полистирол
Какви предимства и недостатъци има полистиролът като нагревател?Какви предимства и недостатъци има полистиролът като нагревател?
Термична проводимост и плътност на пянатаТермична проводимост и плътност на пяната
Екструдиран пенополистиролЕкструдиран пенополистирол
Затопляме тавана със собствените си ръце - процесът на действиеЗатопляме тавана със собствените си ръце - процесът на действие
Понятието за плътност на екструдиран полистиролПонятието за плътност на екструдиран полистирол
Типове топлоизолационни материали и свойства на топлоизолаторите за домаТипове топлоизолационни материали и свойства на топлоизолаторите за дома
Изолация на урса технически характеристики на изолацията на къщатаИзолация на урса технически характеристики на изолацията на къщата
Разширен полистирен технически характеристики на изолация psb и psb-sРазширен полистирен технически характеристики на изолация psb и psb-s
» » Топлопроводимост на топлоизолацията и изолационни характеристики
© 2021 BggeHat.com