Правилната инсталация на експандиран полистирол върху външните стени

Правилна инсталация на експандиран полистирол върху външни стени 1Благодарение на редица отлични качества, екструдирана полистиролова пяна

той лесно се използва в строителството или по време на ремонтни работи. Монтирането на експандиран полистирол по стените не е единственото нещо, за което служи този материал. С негова помощ покривите често са изолирани.
Що се отнася до изолацията с разширени полистиролови стени, това не е особено трудна задача. Тук обаче има и свои собствени характеристики.

Панелите от експандиран полистирол за стени се препоръчват да бъдат залепени отвън. С тази опция сградата не започва гъбички и мухъл, тъй като точката на оросяване не се движи в стаята.

монтиране

Въпросът за лепилото на стиропорната стена не предизвиква трудности. За този материал се продава специална суха смес, която се превръща в лепило след разреждане с вода.

Използвайки лепило, плочите от експандиран полистирол са предварително прикрепени към стената. Окончателното закрепване на листа от експандиран полистирол се извършва с помощта на дюбели. Стената трябва да е равна, макар и не перфектна. Ако е необходимо, тя е измазана.

Правилна инсталация на експандиран полистирол върху външни стени 2

още украса може да се направи по два начина. Първият метод включва хидроизолация на летвата, направена по-рано. Обвиването се извършва с помощта на облицовка или сайдинг. Вторият метод включва прилагането на първия слой мазилка, върху който се простира специална мрежа, върху която се полага още един слой мазилка. Довършителният слой се прави, когато тези два слоя се сушат.

Монтирането на експандиран полистирол по стените се извършва от строители, тъй като този материал е по-евтин от много съвременни топлоизолационни материали.

Панелите от експандиран полистирол за стени, благодарение на характеристиките им, осигуряват удобна вътрешна температура.

Съгласно стандартите за безопасност материалът, който се използва за стени, трябва да има определен период на експлоатация. Унищожаването или запушването води до влошаване на свойствата на топлинното екраниране.

Монтаж на полистирол по стените предпочитам да представи други материали като експандиран полистирол е лесно (и следователно монтаж полистирол към стената - не е много трудна задача). Също така, този материал има ниска пропускливост на парите, което предотвратява появата на кондензат между слоя топлоизолация и стената. Плюсите включват устойчивост към гнилостни и плесенящи бактерии.

Правилно монтиране на експандиран полистирол върху външни стени 3



Монтаж на полистирол по стените е по-често монтаж на други материали, тъй като, наред с други неща, за да се подобри термичната защита, с помощта на този материал може да бъде не само в новопостроена къща, но също така и във вече построени, както и в предмета на панела.

Монтаж на полистирол по стените е изгодно, не само защото тя може да бъде добър да се запишете на отопление през зимата, но и на факта, че в горещ летен ден ще бъде хладно в областта на къщата. Освен правилният подбор на изолация, е важно и как планината е изработен от експандиран полистирен към стената. Това до голяма степен зависи и от характеристиките за спестяване на енергия.

Въпреки че стиропор и е по-добре от други материали за топлоизолация, то също има недостатъци. Например, фиксирането на EPS върху стена на някои места не се препоръчва.

Закрепване на стени от експандиран полистирол

Вече знаем как да лепим експандиран полистирол към стена. За тази цел се използва определен адхезивен разтвор. Що се отнася до фиксирането на стиропор към стената, можете просто да отговорите - използвайте дюбели.

Искам да кажа обикновени дюбели - нокти за бетон, с изключение на това, че шапката на такава "гъба" трябва да държи плочата от експандиран полистирол.

Преди да затегнете полистирол към стената, уверете се, че главата на дюбела е достатъчно голям, и дюбел, ако е необходимо, ще бъде възможно да се прикрепят две стиропор плочи. Използват се пластмасови дюбели.

Правилно монтиране на експандиран полистирол върху външни стени 4

Ще ви разкажем още малко за това как да поставите стиропорната върху стената.

Така че:

  • По големина на дюбела, направете дупки.
  • Поставихме лист от експандиран полистирол към стената
  • Поставете щепсела
  • Ударихме специален нокът, за да разпространим частта от гъбата в бетона.

Затопляне с рамка

Понякога с затопляне на стените полистиролът използва дървена рамка - решетка или ленти. Стиропорът вече е свързан с него.

Правилна инсталация на експандиран полистирол върху външни стени 5

Този метод се използва, когато фасадата се планира да бъде завършена с експандиран полистирол, който ще бъде прикрепен към тези стелажи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Затоплящи фондация и слепи зони как и какво да правя?Затоплящи фондация и слепи зони как и какво да правя?
Характеристики на изолацията на стените отвътре с експандиран полистиролХарактеристики на изолацията на стените отвътре с експандиран полистирол
Топлоизолация на пяна или пянаТоплоизолация на пяна или пяна
Полиуретанова лепилна пяна за екструдирана полистиролова пяна, отколкото залепени плочи?Полиуретанова лепилна пяна за екструдирана полистиролова пяна, отколкото залепени плочи?
Понятието за плътност на екструдиран полистиролПонятието за плътност на екструдиран полистирол
Каква изолация трябва да избера да изолира стените отвътре?Каква изолация трябва да избера да изолира стените отвътре?
Как да инсталирате таван, изработен от експандиран полистиролКак да инсталирате таван, изработен от експандиран полистирол
Разширен полистирен технически характеристики на изолация psb и psb-sРазширен полистирен технически характеристики на изолация psb и psb-s
Ефективна дебелина на експандиран полистирол за затопляне на стените в различни региониЕфективна дебелина на експандиран полистирол за затопляне на стените в различни региони
Загряване на стени и гипс на експандиран полистиролЗагряване на стени и гипс на експандиран полистирол
» » Правилната инсталация на експандиран полистирол върху външните стени
© 2021 BggeHat.com