Как да изолирате стените с минерална вата в дървена къща отвътре

Как да изолирате стените с минерална вата в дървена къща отвътре 1Изграждането на къщи от дърво придобива все по-голяма популярност по редица конкретни причини. Ако някои хора се интересуват от дървени къщи поради естетическия компонент на конструкцията, то други дървени къщи са интересни заради материали за безопасност на околната среда

. Обаче и двете категории хора се събират в едно: в къща, изработена от дърво, има почти винаги приятна атмосфера.

Но както знаете, за да си построи къща от един бар - все още не е на последния етап от работата, защото това също е необходимо да се гарантира комфорта на обитаване в нея, което се постига чрез такава проста процедура като изолация в дървена къща.

Вътрешна изолация на дървена къща

Преди да се направи затоплянето на дървената къща вътре, е необходимо да се провери с общоприетите норми, предписани в действащото законодателство. Дървеният лъч, въпреки всичките му качества, е проблем. След изграждането на конструкцията, в рамките на няколко години стените могат да се свиват, с други думи - цялата структура започва да се утаява леко. Това се обяснява с факта, че с времето влагата започва да напуска дървото, поради това, което намалява по размер. Поради това може да има пукнатини, които да вкарват студен въздух в къщата. Ето защо изолацията на дървената къща вътре е един от най-целесъобразните решения.

Как да изолирате стените с минерална вата в дървена къща отвътре 2

Има огромно количество от всички видове изолационни материали, но една от най-ефективните опции е изолацията на дървена къща отвътре минерална вата. Експертите отбелязват, че изолацията на дървена къща вътре в нея с помощта на минерална вата е по-предпочитана, отколкото при използването на полистиролова пяна. Процесът на изолация от минерална вата на къщата ще струва малко по-скъпо, отколкото пяна, но с правилна инсталация и грижи тя ще служи много по-дълго, отколкото всички известни досега еквиваленти. Въпреки това, си струва да се напомни, че минералната вата е материал, който е дишащ и във времето може да натрупа известно количество влага.

Преди да извършите изолацията на дървена къща в минералната вата, е полезно да се грижи за нейната защита, се използват няколко допълнителни хидроизолационни слоя.

Как да изолирате стените с минерална вата в дървена къща отвътре 3

Затопляне на вътрешните стени на дървена къща с помощта на минерална вата

Изолация на стени от вътрешната страна на дървена къща започва с третиране на вътрешните стени на сградата с праймер или други противогъбични средства, като по този начин риска от мухъл и плесен се намалява с няколко пъти. След като грундът изсъхне, изолацията на стените на дървената къща от вътрешната страна осигурява полагането на хидроизолационен слой - плътно фолио от полиетилен или полипропилен. Хидроизолацията трябва да бъде залепена и прикрепена към дървото с конструктивен статив.



Топлоизолацията на стените на дървената къща от вътрешната страна с помощта на минерална вата предполага организиране на щайга за прикрепване на материала към вътрешните стени на сградата. Нанася се върху хидроизолационния слой. Важно е да запомните, че ширината на ламелите трябва да съответства на дебелината на изолацията. По-нататъшното затопляне на стените вътре в дървената къща включва използването на минерална вата, за която е строго забранено да се оставя, защото може да загуби всички топлоизолационни качества.

Топлоизолацията на дървена къща с базалтова памучна вата осигурява прилагането на завършващ слой хидроизолация, закрепен към гредите на щайгата. Експертите съветват да се събере щайгата от дървения материал, който е ограден от стените на самата сграда.

Как да изолирате стените с минерална вата в дървена къща отвътре 4

Освен това, щайгата трябва внимателно да се третира с химикали, които предпазват дървото от образуването на гъби и мухъл. Освен това, необходимо е да се използват само изсъхване от бордовете, тъй като е известно, минерална вата има свойството да поглъща влагата, заради това, което изолацията на стената в една дървена къща може да лети много пари.

Проблеми, които могат да възникнат след приключване на работата по изолацията на стените

След края на работата по изолацията на вътрешните стени на дървената къща, по протежение на мястото на затопляне, кондензат. Това по никакъв начин не означава, че проектът за изолация е направен неправилно. Покриването на стена нагревателя намалява температурата на външните стени, докато въздухът в къщата остава топъл, както и подовете и подовете на сградата. По този начин може да се образува кондензат в местата на падане на температурата.

За да се избегнат подобни случаи, по време на вътрешната изолация на дървена къща, експертите препоръчват да се затвори по-голямата част от изолацията на защитната структура, и места, стенните фугите на стената, както и горните и долните етажи трябва да се оставят няколко ленти без хидроизолация.

Как да изолирате стените с минерална вата в дървена къща отвътре 5

Вместо полиетилен или полипропилен е необходимо да се монтират топлопроводими стени от тухли и "засадени" върху силиконово лепило.

Монтирането на вложки ще спомогне за изглаждане на спада на температурата и ще се превърне в пречка за образуването на конденз по стените на дървена къща.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как мога да затопля стара селска дървена къщаКак мога да затопля стара селска дървена къща
Как да изолирате и отрежете дървена къща отвънКак да изолирате и отрежете дървена къща отвън
Затопляне на дървена къща навън с минерална ватаЗатопляне на дървена къща навън с минерална вата
Затопляне на верандата на дървена къща отвътреЗатопляне на верандата на дървена къща отвътре
Нестандартната изолация на дървена къща използва полиуретанова пяна, уплътнител и изолонНестандартната изолация на дървена къща използва полиуретанова пяна, уплътнител и изолон
Пристройка към дървена къща, затопляща верандата с дървена къщаПристройка към дървена къща, затопляща верандата с дървена къща
Как да изолирате покрив, таван, таван, фронтон в дървена къщаКак да изолирате покрив, таван, таван, фронтон в дървена къща
Начини за затопляне на дървени стени отвътре с пластмасова пянаНачини за затопляне на дървени стени отвътре с пластмасова пяна
Сглобяеми къщи от бар с ниска цена изграждаме дървена селска къщаСглобяеми къщи от бар с ниска цена изграждаме дървена селска къща
Как мога да изолирам дървена къща отвътре и навън?Как мога да изолирам дървена къща отвътре и навън?
» » Как да изолирате стените с минерална вата в дървена къща отвътре
© 2021 BggeHat.com