Акустични материали и продукти в строителството

Акустични материали и продукти в строителството

Акустичните материали се използват за звукоизолация в сгради, както промишлени, така и жилищни. Тези материали са склонни да абсорбират звуци, да намаляват силата и силата на звука, преминаващ през тях.

Акустичните материали произвеждат индустрия от два вида - звукоизолационни, звукопоглъщащи.

Звукоизолационните материали включват материали, които намаляват проникването на звук през строителни конструкции, като минерална вата, стъклена вата и дъски от дървесни влакна. Те изглеждат като еластични порести уплътнения. Те се полагат в изграждането на подове и стени. Високотемпературните свойства имат линолеум на база филц. Благодарение на използването на многослойни структури с наличие на въздушни слоеве, се постига по-голям ефект на звукоизолация.

Характеристика на звукопоглъщащите материали е способността да не отразяват звука, а да се абсорбират. Тези материали имат пореста повърхност. Такива материали включват клетъчен бетон, плочи от минерална вата, циментова замазка, перфорирани листове гипс.

При строителството и ремонта за монтаж на шумоизолиращи облицовки се използват порьозни и перфорирани фибрости. Тези плочи са покрити отвън с перфориран екран. За използване на производствения екран ламинат поцинкована ламарина от етернитови плоскости, гипсокартон и др. Всички тези проекти се използват за стени и тавани в обществените зони.



За да се постигне по-голям ефект на поглъщане на звука, абсорберът на звука се поставя възможно най-близо до източника на звук. Това ви позволява да загасите звуковата енергия преди да влезете в стаята.

Отрасълът произвежда и индивидуални амортизатори. Те са под формата на щитове, призми, конуси и други геометрични форми. Те са окачени на тавани в помещения с повишен шум или поставени на пода близо до производителя на звук.

Стените на всички индивидуални амортизатори са перфорирани и кухините са напълнени с порест материал.

Обикновено материалите и продуктите, абсорбиращи звука, се използват за вътрешно облицоване на стени, тавани в помещения, където се представят повишени акустични изисквания или за създаване на нормални работни условия в производството.

В жилищните помещения, гипсови плочи, линолеум и др. Се използват като акустични материали.

Е, Tekna ще ви предложи най-добрите ебара помпи и други строителни съоръжения и фитинги на конкурентни цени и с бърза доставка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Звукоизолацията под окачения таван е трудна на пръв погледЗвукоизолацията под окачения таван е трудна на пръв поглед
Звукова изолация на пода в апартамента начини за защита на градски жилища от шумЗвукова изолация на пода в апартамента начини за защита на градски жилища от шум
Как е шумоизолация на пода в апартамента?Как е шумоизолация на пода в апартамента?
Звукоизолация на пода в дървена къщаЗвукоизолация на пода в дървена къща
Опънати тавани с шумоизолация - избор на материалиОпънати тавани с шумоизолация - избор на материали
Как да изберем звукоизолиращи материали за таванаКак да изберем звукоизолиращи материали за тавана
Шумоизолация на тавана със собствените си ръце - тишина и тишина в къщатаШумоизолация на тавана със собствените си ръце - тишина и тишина в къщата
Как да звучи правилно стени в апартамент със собствените си ръце?Как да звучи правилно стени в апартамент със собствените си ръце?
Звукоизолация на подовите материали и работна поръчкаЗвукоизолация на подовите материали и работна поръчка
Звукоизолация на пода в апартамента под замазката работи с различни материалиЗвукоизолация на пода в апартамента под замазката работи с различни материали
» » Акустични материали и продукти в строителството
© 2021 BggeHat.com