Видове дървени дъски

Видове дървени дъски

Дъските днес се считат за един от най-търсените строителни и довършителни материали. Те могат да бъдат разделени на два основни класа: влакнести и бръснещи.

Последните включват, на първо място, ПДЧ - това е ПДЧ. Те се произвеждат чрез пресоване при високи температури на дървесни стърготини, в които се добавя свързващо вещество и след това се ламинира, за да се даде на материала по-представителен и благороден вид. Съществуват обаче и неламинирани ПДЧ на пазара. От тях основите са направени за линолеум и килими покрития, различни прегради, а също така извършват облицовки за стени за по-нататъшно довършителни довършителни работи. От ламинирана ПДЧ произвеждат отделни елементи от шкаф мебели.

Е, ако се интересувате от изграждането на хангари от сандвич панели euroangar.ru. Само там ще намерите всичко необходимо за изграждането на хангари без допълнителни разходи.



Тази категория включва и ориентирани ПДЧ (те се наричат ​​OSP и се произвеждат чрез пресоване под високо налягане и температура). Технологията тук се отличава със специален начин за натрупване на чипове. Оказва се, че има слоеста структура, чиито външни слоеве са надлъжни, а във вътрешната - напречно. ПХБ първоначално са проектирани да се използват в строителството (например, когато се строят стени по технология с телено покритие) и следователно се отличават с тяхната устойчивост и устойчивост на влага.

Що се отнася до дървесината, те се произвеждат чрез мокро пресоване на най-малките дървесни частици със свързващи компоненти. Тези частици (влакна) са много по-малки от дървесните чипове. Към този клас от влакнести материали се използват например плочи от твърда маса. Това е фибростъкло, чиято предна страна е покрита с декоративен филм или слой лак. ПДЧ, поради характеристиките на технологията на производство, може да бъде доста голяма дебелина, така че често се използва за създаване на дялове или тавани тапицерия. По принцип такива плочи са дълголетие, но под въздействието на влага те могат да бъдат запитвани.

Между другото, такъв популярен материал като MDF, принадлежи към категорията на дървесни влакна. За разлика от конвенционалните плочи, технологията на тяхното производство е такова, че влакнестата маса представлява почти неразделна връзка. Панелите от MDF се отличават с красива повърхност, която не изгаря на слънце и практически не абсорбира мръсотия. И тяхната здравина е по-висока от тази на обикновените влакнести плочи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Предимства и недостатъци на глинените панелиПредимства и недостатъци на глинените панели
Мебелни фронтове от естествени дървени предимстваМебелни фронтове от естествени дървени предимства
Строителни материали от керамикаСтроителни материали от керамика
Строителни компонентиСтроителни компоненти
Керамични плочки и предимстваКерамични плочки и предимства
Основни видове строителни материалиОсновни видове строителни материали
Дъски от частициДъски от частици
Строителни разтвориСтроителни разтвори
Видове лепило за строителствотоВидове лепило за строителството
Изграждане на хангариИзграждане на хангари
» » Видове дървени дъски
© 2021 BggeHat.com