Звукоизолация на пода в апартамента под замазката работи с различни материали

Припокриването в повечето високи сгради по отношение на изолацията от въздействието на шума не отговаря на съвременните строителни стандарти. Подобряването на акустичните параметри на апартаментите позволява инсталирането на звукоизолирани материали под подова настилка.

Защо чуждите шумове ни пречат да живеем?

Направете качество подовата изолация в апартамента занаятчията на къщата може с помощта на различни материали, които се продават в строителството на магазините. Но преди да започнете такава работа, е необходимо да разгледате следното. Първо, плочата е структура, използвана едновременно от два апартамента. В горната част ще изпълнява функцията на пода, в долната - на тавана. Това означава, че шумът и шумът от въздуха се предават чрез припокриване в двете посоки. На второ място, минималният индикатор за изолация на въздушния шум (тази стойност обикновено се нарича индекс) се равнява на 52 акустични dB (dB), максималното допустимо ниво на ударни звуци е 60 dBA.

Фабрични кухи 22-сантиметрови дебели и вибриращи (16 см) подови плочи, произведени днес, осигуряват необходимата (52 dBA) шумоизолация (въздух). Но строителството в повечето жилищни сгради на съветското строителство преди тази цифра не се издържа. В допълнение, те се характеризират с известно експлоатационно износване, наличие на пукнатини и други дефекти. За разрешаването на този проблем е възможно чрез запечатване през пролуките на плочите, чрез изолиране на участъците, по които преминават решетките между различните етажи на жилищната сграда.

Звукоизолираният материал ви позволява да се справите с шума от удара

Звукоизолираният материал ви позволява да се справите с шума от удара

С шумовите шумове, с които да се справите, е много по-трудно. Тяхното ниво в стандартните наслагвания варира между 75-80 dBA. Излишните 15-20 децибела трябва да бъдат почистени по някакъв начин, така че обитателите на съседните апартаменти да се чувстват комфортно. Също така се наблюдава увеличение на нивото на перкусионни звуци в случаите, когато върху пода са поставени керамични плочки или керамични плочки. Не забравяйте, че плочите на тавана по време на монтажа се фиксират с помощта на зидария в стените. Това води до появата на структурен шум.

Изолация от шума под подложката, ако се извършва правилно, гарантира намаляване на нивото на шума (шок). Тук трябва само да изберете материали, които са подходящи за такова събитие, и да вземете под внимание основните характеристики на поставянето им на пода. За това по-нататък.

Материали за шумоизолация - чудесен избор, различни възможности

Звукоизолацията под замазката се извършва най-често с помощта на следните специални продукти: Shumoplast, ролка Acuflex, Schumostop, Schumanet-100 (комби и хидро модели). Тези материали, когато се поставят върху замазката в един слой, осигуряват намаляване на въздушния шум с 6-10, шок - с 15-30 dBA. Тампонните тапети често се използват за изолиране на структурните звуци Valtek, Кнауф и уплътнители от типа шейкъри.

Под дъската е възможно също така да се монтират еластични звукоизолиращи устройства, които издържат достатъчно сериозни оперативни натоварвания без деформация, отрязват външния въздушен и структурен шум. Популярни материали от тази група са дадени по-долу:

  • Proxin, Vibrosil - изделия, изрязани с игли;
  • Shumanet - битуминозен субстрат;
  • Porlex, Penoflex, Isopenol - разпенени звукоизолация на пода, които могат да бъдат поставени във всеки апартамент под замазката;
  • Akufleks - гумени подложки;
  • Vibrofiltr - материал от каучуково фолио;
  • Parkolag - Корк звуков изолатор.


Еластичните материали в повечето случаи не само предпазват стаята от външни звуци, но също така играят ролята на надеждна парна бариера за пода. Поради това разходите за изливане на замазки се намаляват, тъй като подреждането му изисква задължително полагане на влагоустойчив слой.

Следващият тип звукоизолация на пода е абсорбиращата изолация. Той се използва рядко, той е порест продукт с неоткрити клетки (отделни клетки). Недостатъкът на такива материали е в тяхната ниска плътност. Поради това, замазката може да се увисне под действието на товари, възникващи по време на продължителната работа на пода.

Абсорбиращите шумови продукти намаляват (а понякога и напълно губят) своите първоначални показатели zukozaschitnye, когато ударят върху влагата.

Най-популярният абсорбиращ материал от минерална вата е Schumostop

Най-популярният абсорбиращ материал от минерална вата е Schumostop

Поради тази причина тези материали изискват задължителна пара и хидроизолация. В този случай, описаните продукти имат отличен термично екраниращ потенциал. Препоръчва се да се използват за звукоизолация и топлоизолация на етажите на първите етажи на многофамилни жилищни сгради и в частни къщи с мазета. Поглъщащата изолация, изработена от минерална вата (фибростъкло, базалт), се прави под формата на плочи с голяма дебелина. Най-популярните марки на такива продукти - Akuflor и Shumostop.

Правила и процедури за подреждане на шумоизолираща замазка

Изборът на подходящ материал, устойчив на шум, трябва да подготвите подовата повърхност за нейното монтиране. Тук трябва незабавно да отбележим една много важна точка. Направете ефективна звукоизолация на пода с акустични продукти от всякакъв вид с гаранция за максимална адхезия на основата и замазката е невъзможно. Това се дължи на факта, че монтираната конструкция винаги ще бъде плаваща. Звукоизолационният слой се отрязва от плочата, а алуминиевата лента - от стените.

Директно шумоизолация на пода в апартамента на многоетажна сграда под замазката се извършва съгласно следната схема:

  1. 1. От горната част на подовата настилка се отстраняват всички съществуващи нередности, технологични отвори, отклонения от мазилката. Почистете печката от мръсотия и прах.
  2. 2. Подовете на пода два пъти с грунд Контакт за бетон (или друга подходяща формулировка).
  3. 3. В долната част на стените прикрепете лента за амортисьори. Не е разрешено да се прилага в случай на използване на рогозки Akufleks и изолационен валяк под марката Shumanet.
  4. 4. Разбийте хоризонталното ниво. Задайте лазерното ниво в стаята (ако е налице, използвайте по-ефективен конструктор в самолета). На лъча на устройството маркирайте стените. Справочните линии се извършват до съседните помещения (ако работата се извършва във всички помещения).
  5. 5. Измерете разстоянието от плочата до получената линия от маркировки, за да зададете най-горната точка.
  6. 6. Прехвърлете маркировката върху лентата. В този случай вземете под внимание, че в горната част на помещението замазката трябва да е с дебелина минимум 30 мм (без изолационни слоеве, хидро и звукоизолация).

След това можете да започнете да полагате материалите. Изолаторът за шум е поставен директно върху пода. Отгоре трябва да се положи хидроизолационния слой, а след това - топлинно екраниращият слой. Също така се препоръчва да се инсталира подсилена мрежа (тел или полимер) върху направената торта. На този пай, монтирайте замазката. Бетонът е най-добре изпълнен със стандартна технология - в посока към вратата от далечния ъгъл на стаята. След като приключите описаните дейности, вие сте сигурни, че ще получите под, който е добре защитен от външни звуци.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Звукоизолацията под окачения таван е трудна на пръв погледЗвукоизолацията под окачения таван е трудна на пръв поглед
Шумоизолацията на стените в апартамент предпазва жилището от външни звуциШумоизолацията на стените в апартамент предпазва жилището от външни звуци
Как е шумоизолация на пода в апартамента?Как е шумоизолация на пода в апартамента?
Опънати тавани с шумоизолация - избор на материалиОпънати тавани с шумоизолация - избор на материали
Надеждната шумоизолация на пода в апартамента са трите най-разпространени технологииНадеждната шумоизолация на пода в апартамента са трите най-разпространени технологии
Шумоизолация на тавана със собствените си ръце - тишина и тишина в къщатаШумоизолация на тавана със собствените си ръце - тишина и тишина в къщата
Как да звучи правилно стени в апартамент със собствените си ръце?Как да звучи правилно стени в апартамент със собствените си ръце?
Акустични таванни опции за шумоизолацияАкустични таванни опции за шумоизолация
Звукоизолация на опънати таваниЗвукоизолация на опънати тавани
Плаваща подова настилкаПлаваща подова настилка
» » Звукоизолация на пода в апартамента под замазката работи с различни материали
© 2021 BggeHat.com