Как да звучи правилно стени в апартамент със собствените си ръце?

За удобно развлечение в апартамента си апартамент къща трябва да бъде шумоизолирани стени в апартамента. Надявам се, че тези, които четат тази статия, са запознати с "удоволствията" на живеещите в високи сгради и тази тема е близка до тях.

Шумни съседи

Шумни съседи

Шумна компания, съсед студент-пианист с поредни преекспонира скали (или тръбата, или цигулка, или ...), "завземането на властта и създаването на нова поръчка" за съседна семейство зона, или "нощ легло" разговор двойката зад стена от детски ... Всичко това - само добри причини да се притеснявате за шумоизолация фехтовка.

Висококачествени звукоизолация стени със собствените си ръце (или с помощта на квалифицирани специалисти) ще ви позволи да натиснете бутон "мютът" на "акустични" стена, граничеща съседни жилища, но и да ги лиши от "удоволствието" да признае вашия апартамент "новини".

Как да

Как да "разоръжи" съседите?

Как да направите звукоизолирана стена? Разберете основните неща ...

Функционална цел на шумоизолацията

Функции за звукоизолация:

  • Звукопоглъщане;
  • звукоизолация.

Каква е разликата?

Звукоизолацията е предназначена да гарантира, че звуците, идващи от съседния "източник", се отразяват от специалното покритие (материал) и не достигат ушите ви.

Усвояване на звука - процесът е обърнат. Звуците във вашия апартамент ще бъдат абсорбирани от специална звукоизолирана среда, а съседите ще останат "глухи" по отношение на неволното "подслушване" на апартамента.

Видове шум в домакинствата в апартаментите

По характер на шума в апартаментите и техния източник се разграничават:

  • въздушни шумове,
  • акустичен шум,
  • шумови шумове,
  • структурен шум.

Причината за "шума на въздуха" може да бъде просто някой силен разговор или писъци, музика или силно работещ телевизор.

"Акустичният шум" е по-познат под името "ехо". Такъв шум, като правило, се случва в празни помещения и се елиминира чрез подреждане на мебели и други елементи от интериора на апартамента.

В стаята за домашно кино такива акустични шумове са нежелателни

В стаята за домашно кино такива акустични шумове са нежелателни

За появата на "шум въздействие" достатъчно, за да чук пирон в стената, удар (или главата) в стената, както и може да бъде "слон" ( "грешка" за сравнение) походката съседи горе. Пикът на майсторство при извличане на ударен шум е работата на перфоратор, въпреки че може да се отдаде и на източници на временни структурни шумове.

Източници на шум при удара

"Структурни шумове" "живеят", поради наличието в къщите на асансьори, помпи, вентилационни и други системи.

Някои "тънкости" от звукоизолирани стени в апартамента

Най-добрата звукоизолация на стените в апартамент може да бъде извършена от вашите съседи. Но много се съмняваме, че ще успеете да се споразумеете с тях за такава сложна реконструкция на стените в апартамента им.

Преговори с съседи

Преговори с съседи

Вторият вариант остава - да инсталирате слой, който абсорбира звука отстрани на дома ви.

Преди да направите звукоизолация на стената, е необходимо да се анализира текущото състояние на стената, нейната цялост. Всички съществуващи дупки, пукнатини, пукнатини (особено в панелните къщи) трябва внимателно да бъдат измазани.

Пукнатини в стените - звукопроводими канали

Пукнатини в стените - звукопроводими канали

Моля, обърнете внимание! Обърнете внимание на кутиите по стените, съседни на съседа. Много често, за да се улесни инсталацията строители правят през дупки за гнезда, "забравя" ги тогава най-малко преградни стени вътре в звукоизолирания материал.

Съединителните кутии са поставени върху гипсокартон и са шумоизолирани с незапалим материал

Съединителните кутии са поставени върху гипсокартон и са шумоизолирани с незапалим материал

След това, след като сте проучили "пазара" на звукоизолационни и звукопоглъщащи материали, е необходимо да изберете подходящ за вашите помещения, като вземете под внимание нуждата от "защита" срещу различни типове шум.

Материали за звукоизолация

Материали за звукоизолация

Не забравяйте! Всеки допълнителен слой звукоизолация е намаляването на полезната площ на вашия апартамент. И ... Още ...



Извършвайки вътрешните работи е необходимо да се помни, че материалите за звукоизолация на стените трябва да бъдат избрани, като се има предвид екологичната безопасност, особено за детските стаи и спалните.

Тъй като звукоизолацията в апартамента включва набор от произведения, в своя последен етап (с изключение, когато се използва твърд звукоизолация декоративни панели) се финишно декоративно обработка на повърхността на стените на стаята.

Декоративна звукоизолация на стените

Декоративна звукоизолация на стените

Забележете! Тази операция оказва влияние върху остатъчната полезна площ на помещението и върху разходите за шумоизолационни работи.

Също така "канали" за предаване на звук от съседните помещения могат да бъдат комуникации за вода и канализация, тръби на централната отоплителна система. Поради нарушение на правилата за монтаж на такива тръби по време на строителството е необходимо да се изолират сами по себе си, ако е възможно, или най-малкото да се отстранят пукнатините около тях.

Начини на шумоизолация на стените в апартамента

За шумоизолация на стените в апартамента с помощта на няколко метода. Нека разгледаме някои от тях.

Обърнете внимание! Такива топлоизолационни материали като полиетилен, експандиран полистирол, полистирен, корк НЕ са ефективни звукоизолиращи материали.

Вземете под внимание този факт преди да извършите работата, а не след завършването на финала, като преброите изразходваните пари само за да намалите полезния участък на апартамента.

Гипс-картонен звук "воал"

Рамката за стена или таван под гипсокартон е изработена от дървени релси или профили.

Специална особеност при монтажа на тази рамка са специалните антивибрационни тампони или скоби (за монтаж на висящи елементи), които предотвратяват проникването на структурен шум в помещението.

антивибрационни стойки за монтаж на профили

антивибрационни стойки за монтаж на профили

Закачен антивибрационен монтаж на профила

Закачен антивибрационен монтаж на профила

Рамка с шумоизолация за гипсокартон

Рамка с шумоизолация за гипсокартон

Моля, обърнете внимание! Прикрепването на скрепителните елементи директно към стената с последващо монтиране върху профила на гипсокартона може, напротив, да подсили звуците, които идват извън апартамента.

Оптималният звукопоглъщащ материал в този случай може да бъде минерална акустична вълна или материал под формата на плочи с висок коефициент на поглъщане на звука. Монтирането на звукоизолация трябва да се извърши много внимателно, тъй като останалите недостатъци могат да намалят до "не" цялата извършена работа.

Звукоизолация на гипсокартонени прегради

Звукоизолация на гипсокартонени прегради

Външният слой от гипсокартон също е добър допълнителен звукоизолиращ материал. Смеси гипс картон залепена мрежа, shpaklyuyutsya с последващо боядисване или okleivaniyami тапет.

Звукоизолация от сглобяеми панели

Звукоизолиращи панели - това не е ново, но днешните "представители" на такива материали предлагат максимално удобство при монтажа с ефективната си функционалност.

Такива панели вече имат крайни връзки "жлеб-гръбнак", което позволява да се получи висококачествена "монолитна" звукоизолация и с декоративно покритие (хартия или плат).

Примери за декоративни повърхности на акустични панели

Примери за декоративни повърхности на акустични панели

Такива плоскости с малко тегло са лесни за инсталиране и са оптимални за звукоизолация на повече от една стена и цялата стая.

Звукоизолирани панели

Звукоизолирани панели

Запечатване на стената със звукопоглъщащ материал

Такава привидно лесен начин за звукоизолация организация като се придържат към стените на звука на изолационна лента материал има два основни недостатъка - по-ниска степен на шумоизолация в сравнение с предишните методи (60) и значително по-висока цена ..

Тази опция - най-добрият начин да звукоизолира стените в апартамента в случай, че го наемете.

Звукопоглъщащ материал за студия

Звукопоглъщащ материал за студия

звукоизолиращ материал

звукоизолиращ материал

Какъв материал и метод за звукоизолация да изберете зависи от вас. Основното нещо е, че получавате желания ефект за парите, които сте готови да похарчите!

видео

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем апартамент, съвети, които няма да ви позволят да направите грешкаКак да изберем апартамент, съвети, които няма да ви позволят да направите грешка
Как да оборудваме нов апартаментКак да оборудваме нов апартамент
Разнообразие от шумоизолиращи стени, техните предимства и недостатъциРазнообразие от шумоизолиращи стени, техните предимства и недостатъци
Избираме апартамент в нова сградаИзбираме апартамент в нова сграда
Как да изберем апартамент в нова сграда?Как да изберем апартамент в нова сграда?
Как да си купя апартамент в нова сградаКак да си купя апартамент в нова сграда
Как да направите ремонт в апартаментаКак да направите ремонт в апартамента
Апартаменти в нови сградиАпартаменти в нови сгради
Апартамент в съвета за избор на нова сградаАпартамент в съвета за избор на нова сграда
Основните материали, използвани за шумоизолацияОсновните материали, използвани за шумоизолация
» » Как да звучи правилно стени в апартамент със собствените си ръце?
© 2021 BggeHat.com