Надеждната шумоизолация на пода в апартамента са трите най-разпространени технологии

Шумоизолация на пода в апартамента

Всеки, който живее в жилищна сграда през цялото време, е изправен пред много чисто вътрешни проблеми. Един от тях е добре чуваем. Много е трудно да се постигне съвършено тишина. Но понякога все още е възможно да се намали проникването на звуци от съседите, живеещи на пода, ако подът е здраво изолиран в апартамент. Как да направите това? Какво да търсите в процеса на работа? Прочетете подробните отговори в статията.

Шумът, който прониква в стая от съседните апартаменти, е разделен на два вида:

  1. Въздушен шум (музика и силна реч).
  2. Шоковите звуци (стъпки, удари на паднали предмети, грохот).

Събитието, което спомага за заглушаване на посочените по-горе дразнители и за мълчание, създава уют и уют в къщата, се нарича шумоизолация на пода.

Въздушна изолация на звука

За да разберете как да коригирате проблема, е необходимо да разберете как се разпространяват звуците. Въздушният шум, например, прониква в други стаи по протежение на носещите конструкции на подовете. В конвенционален монолитен блок плочите изпълняват функциите на стоманобетонни плочи. В частния сектор - дървени греди, пространството между които е изпълнено с насипни материали, които имат отлични топлоизолационни свойства.

Дизайнът на пода, неговата конструкция, разположен над поддържащите конструкции, в този случай не играе голяма роля, не влияе върху общия коефициент на поглъщане на звука. Най-важното в тази ситуация е мащабът на масивната структура на квадратен метър. Ако надвишава 350 килограма, шумоизолацията на подовете в апартамента е напълно гарантирана. Ако цифрите са по-ниски, трябва да увеличите масата, като направите циментово-пясъчна замазка.

Изолация от ударен шум

За да се отървете от шумовите шумове, е възможно само в един случай - няколко пъти да се увеличи масивността на конструкцията, да се постигне повече от 350 кг / кв. М. Но това е невъзможно да се направи от техническа гледна точка. Няма поддръжка, която да издържа на такава монолитна плоча. И от икономическа гледна точка е трудно.

Решаването на проблема е да се използват структурните характеристики на съществуващите подове.

Изборът на оптималния метод

Какво може да бъде шумоизолация за пода в апартамента? Различен. Всичко зависи от дизайна на къщата и материалите, от които се произвеждат таваните. Елиминирайте непрекъснатия звуков ефект, който се отразява негативно на човек, по следните начини:

  1. Пуснете ситото.
  2. Качествено затопляне на основата.
  3. За полагането на покритието, използвайте субстрати, поглъщащи звука.

Цимент-пясъчна замазка

Най-популярният метод за шумоизолация на пода е монтирането на цименто-пясъчна замазка, която помага за решаването на няколко много важни ремонтни задачи. Тя едновременно изолира основата и го подготвя за довършване. Циментова замазка - отлична защита срещу ударен шум, но само ако се изгражда "плаваща замазка". Ето как работи:

  1. Първо, старите етажи се премахват. Ако това е бордюр, всички дъски се отстраняват напълно. Ако основата е бетонна, тя също така премахва съществуващото покритие (линолеум, стар паркет, корк).
  2. След това подовата повърхност е добре почистена от строителни отпадъци и прах и е изследвана за дефекти. Пукнатините, дупките и чиповете се запълват с циментово-пясъчен разтвор, издутините се разцепват.
  3. В краищата на стените по целия периметър се поставят виброизолационни подложки, чиято височина е 2-3 см по-висока от височината на бъдещата замазка.
  4. Полага се слой от хидроизолация, подът е покрит с полиетиленов филм, фугите на ролковия материал са навити и закрепени с обичайната строителна лента.
  5. Допълнителни маяци са изложени. След това между тях можете да поставите слой изолация, например, минерална вата или екструдирана полистиролова пяна. Но вместо това можете да използвате специална влагоустойчива памучна вата. Подсилващата се мрежа се поставя върху топлоизолационния материал и едва след това се излива с циментово-пясъчен разтвор. Подът е готов. След изсъхване на дъската, всеки модерен финиш материал може да се постави отгоре.
Циментова подова замазка

Монолитна подова настилка

Полученият дизайн напълно изгаря както звукови колебания, така и шумови шумове. Въпреки това, тя не може да се използва във всички помещения. Описаната звукова изолация на пода в апартамента под замазката е възможна само в помещенията на приземния етаж и където подовете са в състояние да издържат на тежък товар.



Обърнете внимание! Не е възможно да се изолират подовете с носещите дървени греди, като се използват цименто-пясъчни замазки.

В този случай можете да обърнете внимание на технологията на "сухата" замазка, при която леки насипни материали като експандирана глина се използват като изолационни и звукопоглъщащи материали.

Изолация на шума и изолация на пода

Изграждане на сух под

Суха подова настилка

Днес "сухата замазка" е най-доброто звукоизолация за пода. Технологията на нейното полагане е проста. Всеки, който има умения за елементарно изграждане, може да го изпълни. Алгоритъмът за инсталиране е прост. И можете да го направите на всяка основа - както на бетон, така и на дърво:

  1. Отново разглобяваме старото покритие, премахваме строителните отпадъци и създаваме хидроизолационен под.
  2. Ако подът е бетонен, поставяме маяци и пространството, образувано между два съседни водача, запълваме с разширена глина. Ако подът е дървен, глинената маса заспива между два съседни закъснения.
  3. На върха на мембраната за бариери срещу пара.
  4. След това директно върху нея лежеше всеки листов материал - шперплат устойчив на влага, DSA, листове от гипсови влакна.

Такива дейности помагат да се премахнат два проблема едновременно - да се намалят топлинните загуби и да се гасят проникващите шумове и шумове на въздуха. Всяка изолация, разположена около периметъра на помещението, ви позволява да постигнете очаквания ефект, да намалите разходите за отопление, да създадете удобен микроклимат в апартамента, да създадете атмосфера на домашен комфорт.

Звукоизолация на ламиниран паркет

В момента звукоизолацията на пода на апартамента е гарантирана, ако ламинатът се използва като довършител. И всичко това, защото, когато го сложите, се използва специален субстрат, който ефективно се справя с посочения проблем.

Подложката се използва, за да се гарантира, че покритието не влиза в контакт със основата на пода. Голям брой рула субстрати могат да бъдат намерени на пазара. Какъв сорт е в състояние да осигури очаквания ефект? Отговорът на този въпрос ще ви помогне да се запознаете с най-популярните материали.

Най-популярният субстрат е пенополиетиленовата пяна. Има висока устойчивост на влага, добри топлоизолационни свойства. Той никога не обитава гъбични микроорганизми, гризачи от полиетиленова пяна не се гризат.

Обърнете внимание! Струва си струва, че материалът е относително евтин. Той напълно изгасва шума от удара, но с течение на времето, под въздействието на механичните товари, той губи своята форма и с него изключителните си качества. Така че трябва да сте готови за това.

Структура и метод за полагане на пода

Модерен материал за шумоизолация

Подложката от корк се отнася до разнообразни твърди материали, което я прави идеална за плаващ под. Корк шумоизолация на пода в апартамента е най-ефективният начин да се отървете от шума и шума от въздуха. Но такъв субстрат е скъп. Той няма да бъде достъпен за всички, затова тези, които търсят оптимално съотношение цена / качество, могат да бъдат посъветвани да обърнат внимание на гумено-коркова основа.

Той има коркова основа, която осигурява описания материал с всички предимства на естествена основа. И битумът, който се добавя към основата, е отговорен за осигуряване на добра вентилация.

Такъв субстрат перфектно потиска шума на стъпалата, намалява децибелите на транзитните звуци, предотвратява проникването на влага, създава естествена вентилация, което помага значително да увеличи времето за работа на подовата настилка. Всички тези индикатори заедно компенсират всички разходи за закупуване на допълнителен звукоизолиращ материал.

Обобщение по темата

Много хора днес се съмняват дали е необходимо звукоизолация на пода. Определено "да". И всичко това, защото често външните стимули образуват отрицателно състояние, което може да провокира развитието на продължителен стрес. Какво може да доведе до това? За да загубите здравето си. Човек, който не може да се отпусне и напълно да си почине, става раздразнителен, нервен, не спи добре, губи апетит и вкус към живота. Затова не е нужно да пестите висококачествена звукоизолация на пода.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Шумоизолация на тавана в апартамента - уютна атмосфера в къщатаШумоизолация на тавана в апартамента - уютна атмосфера в къщата
Звукоизолацията под окачения таван е трудна на пръв погледЗвукоизолацията под окачения таван е трудна на пръв поглед
Звукова изолация на пода в апартамента начини за защита на градски жилища от шумЗвукова изолация на пода в апартамента начини за защита на градски жилища от шум
Шумоизолацията на стените в апартамент предпазва жилището от външни звуциШумоизолацията на стените в апартамент предпазва жилището от външни звуци
Как е шумоизолация на пода в апартамента?Как е шумоизолация на пода в апартамента?
Звукова изолация на тавана в апартамента - устройствотоЗвукова изолация на тавана в апартамента - устройството
Звукоизолация на пода в дървена къщаЗвукоизолация на пода в дървена къща
Опънати тавани с шумоизолация - избор на материалиОпънати тавани с шумоизолация - избор на материали
Шумоизолацията на канализационната тръба забравя за външни звуци!Шумоизолацията на канализационната тръба забравя за външни звуци!
Как да изберем звукоизолиращи материали за таванаКак да изберем звукоизолиращи материали за тавана
» » Надеждната шумоизолация на пода в апартамента са трите най-разпространени технологии
© 2021 BggeHat.com