Звукова изолация на тавана в апартамента - устройството



Съвременният свят дава на хората огромна възможност за собственото си развитие, удобство и комфорт на живот, но в същото време създава много проблеми. Една от тях е шумовото замърсяване, което става все по-досадно и опасно за жителите на града. Ако на фона на общия звук - звукът на двигателите на автомобилите, силна музика в дискотеките и шума на домакински уреди - за да добавите и други фактори, като най-шумни и непокорни съседи от двете страни или палави деца от най-горния етаж, след което животът може да стане непоносимо. Затова трябва да се мисли за това как да се предпазите от прекомерен шум поне в моята къща.
как да звукоизолира тавана
Едно от най-мъдрите решения е звукоизолацията на стените и таваните в апартамента. Дори ако източниците на шум са временни, надеждната защита от шум ще бъде полезна по всяко време. Особено подходящо е звукоизолацията на тавана в дървена къща, тъй като тънките прегради обикновено имат много висока проводимост на звуците (прочетете също: "Устройството на таван в дървена къща - технология") Ето защо ние подготвихме материал за вас, който ще ви каже как и как да звукоизолира тавана. Тези важни въпроси играят важна роля в живота на човек, така че целият материал ще бъде придружен от снимка.

Оттук можете да звукоизолирате тавана

Много материали, които се използват за изолация на тавани, се използват и в изолацията им. По-специално, те включват минерална вата, гума от пяна и пяна. Степента на звукоизолация на тези материали до голяма степен зависи от тяхната дебелина. Колкото по-дебел е материалът, толкова по-малко звуци ще преминат през него.
монтаж на звукоизолирани тавани
За да можете обективно да сравнявате различни видове шумоизолация, ние ще обсъдим темата на материалите заедно с описание на монтажната шумоизолация по много начини. Ще разгледаме традиционните методи и отделно ще подчертаем фирмения материал Tecsound (също:Звукова изолация на апартамента: какво е по-добре").

Монтиране на шумоизолиращ таван с използване на синусите на тавана

При монтирането на окачени тавани обикновено има свободно пространство между рамката и основния таван. Нарича се синус на тавана.
Има няколко основни материала, които са най-подходящи за шумоизолация в нашия случай:
  1. Минерална вата.
  2. Полиетиленова пяна.
  3. Пяна.
Части от този материал или са поставени под рамката, или са вмъкнати между профилите. Специфичната опция за инсталиране зависи от височината, на която можете да спускате рамката (прочетете: "Стандартна височина на тавана в апартамента: съвети за подреждането") Можете също да опитате звукоизолирани панели, специално разработени да блокират шума на тавана.
Звукоизолация на тавана в дървена къща
Помислете за един пример за това как можете да монтирате шумоизолация на тавана. Представете си, че ще направите тавани от гипсокартон, а максималното разстояние от основния капак, което можете да си позволите, е 25 см - дебелината на профила на компактдиска. Тогава шумоизолацията може да се побира само между профилите. И като допълнение, хидро-бариерата, монтирана върху рамката, може да бъде полезна.
В случай, че разстоянието е достатъчно за цялостна инсталация на шумоизолиращото устройство, то може да бъде поставено между профилите на корпуса и основния таван. Това е най-простият метод, но можете да използвате друг метод. Звукоизолация на тавана в апартамента ще бъде много по-ефективно, ако използвате закачалки, за да прикачите материала към основния капак, преди инсталирането на рамката. След тази стъпка можете да продължите да фиксирате профилите.
Все пак, разгледайте един важен детайл: металните конструкции са много добри шумове, така че преди да монтирате самия таван, инсталирайте хидравлична бариера върху метала, което ще му попречи да намали всички ваши усилия до нула. Ако няма възможност за използване на хидро-бариера, използвайте най-малко една самозалепваща се лента, тъй като няма да бъде възможно да се удари шума от звукопровода без полагане.

Как да звукоизолира таван в апартамент без окачени тавани

Звукоизолацията в стая с окачени тавани е специален случай, който показва общия принцип на шумоизолационната инсталация. Но много по-общи обикновени тавани, без няколко слоя и без профили. Ето защо там няма синуси. Как да бъдем в този случай? Да видим.
Нуждаем се от пяна или пяна. Материалът е залепен към повърхността на тавана с лепило за пяна или керамични плочки. Предоставяйки допълнителна защита, укрепваме панела върху дюбели-гъбички. По същия начин, звукоизолиран таван в апартамента под окачен таван.
отколкото за звукоизолация на тавана
Техниката на инсталиране е много проста: лепилото трябва да се прилага равномерно по ръбовете и леко центрирано, не трябва да се разпространява по цялата равнина. За да започнете да пробивате отвори, е необходимо само след като цялата повърхност на тавана е залепена. Всеки лист пяна трябва да бъде закрепен с 5 дюбели. 4 от тях трябва да бъдат в ъглите на материала, а една - в центъра. Penoplex не изисква повече от два крепежни елементи в краищата.
При избора на материал предпочитате по-гъсти видове, за предпочитане с плътност 25 кг / м3.
Това е необходимо поне от две причини:
  1. Колкото по-голяма е плътността на материала, толкова по-добре е звукоизолацията. Тук прилагаме и принципа на дебелината на продукта.
  2. Плътният материал е по-лесен за сглобяване и няма да усложни тази задача с неговата чупливост или нещо друго.

Как да направите звукоизолирани тавани с максимална полза и икономичност

Превръщайки звукоизолацията в професионално изпълнена работа, материалът на Tecsound има много положителни разлики от традиционните материали.
Нека да разгледаме основните предимства на това платно:
  1. Пожарна безопасност. Tecsound е един от най-огнеупорните материали за шумоизолация. Неговата мембрана, изработена от огнеупорни материали, е много слабо изгаряща и в никакъв случай не се топи, капеше с големи капки на пода и по този начин подпомага изгарянето. Това е много важен параметър, който ще защити вашето семейство в случай на авария.
  2. Шумоизолация. Интересно е, че въпреки че ние обикновено наричаме звукопоглъщащи материали звукоизолиращи, това е погрешно и правилно наречено звукоизолиращ материал може да бъде само Tecsound. Проектирането му е създадено специално, за да гарантира, че звукоизолацията на тавана в апартамента изпълнява своята функция, отблъсква звуковите вълни, вместо да ги абсорбира. Последствието от това предимство е очевидно - за защита от шум, много по-малко количество от този материал ще бъде необходимо, отколкото с използването на друг вид звукоизолация.
как да направите звукоизолация на тавана със собствените си ръце
  • Сертифициране. Разбира се, в нашето време наличието на сертификат не винаги е показател за качество, но в много случаи това показва надеждността на материала и не рискувате да купувате фалшифицирани стоки за други видове. Tecsound е сертифициран от европейски компании и е класифициран като надежден и качествен звукоизолиран таван.
  • Плътността на Tecsound е 1900 кг / м3. Този параметър също така намалява минималното количество материал, необходимо за постигане на висока производителност. В много отношения това се постига благодарение на използването на калциев карбонат като основна съставка - арагонит.
  • Акустично-абсорбиращи свойства. В допълнение към факта, че полимерът, който е част от Tecsound, отразява звуковите вълни, звукът остава да абсорбира филтъра, ако е необходимо. Тази технология е много подходяща за помещения, където често се събират много хора или където винаги звучи силна музика.
  • Как да направите звукоизолирани тавани, подробности за видеото:

    Как да звукоизолирате тавана с Tecsound

    Процесът на инсталиране на шумоизолация за окачени тавани и стени от гипсокартон трябва да започне дори при монтажа на профили. В местата, където те са в контакт помежду си, трябва да поставите малко парче или уплътнение. Но най-добрият начин е да се опитате да избегнете възможно най-много контактите си. След успешното приключване на тези операции, можете да пристъпите към поставянето на филм, наречен Tecsound SY Band, върху профилите. Отстъпката от всяка страна трябва да бъде най-малко 10 mm и не повече от 20.
    Обичайният таван трябва първо да бъде грундиран. След това трябва да нанесете лепило върху мембраната и върху частта от тавана, която ще бъде залепена към нея. Започнете плътно прилепване на материала от един от ъглите, като постепенно натискате все повече и повече листа. Уверете се, че няма празнини между поставените листове, като всяка от ставите трябва да бъде плътно прикрепена към другата. В допълнение, е необходимо да се фиксира мембраната с гъби-дюбели, 5 броя на квадратен метър.
    звукоизолиран таван в апартаментно устройство
    Регулирайте окачването на окачващата рамка след инсталиране на изолацията в стандартно количество. Вижте ситуацията, не се придържайте към определени числа. Например, след като е направен интересен експеримент. Майсторът се придържаше към двете окачвания и тихичко се люлееше под тавана. Разбира се, не трябва да провеждате такъв експеримент, но ако окачването е твърдо в тавана, а вие сте сигурни в надеждността на материалите, не прекратете стъпката.
    Ако височината и типът на тавана позволяват, можете да направите таван на синусите от 150-200 мм. Благодарение на това звукоизолацията на тавана в апартамента ще бъде още по-ефективна. Ако искате, можете да запълнете празнотата с минерална вата. За вашата безопасност, работа в маска и респиратор, е необходимо да се предпази кожата и тялото от вредни мивки.
    Несъмнено най-добрият начин да не усетите шумовото замърсяване е да премахнете всички източници на шум. Но, за съжаление, не можем да повлияем на всички негови фактори, така че остава да се борим сами. Надяваме се, че след като прочетете тази статия, разбирате как да направите шумоизолация на тавана качествено и без специални разходи.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Как да направите ефективна звукоизолация на апартамент?Как да направите ефективна звукоизолация на апартамент?
    Шумоизолация на тавана в апартамента - уютна атмосфера в къщатаШумоизолация на тавана в апартамента - уютна атмосфера в къщата
    Шумоизолацията на стените в апартамент предпазва жилището от външни звуциШумоизолацията на стените в апартамент предпазва жилището от външни звуци
    Как е шумоизолация на пода в апартамента?Как е шумоизолация на пода в апартамента?
    Звукоизолация на пода в дървена къщаЗвукоизолация на пода в дървена къща
    Опънати тавани с шумоизолация - избор на материалиОпънати тавани с шумоизолация - избор на материали
    Надеждната шумоизолация на пода в апартамента са трите най-разпространени технологииНадеждната шумоизолация на пода в апартамента са трите най-разпространени технологии
    Как да изберем звукоизолиращи материали за таванаКак да изберем звукоизолиращи материали за тавана
    Шумоизолация на тавана със собствените си ръце - тишина и тишина в къщатаШумоизолация на тавана със собствените си ръце - тишина и тишина в къщата
    Как да звучи правилно стени в апартамент със собствените си ръце?Как да звучи правилно стени в апартамент със собствените си ръце?
    » » Звукова изолация на тавана в апартамента - устройството
    © 2021 BggeHat.com