Какво трябва да бъде звукоизолацията на звукозаписно студио

Съвременната музикална индустрия е в ред, различна от това, което беше преди десетилетия, поне толкова нови музикални жанрове, всеки от които има своя собствена специфика и подход към композирането на композиции.

За да създавате музика, имате нужда от място за репетиции, както и за запис, запис и усвояване на качествена музикална пътека. Не е тайна, че звуковото студио трябва да е напълно шумоизолирано. Първо, силната музика не винаги е приятна за другите, затова група, която репетира, не бива да напомня присъствието си по този начин. На второ място, външните звуци не трябва да разсейват членовете на групата от изпълнението на песента. Нискокачествената шумоизолация може да създаде всички тези проблеми и неудобства.

Трябва да се отбележи, че рапърът Гуф дори се е преместил извън града, за да създаде уединена атмосфера за записване на песни. Както е посочено в интервюто си тук, Гуф създава домашното си студио в сутерена на селската къща, а също така специално покани звуковия инженер от Санкт Петербург. И това не е изненадващо, тъй като музиканти трябва да се грижи за пълна изолация на помещенията от проникване звучи преди репетицията.

От техническа гледна точка има няколко начина за пълна звукоизолация на стаята. Естествено, най-добре е да се повери въпросът на професионалистите, но поради липсата на финансиране, много отбори, които започнаха да се заемат със себе си.



Според новодошлите в този случай дебелата стена може да реши проблема с проникването на звук, което не е съвсем вярно. Звук просмукване отвън могат да бъдат предотвратени чрез дебелите стени, но в този случай, на ниските честоти могат лесно да напуснат помещенията, както и на високите и средните честоти остават в студиото. Най-правилното решение ще бъде изграждането на повече стени, оставяйки малко пространство в предходната такава, която е най-добре да се пълни с минерална вата или звукоизолация материал.

Много зависи и от размера на помещението и обектите, които поглъщат звука. Силният звук в музикалното студио е създаден главно от микрофони и други музикални инструменти като барабани, клавиатури, китари и т.н. Специалните миксери, миксери и друго оборудване правят гласа и звука на инструментите по-силни и по-интензивни. В присъствието на недостатъчно мощно оборудване проблемът за шумоизолацията може да бъде решен до известна степен, но това ще повлияе върху качеството на цялостната картина на звука на музикалната работа.

Необходимо е да се обърне специално внимание на вратите и прозорците, през които звуковите вълни проникват главно. Най-добре е напълно да се откажат от прозорците, плътно да се запечатат с шумоизолиращ материал. Масата на вратите трябва да бъде увеличена благодарение на качествен уплътнител или допълнителна врата. Полученото пространство за въздух ще запълни абсолютно всички шумове. Не забравяйте само за вентилацията, защото студиото се нуждае от чист въздух.

Това са само основните начини за подреждане на шумоизолацията на музикалното студио, което всеки може да използва, за да постигне желания резултат, без допълнителен звук да не пречи на репетицията.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите ефективна звукоизолация на апартамент?Как да направите ефективна звукоизолация на апартамент?
Звукова изолация на тавана в апартамента - устройствотоЗвукова изолация на тавана в апартамента - устройството
Шумоизолация на тавана със собствените си ръце - тишина и тишина в къщатаШумоизолация на тавана със собствените си ръце - тишина и тишина в къщата
Оформлението на студийната стая с кухняОформлението на студийната стая с кухня
Пазарът на недвижими имоти на голям градПазарът на недвижими имоти на голям град
Предимства на клуба вулканПредимства на клуба вулкан
Как да намериш работа за строителите и да преминеш интервюКак да намериш работа за строителите и да преминеш интервю
Разнообразие от шумоизолиращи стени, техните предимства и недостатъциРазнообразие от шумоизолиращи стени, техните предимства и недостатъци
Защо трябва да инсталирате камери за видеонаблюдениеЗащо трябва да инсталирате камери за видеонаблюдение
Кухненски интериорКухненски интериор
» » Какво трябва да бъде звукоизолацията на звукозаписно студио
© 2021 BggeHat.com