Звукоизолиращи материали за тавана - характеристика



По време на ремонта има въпроси, свързани с избора на висококачествени строителни материали, възможности за пестене на платежни услуги монтажни екипи, продължителността на работа, както и други актуални въпроси. Много собственици се оплакват от комфортни апартаменти могат да се чуят ясно, така че рано или късно си помисля какво да правя таван звукоизолация до вътре е по-тих и по-удобно.

Задаване на шумоизолация в стаята

За да се намерят ефективни методи за справяне с постоянния шум, е важно да се разбере целта на звукоизолацията и нейната структура като цяло. И така, шумоизолацията е представена под формата на многопластова конструкция, която предотвратява проникването на звуковата вълна, което значително намалява якостта на нейния поток.
звукоизолиран таван
Очевидно е нивото на ефективност звукоизолиран таван и характеристики на техническите качества директно зависи от дебелината на слоя. Експертите посочват, че съвременните материали могат да осигурят намаляване на шума от порядъка на 40.

Видове звукоизолация

Наличието на достатъчно голям набор от продукти, предлагани от местни и чуждестранни производители, може да е объркващо, не само за начинаещи, но доказан строител. Правилният избор на материали ще осигури не само безупречно покритие, но и безопасност за хората, които живеят. Като се има предвид този фактор, преди да отидете в магазина трябва внимателно да проучите шумопоглъщащите материали за тавана, представени в няколко версии.

Характеристики на органичните материали

Основният избор на продуктите в продължение на много години е представен от експандиран полистирол, фибростъкло, ПДЧ, еко-вълна. Доставчиците предлагат тези материали на достъпна цена, но трябва да вземат предвид и недостатъците си - те не са устойчиви на високи температури (те бързо се възпламенят).
материали за изолация на тавана
В модерните апартаменти шумоизолация от пяна блокове или ПДЧ не е инсталирана, но тези материали са намерили приложение в други области. Така че, експандираният полистирол служи като отличен топлоизолационен слой тавана за гаража, и от фибростъклото ще бъде качествено покритие в временна стая (прочетете: "Фибростъкло таван: Технология").
Към съвременните стоки се прибавят специални компоненти, които позволяват да се подобрят изолационните свойства и да се предпази от външните въздействия на процесите на пожар, влажност, разпад. Те включват каменна вата и стъклена вата.
Високото търсене в момента се наблюдава при неорганичните шумоизолационни материали за тавана, което се определя от тяхната издръжливост и надеждност при различни работни условия. В допълнение, важно предимство на този продукт е екологично чисти елементи, които са част от, както и разходите (средно 1 m3 ще струва 500-1300 рубли).
топлоизолация от пяна
Широк диапазон на работната температура на стъклена вата или минерална вата (от -65 до 400 градуса или повече), можете да го използвате не само за украса на помещенията, но също така и изграждането на производствен и административни обекти.
Специалистите препоръчват каменна вата като материал за довършителни работи на места с високо съдържание на химикали, тъй като толерира ефектите на киселинни и алкални среди.
Трябва да се помни, че предоставянето на мира и спокойствието в частен дом или апартамент, не зависи само от това, което съответства на материали за звукоизолация на тавана, но и за допълнителни довършителни материали: гипсокартон, окачени тавани, пластмасови панели.

Сортове на звукоизолирани конструкции

При инсталиране на окачена система за изолиране на тавана, се препоръчва да се използва минерална вата, която се вписва между тавана и тавана. Такова покритие осигурява абсорбиране на шума, проникващ в помещението, поради фалшив таван. Това могат да бъдат продукти от Armstrong, Rockfon и други известни производители.
как и какво да направи изолацията на тавана
Ако звукоизолация таван пяна, табелата не може да бъде залепен директно на тавана, защото след известно време на материала ще започне да се движат далеч от основата, което е изпълнено с появата на пространството и постепенен спад в качеството на звукоизолация слой.
За да се постигне ефективно шумопоглъщане, препоръчва се монтаж на порести ненадуващи се материали.
Ако в апартамента е направено безупречно подово покритие, достатъчно е да се инсталира опънати тавани с шумоизолация, който също така ще абсорбира нежелан шум. Ако е необходимо, може да се направи допълнителна изолация от рула от стъклена вата, която е удобно монтирана и достатъчно ефективна.
шумоизолационни материали за таванните предимства
При монтажа на гипсокартон може да се използва минерална вата (стъклена вата или камък) и е важно да се обърне внимание на херметичността на ставите. Тази препоръка се отнася за всички опции за монтаж със сливане на материали.

Подготвителен етап - обработка на тавана

Преди да се монтират шумоизолационните материали за тавана, трябва да се вземат редица мерки за подготовката на самата повърхност:
  • Изчистете основата на довършителните материали, включително измиване и боя, в противен случай ефективността на шумоизолацията на помещението ще намалее, тъй като те се отлепват.
  • В присъствието на пукнатини и пукнатини те shpaklyuyut.
  • Ако таванът показва следи от гъбични бактерии или ръжда, е необходимо да се отстрани причината за появата им. Вата не се подлага на процеси на гниене, но поради такива вредни микроорганизми самият таван ще започне да се разпада.
шумоизолиращ материал за тавана, който е по-добър
След като почистването приключи, можете да инсталирате метални рамки за фиксиране на шумоизолацията, както е показано на снимката. В случай на голямо проникване на звука, един слой може да не е достатъчен, тогава ще трябва да монтирате допълнителен слой. Този дизайн заема повече пространство, така че височината на тавана ще бъде малко по-малка (прочетете:Шумоизолация на тавана в апартамента - уютна атмосфера в къщата").
Звукоизолация на тавана, подробно видео:

Ефектът се постига само при пълна шумоизолация

Специалистите посочват, че таванът не винаги помага да се премахне външният шум от съседите. Това се дължи на факта, че някои звуци са достатъчно трудни, за да се изплатят напълно, например силната музика или звуците на музикалните инструменти.
В този случай се нуждаете не само от шумоизолиращ материал за тавана, но и за стените. Това могат да бъдат ролки от една и съща памучна вата или листове пяна.
шумоизолиращи материали за тавана, който е по-добър
По отношение на реда на работа, той е подобен на инсталирането на таванно покритие:
  • Първо, подготвена е повърхност.
  • Монтиран скелет.
  • Таблата от гипсокартон са инсталирани.
След такива ремонти можете да сте сигурни, че сте сигурни за защитата на апартамента от външни звуци (прочетете:Шумоизолация на тавана със собствените си ръце - тишина и тишина в къщата").
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Шумоизолация на тавана в апартамента - уютна атмосфера в къщатаШумоизолация на тавана в апартамента - уютна атмосфера в къщата
Как е шумоизолация на пода в апартамента?Как е шумоизолация на пода в апартамента?
Звукова изолация на тавана в апартамента - устройствотоЗвукова изолация на тавана в апартамента - устройството
Звукоизолация на пода в дървена къщаЗвукоизолация на пода в дървена къща
Опънати тавани с шумоизолация - избор на материалиОпънати тавани с шумоизолация - избор на материали
Елементи на тавана на устройствотоЕлементи на тавана на устройството
Как правилната звукова изолация в апартамента влияе върху уюта и спокойствието в къщата?Как правилната звукова изолация в апартамента влияе върху уюта и спокойствието в къщата?
Как да изберем звукоизолиращи материали за таванаКак да изберем звукоизолиращи материали за тавана
Шумоизолация на тавана със собствените си ръце - тишина и тишина в къщатаШумоизолация на тавана със собствените си ръце - тишина и тишина в къщата
Как да звучи правилно стени в апартамент със собствените си ръце?Как да звучи правилно стени в апартамент със собствените си ръце?
» » Звукоизолиращи материали за тавана - характеристика
© 2021 BggeHat.com