Топлоизолацията на тавана гарантира комфорт



Осигурете на своите жилищни помещения най-удобните условия на живот - мечта за всеки собственик и често всички процедури за модернизация на къщата започват с инсталирането на подходяща изолация на тавана. Така че инсталирането на топъл таван ще позволи да се спести основно количество топлина в помещение и, както следва, ще позволи да се спести значителна част от разходите за електрозахранване.
монтаж на топъл таван
След това ще бъде точно как да направите топла таван със собствените си ръце правилно, спазвайки всички правила и норми на тази работа.

Необходимост от изолация на тавана

Може би, според мнозина, топлоизолация на тавана - процесът не е задължителен. Въпреки това, важно е да запомните, че основното количество изгубена топлина "излиза" от стаята само поради ненагрявания таван. Това се обяснява с всички известни физически закони, които казват, че масата на топъл въздух е много по-малка от масата на студа, така че по-голямата част от топлината се генерира в горната част на помещението, т.е. директно под повърхността на потока.
В резултат на това въздухът загрява повърхността на тавана, което на свой ред води голямата част от топлината извън него поради голямата си равнина.
таван нагревател
Ето защо топлоизолацията на тавана действа като вид защитен механизъм, който предотвратява проникването на топъл въздух извън помещенията. Топлопроводимостта му е доста ниска, така че ако инсталацията се изпълнява съгласно всички правила, топлопредаването ще бъде много незначително.
Затова, по-нататък, трябва да се занимаваме по-подробно как да направим топъл таван в жилищните помещения възможно най-мъдро.

Как да подготвим правилно тавана с топлоизолация?

Най-често срещаните методи за топлоизолация на пода са следните:
  1. Топлоизолация на тавана отвътре. Този метод е подходящ за тези стаи, за да осигури външна изолация, която не е възможна поради общата конструкция на сградата или поради други основателни причини.
  2. Външна изолация на пода (от таванското пространство). Тази опция за топлоизолация е по-проста и бърза за изпълнение, а също и по-евтина за общата цена на работата, така че тя се използва по-често (повече: "Как да изолира тавана в къщата със собствените си ръце").
  3. Смесен вариант. Този метод се характеризира с едновременна инсталация на изолация от вътре и извън помещението. Използва се по-рядко и основно в случаите, когато един от гореописаните методи не доведе до правилно и ефективно запазване на топлината в помещението.
как да направите топла технология на тавана
Материалите за изолация, като правило, са топлоизолационни материали, предназначени за полагане върху пода (да се чете:Как да се изолира правилно тавана: избор на материалПо този начин, най-често използваните таван материал за таван изолация от вътрешната страна обикновено се представя с един от минералите от типа табела, както и с материали на базата на полимери и други не-ронливи вещества. Те включват минерална вата, penoplex полистирол и др. За топлоизолация отвън на тавана може да се приложи към други смеси като разширена глина, стърготини и горещи шлака състави, съдържащи глина и примеси от полимерната композиция.

Характеристики на външната изолация на тавана

Както вече беше споменато, този метод на изолация е най-лесният за изпълнение.
Той трябва да отговаря на следните правила:
  • Въз основа на степента на функциониране на тавана пространството, припокриването може да бъде или с дървени лагери, или не подредени. се изисква монтирането им в случай, че на тавана се използва често, че е важно да се помни, че в края на процеса на затопляне на гредите трябва да бъдат определени дъски за защита на изолацията от механични повреди по време на движение по тавана. Струва си да се помни, че височината, при която е поставена изоставането, трябва да бъде равна или по-висока от слоя изолация, но не по-ниска;
  • при монтажа на дървени трупи изолацията се поставя между тях и след това подовите плоскости се монтират върху дървените трупи (прочетете също: "Топлоизолация на тавана на дървената къща");
  • В случай че рядко се използва таванското пространство, възможно е да се излее или да се постави слой изолация на необходимата дебелина директно над тавана, а след това е необходимо да се покрие с фолио от пароизолация.
таван изолация функции
Каква ще бъде дебелината на изолацията, на първо място, техническите характеристики на използвания материал, както и климатичните условия на дадена област. Стандартната стойност за материали от типа плоча е дебелината на слоя от 10-15 см, а за насипни материали - 15 - 25 сантиметра.
Как да изолира тавана в частна къща, подробно за видео:

Правила за монтаж на таванна изолация от вътрешен тип

Този метод на изолация на тавана е подходящ за помещения, които са оборудвани със структури тип окачване или напрежение, тъй като тези системи изискват запазване на определено пространство между повърхността на тавана и нейното покритие (виж също:Правилното подреждане на тавана в частна къща е гаранция за комфорт").
Закрепването на плочите върху повърхността се извършва по един от следните два начина:
  • с помощта на лепило. За да се приложи съставът, се изисква върху бетонната основа, а след това изолацията, представена от плочата, трябва да бъде притисната директно срещу припокриването;
  • с помощта на окачена тавана рамка. Запълването с нагревател изисква цялото пространство между рамката и повърхността на тавана, като трябва да се има предвид, че самата рамка трябва да бъде до степента, необходима, за да се гарантира, че плочите остават добре на повърхността.
инсталиране на топла технология на тавана
Когато изпълнявате комбиниран метод на затопляне, всяка от горните процедури трябва да се извърши последователно (вижте също: "Затопляме тавана със собствените си ръце - процесът на действие").
Ако имате въпроси относно инсталационния процес, винаги можете да потърсите помощ от специалисти, които могат да предоставят подробни снимки на опциите за изолация на тавана, както и видео за инсталацията им. Прочетете също: "Как да направите бар със собствените си ръце".
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Затопляне на тавана с възможни опции за дървени стърготиниЗатопляне на тавана с възможни опции за дървени стърготини
Как е таванското таванско помещениеКак е таванското таванско помещение
В дървената къща затопляме таванаВ дървената къща затопляме тавана
Как правилно да се изолира подборът на материала на таванаКак правилно да се изолира подборът на материала на тавана
Затопляме тавана със собствените си ръце - процесът на действиеЗатопляме тавана със собствените си ръце - процесът на действие
Изолация на тавана в частна къща - методиИзолация на тавана в частна къща - методи
Тогава за затопляне на тавана в частната къща - справкиТогава за затопляне на тавана в частната къща - справки
Затоплянето на тавана минивизира подробните инструкцииЗатоплянето на тавана минивизира подробните инструкции
Отопляваме тавана в дървена къща лесно и надеждноОтопляваме тавана в дървена къща лесно и надеждно
Височина на тавана в основните правила и разпоредби на банитеВисочина на тавана в основните правила и разпоредби на баните
» » Топлоизолацията на тавана гарантира комфорт
© 2021 BggeHat.com