Как е таванското таванско помещение

Думата "таван" дойде при нас от френския език. Това е името на частта от сградата, която е под самия покрив и често се използва като пълнофункционална жилищна сграда. Затоплянето на тавана често отнема много време и усилия, но резултатите го заслужават.

таван

За да живееш на тавана, трябва да се затопли.

При изграждането на мансарден етаж най-важното е как да се затопли покривът. Поставете тази стая в таванското помещение. Фасадата му е изцяло или частично създадена от покривната повърхност, която е подредена както с прекъсната линия, така и с наклонена.

Защо се извършва изолация на покрива

В таванската стая топъл въздух идва отдолу, от къщата. За да се гарантира, че не излиза, е необходимо да се извърши надеждна топлоизолация. Благодарение на висококачествената изолация на таванския покрив е възможно значително да се намалят разходите за отопление на жилищната сграда.

Мансардна конструкция на покрива

Таванският покрив.

Въздухът в помещенията съдържа голямо количество влага. Тъй като е топло, целият въздух постепенно ще се окаже по-горе според законите на физиката. Външната част на покрива не трябва да позволява изпаряване на водата, затова трябва да се осигури добра хидроизолация.

Вътре в незащитените покриви се образува кондензация, по стените поради това, има мокри петна, мухъл. Ето защо, при инсталиране на нагревател е необходимо да се изпълни слой за бариери срещу пара, в противен случай материалът ще загуби свойствата си на топлоизолация.

Преди да направите проект за изпълнение на топлоизолационни работи, препоръчително е да се запознаете със съществуващите технологии, които се използват в зависимост от избраната изолация. Изборът на материали трябва да е за специфични условия, като се обръща внимание на характеристиките, екологичността и издръжливостта. Когато се изготвя схема за бъдещи действия, всичко това трябва да се вземе предвид. Важно е също така как да се държи нагревателят, когато е мокър.

По-полезно е използването на съвременни материали за изолация.

Те позволяват по-бърза работа, а в бъдеще можете сериозно да спестите енергия, която ще бъде изразходвана за отопление.

Как да изолирате покрива

Докато процесът на изграждане на жилищна сграда не беше завършен, преди да монтирате покривния материал под тавана, покрийте филма. Неговата задача е да предпазва дървените конструкции от влага. Всички други операции, свързани с изолацията, обикновено се извършват след построяването на къщата.

Покривната изолация се прави от вътрешната страна. Между нагревателя и покривния материал трябва да се осигури малко пространство. Това е необходимо за притока на чист въздух, така че да няма излишна влага в стаята. При устройството за загряване в помещението на тавана трябва да се направи така, че въздушната междина с необходимата ширина да бъде запазена. За това трябва да вземете под внимание вида на материала.

Таблица на характеристиките на подовата настилка на отоплителните тела

Таблица на характеристиките на нагревателите в тавана.

Ако покривният материал е поцинкована профилна ламарина, метална керемида, други вълнообразни листове, дебелината на вентилираното пространство трябва да бъде 25 mm или повече.

Ако покривът е покрит с листове - леки летви, ролкови материали, поцинковани стоманени листове или етернитови - дебелината на пропастта, за да се поддържа най-малко 50 мм.

Ще е необходимо да изолирате стените на таваните. По-често тази изолация се извършва навън: това не намалява площта на помещенията. Външната топлоизолация защитава конструкцията от въздействието на валежите, слънчевата светлина, стените продължават много по-дълго.

Ако изолацията е направена отвътре, тя може да доведе до прекомерна влажност. След това трябва да уредите качулка или вентилация.



Разпределението между етажите също трябва да бъде изолирано. Така че в долните стаи топлината остава. Обичайната топлоизолация се извършва по следния начин. На пода е изработена кутия от дървени блокове, между които са поставени изолационни плочи, всичко е покрито с филм. Дъските са покрити. Последният слой е поставен линолеум или друго подово покритие.

Как да изберем материал за изолация на тавана

Примери за вентилация под покрива на тавана

Примери за вентилация под покрива на тавана.

Основното правило за нагревател, предназначен за използване в тавана, е лекото тегло. Дизайнът без него се оказва впечатляващ, а всъщност покривните греди и гредите най-често се изчисляват за определено тегло. В някои случаи може да е необходимо да се укрепи структурата, за да издържи допълнителна тежест.

Един от най-леките нагреватели е експандиран полистирол. Той се пръска върху повърхността, след което замръзва, се оказва черен слой, силен, непропусклив за влага и топлина. Топлинна изолация памук не толкова много, но в случай на омокряне става по-тежки.

Ако работата се предвижда да бъде извършена от самия себе си, пулверизираната пяна от полистирол няма да работи. Необходимо е той да закупи евтино устройство за пръскане или да наеме екип от специалисти. По-добре е да спрете върху плочите, да се завинтват с дюбели или да се фиксират с лепило. Те са подходящи за стени и за рамка под покрива.

Не можете да избирате горими материали за вътрешна изолация на таванско помещение. Ако възнамерявате да закупите пластмасова пяна или друг изолационен материал, уверете се, че този вид не е изложен на пожари. Когато избирате минерална вата, имайте предвид, че тя трябва да бъде правилно изолирана от парата в стаята и от външната влага. При покупка се уверете, че опаковката не е повредена. Ако въздухът попадне във влакната на материала, навлиза и влага. Импрегнираната влага, тежката памучна вата се придържа към влакната и материалът губи характеристиките си на работа.

Правилно подредената изолация трябва да изпълнява следните задачи:

Схемата за изолация на мансардите

Схемата за изолация на мансардите.

  • да се създаде пречка за топъл въздух и неговите пари, които могат да проникнат в дебелината на нагревателя;
  • Да унищожи чрез издухване на парите, които са паднали в дебелината на покрива;
  • Не позволявайте появата на бактерии, мухъл, не позволявайте натрупване на влага, оставяйте покрива на топъл въздух, което води до образуване на ледени висулки.

Конструкцията на покривния пай трябва да включва такива слоеве:

  • топлоизолационен слой;
  • кофражна система;
  • парна бариера;
  • хидроизолация;
  • покривен материал.

Изолационна конструкция, изработена от минерална вата

Като пример за топлоизолация може да се цитира структура, използваща минерална вата. Други материали са прикрепени по същия начин с малки отклонения, дължащи се на физическите свойства на конкретната изолация.

Минерална вата - изолация с влакнеста структура, тя има ниска топлопроводимост и може да се превърне в добър шумоизолатор. Minvata е безопасна за здравето и може да продължи дълго време.

За да се изолира таван минерална вата, е приложен под тавана водонепроницаем филм на влага стане извън няма да развалят топлоизолацията. След това трябва да се подготвят парчета дърво и ги закова до пистите. Вълна трябва да се полага между греди, така че да не се остави пропуски и кухини. Ако пукнатините не могат да бъдат избегнати, те могат да затворите пяна, изрязани с нож, необходими парчета или духне с пяна. Много е желателно да се организира на материала, така че вълната ще погуби всичките лъчи. Това ще ви спести от появата на "студени мостове". За фиксиране използвайте по-добри дюбели с широки глави.

Следващият слой от минерална вата е покрит с парно бариерен филм, който трябва да предпазва конструкцията от проникването на пара. Оказа се така наречената изолационна торта. Сега на завоя зад облицовката, тя може да бъде, например, дървена облицовка.

Минералната вата се отнася за екологични материали. Тя ви позволява да създавате в тавана доста комфортна атмосфера дори и в студено време. Ако един слой за качествено затопляне не е достатъчен, можете да изградите по-ефективен дизайн. Например, възможно е да се комбинира експандиран полистирол в плочи и пенополиетилен, снабден със слой от алуминиево фолио. Той се полага с фолио, така че повърхността му ще отразява топлината, излъчвана от помещенията. Това значително намалява загубите на топлина.

При избора на пластичен материал действията ще бъдат еднакви. Единствената разлика е, че плочите ще трябва да се поставят между гредите, но през гредите не могат да се разтеглят. Следователно ще бъде необходимо да се обърне специално внимание, за да не се оставят пукнатини в изолационната конструкция.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Опции за оформление на мансардОпции за оформление на мансард
Дизайн и чертежи на таванаДизайн и чертежи на тавана
Разположението на покрива на къщатаРазположението на покрива на къщата
Характеристики на таванската изолация с полиуретанова пянаХарактеристики на таванската изолация с полиуретанова пяна
Варианти на разпределение на едноетажни къщи и вили с таванско помещениеВарианти на разпределение на едноетажни къщи и вили с таванско помещение
Модерни материали за изолация на тавански помещенияМодерни материали за изолация на тавански помещения
Каква е дебелината на изолацията, необходима за тавана?Каква е дебелината на изолацията, необходима за тавана?
Къща-рисунки с таванско помещениеКъща-рисунки с таванско помещение
Проекти на частни къщи 6х9 с таванПроекти на частни къщи 6х9 с таван
Как да изолирате покрив, таван, таван, фронтон в дървена къщаКак да изолирате покрив, таван, таван, фронтон в дървена къща
» » Как е таванското таванско помещение
© 2021 BggeHat.com