Етапи на таван изолация

Често таван на една къща и остава не се използва място, което в свое време се превръща в склад за стари неща. Но от тази стая е възможно да се създаде много удобна стая.

Но преди да започнете да създавате допълнителна стая, трябва да се погрижите за изолацията на тавана, трябва напълно да премахнете всички съществуващи пукнатини, през които се появява черното.

Също така трябва да проверите покрива, няма гнило плочки или повреди, през които влагата прониква в стаята. Всички идентифицирани течове също трябва да бъдат подготвени. За да се гарантира, че по време на силен дъжд покривът не изтича, той трябва да бъде покрит със специални хидроизолационни материали, под формата на хидроизолация, често се използва покривен материал. Идеалният покрив се счита за лек наклон, при който, по време на дъжд, капките просто се търкалят незабавно към подножието на къщата. Не трябва да забравяме и наличието на въздушен джоб, който е предпоставка за създаването на покриви и интериорното покритие на тавана.



Слоят на изолацията трябва да бъде добре фиксиран между съществуващите тавани греди, често под формата на нагревател използва минерална вата и пяна. Но е полезно да знаете, че тези материали имат недостатъци, ако минералната вата се използва като нагревател, тогава трябва да знаете, че нейните микроскопични частици могат да предизвикат алергична реакция. Пенопластът също има недостатък, това е запалимост, като се използва като топлоизолация, трябва да се има предвид и допълнителна пожаробезопасност. Друг недостатък на полистирола е, че той е обичан от различни гризачи.

Затоплянето на тавана с помощта на минерална вата, не правят много усилия и време, е по-добре да се избере материал не е в рулони и компресия монолитен изтривалки удобни, те имат добра здравина и паста може да се използва в работата. Използва се също така под формата на изолационни листове от пяна, няма да бъде особено трудно за начинаещ строител. За по-добра изолация, пяната трябва да бъде поставена на 2 реда. За да не стане мокър изолация от водна пара, трябва да бъде свързан с топлоизолационен слой филм, който се нарича paroizolyator.

Уверете се, че сте затворили всички стави с лепяща лента, само в този случай можете да сте сигурни, че появата на кондензат е почти невъзможна. Не забравяйте за парната бариера, тя може да бъде създадена с фолио или конвенционален полиетилен. Едва след всички тези подготвителни работи е възможно да се справим с дизайна на таванското пространство, по-често за това се използват облицовки и гипсокартон.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пенопласт за изолацияПенопласт за изолация
Покривна хидроизолацияПокривна хидроизолация
Покривен материал, който е по-добре да избиратеПокривен материал, който е по-добре да избирате
Как да изградим етапите на покриваКак да изградим етапите на покрива
Широк покрив, възможните му наклониШирок покрив, възможните му наклони
Формата на покрива и изборът на херпес зостерФормата на покрива и изборът на херпес зостер
Независим ремонт на покривиНезависим ремонт на покриви
Основни типове покривиОсновни типове покриви
Покрития и покривиПокрития и покриви
Стоманени покриви и грижи за тяхСтоманени покриви и грижи за тях
» » Етапи на таван изолация
© 2021 BggeHat.com