Стоманени покриви и грижи за тях

Стоманени покриви и грижи за тях

Покривите предпазват къщата от дъжд и сняг. Тя може да бъде изработена от различни материали, всяка от които изисква специфична грижа. Стоманеният покрив не беше изключение.

Тя се нуждае от периодично внимателно разглеждане на вътрешната й страна. За да проверите, е по-добре да изберете дъждовно време, защото по това време можете най-обективно да оцените качеството на защита на покрива от дъжд. Ако се открият течове, мястото им заслужава да се отбележи и да се извърши ремонт на сухо време. Тъй като проверката се извършва отвътре, първото нещо след изсушаване е да се намери това място извън покрива. Най-удобно е да го направите заедно.

В случай, когато изтичането е през шева, можете да направите друго. За да започнете, запечатайте шева с покритие или обикновена замазка и смажете сгъвката с гъста маслена боя.

Е, ако се интересувате от стерилни филтри и паропроводи - посетете сайта ultrafilter.su. Само там са най-добрите филтри за вашата къща или апартамент.



Има случаи на образуване в покрива на проходни дупки. Това е изключително неприятна ситуация, която изисква незабавно решение. За да елиминирате дупката, трябва да изправите краищата си, размажете повърхността на маслената боя около дупката, нанесете пластир, направен от несинтетична тъкан, я разстелете. Изчакайте, докато изсъхне и боя. След завършване на работата на това място трябва да се обърне специално внимание, а през зимата почистване на покрива от сняг, внимателно го прекарайте с лопата, за да не случайно кръпка кръпка. За стоманен покрив е най-добре дървена лопата с дебелина на ръба 5-8 мм.

Ако покривът е ръждясал, а след това от отстраняването му с метална четка, дупката може да се увеличи. Най-ефективният вариант е да се замени целия ламаринен лист, но когато няма такава възможност, боята на повърхността на листа от surrey ще помогне. Необходимо е да се обработва цялата ръжда и площта около нея за 10-15 см. На още мокро покритие поставете плътна тъкан, напоена с плик, напоена с боя. След като пластирът е изсъхнал, отново трябва да бъде покрит с дебела боя. Колкото по-дебела е боята, толкова по-безопасна ще бъде.

Професионалните покриватели за запечатване на малки отвори използват разнообразни мазилки и уплътнители. Това е бърз начин да се спрат малките щети. При по-големи смущения те налагат специални ленти.

Известно е, че поцинкованият покрив изисква боядисване след 10 години след монтажа. Но винаги е по-добре да се предотврати появата на ръжда и дупки, особено често се появяват в тавана.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Монтаж на мембранни покривиМонтаж на мембранни покриви
Идентифициране на недостатъците на покриваИдентифициране на недостатъците на покрива
Най-често използваните покривни материалиНай-често използваните покривни материали
Независим ремонт на покривиНезависим ремонт на покриви
Метална керемида и нейната употребаМетална керемида и нейната употреба
Ремонт на зидарияРемонт на зидария
Основни типове покривиОсновни типове покриви
Видове покривиВидове покриви
Покриви от парче материалиПокриви от парче материали
Височина на покрива на коридораВисочина на покрива на коридора
» » Стоманени покриви и грижи за тях
© 2021 BggeHat.com