Почистване на снега от покрива със собствените си ръце

Зимният период винаги се характеризира с необходимостта от почистване на покрива със сняг. В същото време, с висококачествен покрив, снегът върху него не предизвиква особени притеснения. Трудностите започват с началото на размразяването, когато снегът се свежда от покрива може да увреди самата структура на покрива, на нейните специални елементи, фасади и облицовка на дъното на колите, друго имущество и може да бъде вредно за здравето. По тази причина снегът трябва да се почисти от покривите своевременно.

Голямо количество сняг в покрива сериозно натоварва системата на оградата и може да доведе до истинска катастрофа.

За да се избегнат сериозни последствия, има специални устройства - snegostopory. Ако сте отказвали да ги използвате или не сте ги монтирали навреме, тогава снегът ще трябва да се почиства сам.

Съвременните методи за отстраняване на снега от покривите включват използването на устройства като скрепер за покриви.

Външно такива устройства са модифицирана лопата или специален двигател за сняг с леко удължена или телескопична дръжка. Платното в това устройство е извито и дължината на дръжката помага за премахване на снега дори от двуетажна къща.



Но не всеки иска да купува и използва само такива устройства. Можете да го направите сами. Една от тези опции включва монтиране на конвенционална лопата за сняг с дълга дръжка, която ще позволи почистване на покрива от сняг от голяма височина, включително покриви. За тези цели е важно да се използва само дървена или пластмасова лопатка, тъй като металът може да повреди покривното покритие.

Има още една опция. В края на шината фиксирайте парче дъсчена дъска с дължина от 1 - 1.2 метра и я укрепете със скоби. Получаваме доста тежко, но ефективно устройство.

По правило много хора просто се катерят на покрива и го почистват с лопата. В този случай е важно да спазвате правилата за безопасност, тъй като при размразяване покривът може да бъде много хлъзгав. Би било излишно да се използва въже за безопасност. Като се има предвид дизайна на покрива, можете също да седнете на скейт и да натиснете снега със специално устройство.

Велосипедите от стрехите са съборени от абсолютно обикновена дълга пръчка, която ще ви позволи да избягвате падащия лед.

Препоръчва се да се започне сняг от корнизи с постоянно движение към билото. Преди това проверете дали има коли под корниза, друга ценна собственост и също липса на вход в сграда.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Снежни покривки за профилирани листовеСнежни покривки за профилирани листове
Ремонт на меки покривиРемонт на меки покриви
Правила за избор на държатели за снягПравила за избор на държатели за сняг
Класификация на плоския покривКласификация на плоския покрив
Най-често използваните покривни материалиНай-често използваните покривни материали
Как да изградим етапите на покриваКак да изградим етапите на покрива
Основни типове покривиОсновни типове покриви
Видове покривиВидове покриви
Покрития и покривиПокрития и покриви
Стоманени покриви и грижи за тяхСтоманени покриви и грижи за тях
» » Почистване на снега от покрива със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com