Еко-къща покрив от тръстика

Еко-къща: покрив от тръстика

В средата на модата за екологично строителство експертите припомнят традиционните покривни материали. Една от тях е тръстика - необичайно трайни и трайни материали, които поемат най-широките възможности за дизайн. Не мислете, че тръстиката е остаряла. Напротив, тя отново се превръща в тенденция. Например, в Холандия повече от половината от частните сгради са направени от тръстиките им, а правителството субсидира такъв метод за екологосъобразно строителство.

Днешните покриви от тръстики въобще не приличат на древни колиби. Майсторите могат да превърнат тази корица в произведение на изкуството, декорирайки я с рисунки в техниката на ръчно тъкане. Въпреки това, възможностите за дизайн не са единственото предимство на този материал.

Тръстиците "дишат", създават идеална естествена вентилация в стаята. През лятото той пропуска прохладата, а през зимата запазва топлината. Ето защо, на покрива на тръстика не се нуждае от допълнителна изолация или звукоизолация - перфектно издържа дори дъждът и градушката. Освен това, подобно на покрива се счита за най-добрият вариант за uraganoopasnyh зони, защото дори и торнадо не може да донесе сериозни й навреди, а много от традиционните покрития като керемиди откъсна покрива.



Влагоустойчивостта на този материал се дължи на неговите биологични характеристики. Растенията растат в райони с висока влажност, в блата. Това е естественото му местообитание и следователно под влияние на влага той не се намокри или набъбне.

Разбира се, при силен дъжд, влагата може да проникне дълбоко в покрива на тръстиката, но не повече от няколко сантиметра (и това - само за дъждовните дни). В същото време тя започва да изсъхва веднага след като душът е спрял (това отнема няколко часа).

Каменните покриви могат теоретично да се поставят по всяко време на годината, в която ще ви помогне брънката на покрива. Единственото условие е липсата на валежи.

Животът на покрива на тръстиката е 50-80 години. В същото време през цялото това време няма да има нужда от почистване или оцветяване на такова покритие. Обаче тръстиковият покрив се нуждае от пожарозащита - обикновено се извършва импрегниране с подходящ състав. Единственият недостатък на покрива на тръстика е доста висока цена, тъй като няма много специалисти, които да могат да работят с такъв материал.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Тухлена къщаТухлена къща
Хидроизолация на покривиХидроизолация на покриви
Покривна хидроизолацияПокривна хидроизолация
Предимства на херпес зостерПредимства на херпес зостер
Идентифициране на недостатъците на покриваИдентифициране на недостатъците на покрива
Най-често използваните покривни материалиНай-често използваните покривни материали
Как да изградим етапите на покриваКак да изградим етапите на покрива
Метална керемида и нейната употребаМетална керемида и нейната употреба
Покривни материалиПокривни материали
Покрития и покривиПокрития и покриви
» » Еко-къща покрив от тръстика
© 2021 BggeHat.com