Полезна информация за пасивната къща

Полезна информация за пасивната къща

Човечеството се опитва да подобри къщите си от древни времена. Хората винаги искаха да имат топлина и комфорт през студените дни през зимата и прохладата в горещите летни дни. С течение на времето начините за постигане на тези цели се промениха. Веднъж, когато хората живееха в пещерите, не беше достатъчно да има голям огън, за да затопли всеки и охлаждане в топлината, което бе гарантирано от самата пещера. С развитието на цивилизацията човечеството излиза от пещерите и започва да построява къщи. Изглежда, че електричеството прави живота по-лесен за всички хора, като помага да се запази топло през зимата и да се охлади през лятото. Но това удобство не е безплатно. Понастоящем електрическите уреди за отопление и охлаждане могат да станат доста скъпи, ако не се използват правилно. По тази причина хората създават нов пакет от инструменти, който подобрява енергийната ефективност на домовете си. Това означава, че те осигуряват необходимия комфорт през зимните и летните месеци, но по по-икономичен начин.

Този нов пакет от устройства ни доведе до създаването на концепция за пасивна къща. Това е граждански стандарт, който зачита природата и осигурява необходимата енергийна ефективност, комфорт и икономичност. Тази отворена строителна система се доказа на практика.

Кога една къща може да бъде разпозната като пасивна?



Има 5 критерия за пасивността на къщите. Те включват изисквания за максимална годишна консумация на енергия за отопление, максимално топлинно натоварване за една година, максимална годишна консумация на енергия за отопление, топла вода и ток, комфорт в горещите летни дни, отлична плътност.

Когато една къща отговаря на тези критерии, тя може да бъде сертифицирана като пасивна къща. Въпреки това, разбира се, сега възниква въпросът, защо "пасивна къща"? Терминът "пасивен" идва от факта, че тази къща привлича повечето от своите нужди от различни източници, които са пасивни. Те включват: слънчева енергия, топлината на наемателите на къщата, уреди и много други. Това означава, че крайната цел е да се постигне максимален комфорт и уют, съчетани с ниска консумация на енергия.

Пасивната къща не е просто резултат от ново строителство - това е строителен стандарт, който установява специални изисквания за архитектура, дизайн и не на последно място за околната среда.

Е, ако се интересувате от евтини автоматични порти - посетете сайта roltek.ru. Само там ще намерите най-добрата порта за вашата къща.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Специфичност на водната отоплителна системаСпецифичност на водната отоплителна система
Изграждане на селски къщи от вековеИзграждане на селски къщи от векове
Камини с параКамини с пара
Пластмасови прозорци от енергоспестяващ типПластмасови прозорци от енергоспестяващ тип
Уникални характеристики на къщата от дървесинатаУникални характеристики на къщата от дървесината
Как да изградим къщата си през зимата?Как да изградим къщата си през зимата?
Какво да имате предвид при избора на рамки за прозорциКакво да имате предвид при избора на рамки за прозорци
Канадска къща технология печеливша строителствоКанадска къща технология печеливша строителство
Вентилация в къщатаВентилация в къщата
Защо е необходимо да инсталирате пластмасови прозорци през зиматаЗащо е необходимо да инсталирате пластмасови прозорци през зимата
» » Полезна информация за пасивната къща
© 2021 BggeHat.com