Загряване на стени с тръстика за топлоизолация на стаята

Популярността на синтетичните средства за строителство и довършване превърна много къщи и апартаменти в кутии, пълни с бездушни пластмаси. Тази тенденция беше заменена от мода за естествени материали, възстановяваща екологичната топлина на природата и жилищния фонд. Безкрайните спорове за това дали стените могат да бъдат засегнати от минерална вата или стиропор, не могат да навредят на човешкото здраве, не се отнасят до старите антикварни методи за защита от студ. Кой ще дойде на ум за наличието на вредни химикали в дърво или слама? Изобилието на топлоизолационни материали в специализирани магазини, не е попречило на човечеството да се помни това прекрасно растение като тръстика, е била успешно използвана днес за различни цели на декорация, строителство и ремонт.

Загряване на стени с тръстикови плочи

Основните предимства на тръстиката: екологична чистота, лесна инсталация, устойчивост на влага, минимални финансови разходи.

Ползите от тръстиката

Този род зърнени култури расте на брега на водните тела на територията на цялото земно кълбо. Може да се използва за покривни конструкции, изграждане на беседки и огради, интериорни декорации и като стена за затопляне. Евтините естествени суровини имат ниско тегло, което позволява да се използват за изолиране на таваните и таваните. Лекотата на тръстиката ви позволява да не мислите за дебелината на положения слой по стените, поради страха от увеличаване на натоварването на основата.

Сгъваеми топлоизолационни продукти

Reed топлоизолационни продукти: а - с напречно разположение на стебла, б - с надлъжно разположение на стъблата в - фърмуер версия на продукта с помощта на стоманени скоби, г - версията на фърмуера на непрекъснат шев продукти.

Изчислено е, че нагревател, изработен от този материал с дебелина 25-30 см, създава топлоизолация, равна на ефекта от полагане в 1,5 тухли. Това се дължи на факта, че тухлената стена има тегло 17 пъти по-голямо от теглото на тръстиката, което има подобен размер. Тръбната структура на това растение позволява да има много ниска топлопроводимост, при обикновени температури не надвишава 0,042 W / (mK). Плътно положените стъбла задържат добре топлината, като в същото време допринасят за отлична пропускливост на парите, което позволява на стенните повърхности да "дишат" свободно. Енергоефективната стенна довършителна работа с тръстика, заедно с ефективността, също е много икономична, дори ако суровините за тази цел са закупени и не са събрани поотделно.

Известен е единственият недостиг на тръстики - запалимост. Но лесно се елиминира чрез пожарогасене, което, ако не напълно се справи с тази негативна характеристика, ще намали горимостта на тръстиката до минимум. Ефективен и евтин начин на превенция ще бъде пръскането със специални решения - огнеустойчивост или бисшофит. След прилагането им материалът придобива клас на запалимост G1, което е много добър показател. Може да се добави, че дори в случай на пожар, тръстика изолация не е в състояние да освободи във въздуха отровни вещества, както обикновено е с пяна или пяна.

Схемата за топлоизолация на вътрешните помещения с тръстикови плочи

Схема за топлоизолация на вътрешни помещения с тръстикови плочи.

Освен това тръстиката има и други предимства: пълна екологична съвместимост, устойчивост на влага и липса на статично електричество. Затоплянето на стените по този начин дава допълнително предимство. В допълнение към топлоизолацията на помещенията, тръстиката осигурява добра звукова абсорбция, надеждно предпазва корпуса от външни звуци.

Важно предимство на изолацията на тръстика е нейната устойчивост на действието на различни микроорганизми, които предизвикват гниенето на материала и появата на гъбичките. Независимо от естествен произход, тя е на суровината по чудо защитен от вътре в тях гризачи и насекоми, които нападат не само в дебелината на слоя му, но и да умра в контакт с него.

Затопляне с тръстикови подложки

Качествената изолация на жилищата, в допълнение към комфорта и уюта, също води до значителни икономии в семейния бюджет. Предприетите мерки за топлоизолация спестяват до 50 разходи за отопление през студения сезон.

Плочисти плочи или рогозки се използват за топлоизолация на външните и вътрешните стени на сградата.

Схемата за топлоизолация на външните стени от тръстикови плочи

Схемата за топлоизолация на външните стени от тръстикови плочи.



Стената подсилена с две странични плочи тръстика и се обработва мазилка над тях в енергоспестяващ ефект е сравним с дебелина тухлена зидария 2 kirpicha.Uteplit стена може тръстика използват сглобяеми модули произведени в индустриален мащаб. Суровините се прибират през есенно-зимен период и се пресоват в рогозки, за здравини, свързани с поцинкована тел или пропиленово филе. За тази цел се избират годишни стъбла с определен диаметър от 7-15 мм. Дебелината на продукта варира от 2 до 5 см, а размерът може да е различен и зависи от технологията, използвана от производителя. Качество се счита за продукти, при които плътността на стъблата достига 100-110 броя на 1 линеен метър от площта. Такива подложки се използват за външна топлоизолация, а в тръстикови плочи за вътрешна изолация е допустима по-ниска плътност от 60 пръчки. Малка дебелина е предвидена специално за възможността за мазилка над изолационния слой.

Продуктите могат да се произвеждат на рулони, а тези, които желаят да образуват покритие сами могат да закупят тръстикови суровини в еврозоми, за да избегнат трудностите при складирането и съхраняването на материала. В такива опаковки продуктите вече са почистени от листа и примеси, стъблата са избрани прави и с еднакъв размер. Всички видове продукти от тръстика от производителя преди пускането им в продажба се третират със специално антисептично лечение.

Закупуване на тръстики за затопляне на стените

Разпределение на формулярите за изолационен материал

Разположението на формите за изолационния материал.

Ако има гъсталаци от тръстика в достъпна близост, разходите за излишък от средства нямат смисъл, когато е възможно да се използва свободен и достъпен материал, за да се изолират стените. Тази задача е проста, но доставката на суровини има свои собствени нюанси, които ще трябва да бъдат взети под внимание. Спазването на технологията при събирането и преработката на тръстиката значително влияе върху качеството на нейната по-нататъшна употреба. Трябва да се помни, че за събирането на реколтата са подходящи само растения, които живеят на брега на водни тела със сладка вода или на блатисти ливади. Морската сол оказва неблагоприятно влияние върху качеството на суровините, което я прави чупливо и трудно да се обработва.

За подготовката на тръстиката и производството на рогозки от нея ще ви трябва:

  • сърп с дълга дръжка или остър нож;
  • галванизирана тел или силен канап;
  • совалка за риболовни мрежи;
  • чифтосване рамка.
Схема на работна последователност за кръстосано свързване на тръстикови рогозки

Схема на последователността на работа при шиене на тръстикови рогозки: a - с летви, b - без летви.

При прибирането на реколтата, продължете само след началото на първото замръзване, чакайки стъблата да паднат от всички листа. Вече сухите стъбла се смесват с млади издънки. Зрелите растения имат светло жълт оттенък, те са подходящи за по-нататъшна работа. Нарежете ги със сърп или нож с широко острие. Незабавно отстранете останалата зеленина и отсечете шлаката, което може да предизвика началото на разпад на стъблото. Суровината от тръстика се оформя в малки диаметър на ролките (40-45 см). Обикновено една такава опаковка е достатъчна за производството на рогозка с дебелина 2 см и размер 200 х 100 см.

Съхранението се извършва на сухо, сухо място, поставяйки снопа с буца нагоре.

Производство на тръстикови плочи за изолация със собствени ръце

Когато се правят самоизработени тръстикови подложки, е по-добре да не се правят плочи с големи размери и дебелини. Ще бъде много по-лесно да комбинирате по-късно 2 готови модула, като ги наследите един върху друг с перпендикулярна посока на стъблата. Ще бъде по-удобно да работите, ако първо направите дървена рамка с правилния размер. Инсталира се вертикално, закрепва краищата на струната към короните на ноктите и прави скобите закрепени заедно в отвора на рамката. Че въжето не е объркано, свободният край се навива на совалка за свързване на риболовни мрежи. Връзката се осъществява в съответствие с принципа на плетене на обща метла, снопчета са вързани на свой ред, всеки път, когато фитингът на влакното е добре. Трябва да се гарантира, че гредите са с еднакъв размер. Обикновено това се определя чрез докосване, стъблата се захващат в шепи и се опитват да запазят същия обем с всяко захващане.

За да се фиксират готовите плочи на тръстиката към стената, са монтирани напречни релси, върху които са заковани подложките. По-сложен начин е да се създаде рамка от тънък лъч, в отворите, на които са монтирани модулите, така че да са плътно захванати и добре фиксирани. Ако роговете се поставят върху стената от двете страни, от улицата и от вътрешната страна на къщата, може да се постигне по-голям ефект, като се поставят така, че посоката на стъблата от различните страни на стената да е различна. Процесът на изолация с окончателно покритие, затварящ повърхността на тръстиката, идва до края. Вътре стените обикновено са измазани, а извън къщата могат да бъдат дъски, сайдинг или някакъв друг външен вид. Въпреки че се смята, че свързването на тръстика с гипс или глина е най-качествената изолация на сградата от студа.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какъв вид изолация за вана е по-добре?Какъв вид изолация за вана е по-добре?
Затопляне на тавански етаж над дървени греди, избор на материали и технологииЗатопляне на тавански етаж над дървени греди, избор на материали и технологии
Нагревател за рецензии на къщи и какво да избереНагревател за рецензии на къщи и какво да избере
Затопляне на рамката къща навън с екологична изолацияЗатопляне на рамката къща навън с екологична изолация
Най-екологична изолация за дървена къщаНай-екологична изолация за дървена къща
Типове топлоизолационни материали и свойства на топлоизолаторите за домаТипове топлоизолационни материали и свойства на топлоизолаторите за дома
Панели от гипскартон за фасадни работи в частно строителствоПанели от гипскартон за фасадни работи в частно строителство
Материали за изолация на апартаментаМатериали за изолация на апартамента
Конструкция на къщи до ключКонструкция на къщи до ключ
Топлоизолационни материалиТоплоизолационни материали
» » Загряване на стени с тръстика за топлоизолация на стаята
© 2021 BggeHat.com