Съвети за избор на покривни материали

Изборът на покриви е един от многото проблеми, срещани от специалисти и клиенти на определен етап от проектирането. Правилно избраният материал позволява да се гарантира трайна защита на къщата от различни климатични явления - дъжд, градушка, силен вятър и сняг. В същото време е необходимо да се вземат предвид характеристиките на покрива: топлоизолационни свойства, съответствие с дизайна на къщата и др. В търговските вериги се предлага широка гама покривни материали - ондулин, метални керемиди, мембранно покритие, битумни керемиди.

Какво трябва да се има предвид при избора на конкретен материал? Какви предпочитания? Основните показатели за продължителността на покрива са подходящ материал и професионална инсталация в съответствие с технологията. Изборът на материал се определя главно от вида на сградата. В края на краищата, капиталовите конструкции на вила, селскостопански постройки или бани са значително различни, така че за дадена сграда трябва да потърсите съответния материал. При избора трябва да се вземе предвид и проектът и наклонът на покрива.

Повечето клиенти предпочитат метални покриви поради своята надеждност, дълъг експлоатационен живот и ниска цена. Допълнителни предимства на металните покриви - лесна инсталация и малко количество отпадъци. Основните недостатъци са ниската шумоизолация от вятър и силен дъжд, както и невъзможността за монтиране на сгради със сложни дизайнерски характеристики.



Друг доста здрав и лесен за нанасяне материал е ондулинът, чийто експлоатационен живот надхвърля половин век. Често ondulin се използва като покритие за стени. Основните недостатъци - малка селекция от цветове и обезцветяване на покритието.

Меките битумни шиндли ще бъдат най-приемливата опция за покриви с оригинален дизайн. Това е най-разпространеният материал за вили, които имат висок шум и хидроизолация, устойчивост на температурни промени и пожароустойчивост. Битумните шиндли се предлагат в различни цветове, които не изгарят на слънце, което позволява реализирането на всякакви дизайнерски концепции. Значителен недостатък на този материал е доста висока цена.

Така, изборът на покриви винаги ще отговаря на вашите изисквания, ако го направите, като вземете предвид основните характеристики на даден материал.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
За покрива на къщата муЗа покрива на къщата му
Предимства на херпес зостерПредимства на херпес зостер
Най-често използваните покривни материалиНай-често използваните покривни материали
Предимства на гъвкавите керемидиПредимства на гъвкавите керемиди
Битумни херпес зостер с достойнство и недостатъциБитумни херпес зостер с достойнство и недостатъци
Как да изградим етапите на покриваКак да изградим етапите на покрива
Формата на покрива и изборът на херпес зостерФормата на покрива и изборът на херпес зостер
Покривни материалиПокривни материали
Основни типове покривиОсновни типове покриви
Видове покривиВидове покриви
» » Съвети за избор на покривни материали
© 2021 BggeHat.com