Широк покрив, възможните му наклони

Сега собствениците на къщи и селски къщи често започнаха да дават предпочитание на стръмни покриви. Този тип покрив изисква допълнителна изолация. Няма значение кой покрив се използва, за изолация на покрива, се използват изоланти с плътност от 40 до 125 кг / м3, могат да се използват като материали от стъклопласт, така че да са минерални.

Изолация от стъклена вата има едно значително положително качество, това е неговата ниска цена. Но недостатъците на много повече от тях, както и факта, че този материал има висока топлопроводимост, скатен покрив, която е изолирана, като вид на материала, постоянно ще загубите на топлина в големи количества, така че много смисъл да се използва този материал не е така.



Използването на минерален материал под формата на топлоизолация за скатен покрив е възможно да се намалят значително загубите на топлина, докато цената за този вид материал е доста достъпна. Но освен отоплителното тяло е необходимо да се извършват и парноустойчиви и хидроизолационни работи. За тази цел се използват специални филми, които нормализират режима на работа на топлоизолационния слой, както и цялата вентилационна система, монтирана в таванския покрив. Полагането на изолацията не започва с най-изолационния материал, а с парно бариерен филм, който трябва да бъде здраво закрепен. Много внимателно трябва да бъдете по време на полагане на филма, защото това е филмът на бариерата за пара, който определя качеството на изолацията. Всички съществуващи фуги трябва да бъдат добре залепени за това с помощта на специална лепяща лента. След полагането на филм за бариери срещу пароид се полага изолационният слой. Когато слоят изолация е фиксиран, върху него е поставен водоустойчив филм.

Наклонът на покрива може да е различен, но възможният минимален наклон е 5 градуса, а максималният допустим наклон на покрива е 45 градуса. Наклонът на самия покрив зависи от това какъв вид покривен материал ще бъде използван и какъв ще бъде външният товар върху самия покрив от това. Ако в района, където се намира къщата, има силни валежи, след това може да се направи наклон на покрива и повече от 45 градуса, но ако има силни пориви, то напротив, покривът трябва да бъде построен с минимален наклон. Тъй като силните пориви на вятъра могат допълнително да създадат значително натоварване върху конструкцията. Ако покривът се използва за покриване на плочки или други части, тогава наклонът на покрива трябва да е поне 22 градуса. В случай на по-малък наклон, водата няма да се отцеди от покрива, но изтича през ставите на плочите. При други видове покривен материал наклонът на покрива може да бъде от 20 до 30 градуса.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ремонт на меки покривиРемонт на меки покриви
Класификация на плоския покривКласификация на плоския покрив
Изграждане на покрив със собствените си ръцеИзграждане на покрив със собствените си ръце
Как да изградим етапите на покриваКак да изградим етапите на покрива
Покрив на метални плочки, тъй като е правилно изолиранПокрив на метални плочки, тъй като е правилно изолиран
Тен покрив повече, отколкото можете да разберетеТен покрив повече, отколкото можете да разберете
Основни типове покривиОсновни типове покриви
Шполен покрив и видовете муШполен покрив и видовете му
Покривни покрития от течни материалиПокривни покрития от течни материали
Плоско покривно устройствоПлоско покривно устройство
» » Широк покрив, възможните му наклони
© 2021 BggeHat.com