Изграждане на покрив със собствените си ръце

От външния вид на покрива зависи архитектурният компонент на цялата конструкция. Преди да започнете самостоятелното издигане на покриви, първо трябва да изучите конструктивната технология. От това как подсилвате гредите зависи комфорта, топлината и звукоизолацията на интериора и защитните функции на покрива.

В миналото, носещата конструкция на гредите се наричаше линията, която беше основният покрив, нейният "таван". Конструкцията на покрива на покрива е доказана конструкция на сградните схеми и надеждна защита на къщата от атмосферни влияния.

Избор на материал

За кофраж на покрива дървото е най-често срещаният материал. Ако сравните с метал, дървото има редица предимства - достъпност, екологосъобразност и лекота на обработка. За да монтирате гредите, напречното сечение на плоскостта трябва да бъде 50x150 мм. За да се организира покрив трябва да се използват висококачествени дъски. Препоръчително е да изберете остарял дървен материал, който няма феномен "изтегляне" на дъската.

Красив и надежден покрив



Пазарът разполага с разнообразие от строителни технологии, които разработчикът може да използва, за да направи греди на всякакъв вид и тип в съответствие с архитектурния план. В класическата структура на ребрата на покрива на повечето къщи са разположени резета, вертикални релси, свързващи греди и хоризонтални вдлъбнатини. Когато се използва схемата "равнобедрен триъгълник", структурните елементи могат да поддържат общите размери на конструкцията. При закрепването на гредите се препоръчва да ги поставите в края на стената. Монтажът на гредите с отстраняване като размери на конструкцията е желателно при производството на схема, която осигурява защита от валежи. Най-подходящата графична схема за покрив на покрива включва релсови релси, свързващи греди, подпори, матраци и вдлъбнатини.

Последователността на работата по монтирането на гредите:

- да достави две барове;
- релсите на ребрата се свързват помежду си;
- да укрепят козирката към Мауерлат;
- да свържете двете греди на върха, преди да ги обърнете един към друг;
- фиксирайте решетките отстрани на фронтоните и ги залепете на мауерлата.

Подредете решетките на стъпала от 1,5 м, като ги нарязвате на затягане и ги закрепвате към самобръчковите винтове. Затегнете, за да направите греди или дъски. Когато правите покрив без опора в края на стената, желателно е свързването на преградата с моста към горната част на двойката на ребрата.

Монтирането на решетки за еднопосочен покрив се извършва по същия начин, както при монтирането на решетки за покрив от стени, но разликата е, че подпората е поддържаща решетка. При монтажа на таванския покрив площта на покрива се разширява от вертикални странични стени.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изградим етапите на покриваКак да изградим етапите на покрива
Покрив на метални плочки, тъй като е правилно изолиранПокрив на метални плочки, тъй като е правилно изолиран
Широк покрив, възможните му наклониШирок покрив, възможните му наклони
Независим ремонт на покривиНезависим ремонт на покриви
Основни типове покривиОсновни типове покриви
Покрития и покривиПокрития и покриви
Покриви от парче материалиПокриви от парче материали
Височина на покрива на коридораВисочина на покрива на коридора
Шполен покрив и видовете муШполен покрив и видовете му
Покривни покрития от течни материалиПокривни покрития от течни материали
» » Изграждане на покрив със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com