Покрив на метални плочки, тъй като е правилно изолиран

покриви от металОт всички разнообразие от съвременни покривни материали, най-издръжлив и издръжлив е металният покрив, който се използва широко за изграждането на стълбищни покриви. Този материал има само един недостатък - сравнително висока топлопроводимост, така че покривът му задължително трябва да бъде изолиран.

Като топлоизолационен материал можете да използвате фибростъкло, базалтови влакна, пенополистирол и пяна. Всеки от материалите трябва да има ниско тегло, пожарна безопасност и ниска степен на топлопроводимост.

Характеристики на многослойната изолация

Полагането на метал се извършва върху рампата, която е носещата конструкция на покрива. От всички съществуващи изолационни системи, най-ефективна е така наречената покривна торта, която има висока топлоизолация. Такава система за затопляне се вписва в пространството между гредите.

Ако всички слоеве на тортата са правилно съчетани и положени, тогава е възможно напълно да се елиминират всякакви топлинни загуби и кондензация на влагата.

Платният покрив предлага поставянето на слоевете в следния ред:

1) парна бариера;

2) нагревател;



3) хидроизолация;

4) вентилационна хлабина (дървена каса);

5) метални покриви.

Полагане на топлоизолация се извършва по периметъра на покрива, с изключение на пространството под билото. Хидроизолационният слой се поставя върху нагревателя под метала, а паропреградата е точно под тавана. Този елемент на покривния пай действа като бариера, предпазвайки нагревателя от въздействието на влагата от помещенията на къщата. Материалът за бариера срещу пара се припокрива и фиксира със скоби, а отделните ленти се закрепват една към друга с помощта на свързваща лента.

Как да работим с изолационни материали?

Всеки топлоизолационен материал трябва да бъде защитен от влага не само по време на снасяне, но и по време на съхранение. Препоръчва се сгъваема изолация на добре проветриво сухо място, тъй като след намокряне качествените характеристики на материала се влошават значително. Това е особено важно за базалтовите влакна.

Правилата за поставяне на изолационни слоеве обикновено са посочени на опаковката под формата на инструкции, които трябва да се спазват стриктно по време на работа.

Всички работещи инструменти трябва да са в ред, тъй като дори и най-качественият материал може лесно да бъде отхвърлен след рязане с тъп нож.

Не забравяйте безопасността и защитата при работа с топлоизолационни материали, защото дори и най-малките частици могат да причинят големи увреждания на дихателната система на тялото.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направим изолацията на покрива с полиуретанова пяна?Как да направим изолацията на покрива с полиуретанова пяна?
Видове изолация за покрива и техните характеристикиВидове изолация за покрива и техните характеристики
Изграждане на покрив със собствените си ръцеИзграждане на покрив със собствените си ръце
Как да изградим етапите на покриваКак да изградим етапите на покрива
Широк покрив, възможните му наклониШирок покрив, възможните му наклони
Формата на покрива и изборът на херпес зостерФормата на покрива и изборът на херпес зостер
Независим ремонт на покривиНезависим ремонт на покриви
Основни типове покривиОсновни типове покриви
Видове покривиВидове покриви
Покрития и покривиПокрития и покриви
» » Покрив на метални плочки, тъй като е правилно изолиран
© 2021 BggeHat.com