Как да направим изолацията на покрива с полиуретанова пяна?

Покривната изолация с полиуретанова пяна е едно от най-добрите решения поради комбинацията от технически характеристики на материала, с които можете да получите сравнително лека конструкция. В допълнение към това, полиуретанова пяна или полиуретанова пяна могат да намалят интензивността на изтичане на топлина от стаята. Сред другите предимства на използването на този нагревател може да се нарече и относителната лекота на инсталация.

Схема за изолация на покрива отвън

Схема за изолация на покрива отвън.

Преглед на характеристиките на PPU

Като топлоизолация този материал се използва доста широко, тъй като има цял набор от положителни характеристики, благодарение на което стана възможно да не се използва хидроизолация в процеса на затопляне на помещението. И това се отнася за всички изолирани повърхности: стени, таван, под, покрив. Сред характеристиките са:

Сравнение на топломерите

Сравнение на показателите на топлинните материали.

  • най-ниският сред аналоговия коефициент на топлопроводимост - 0.022 V / m * C;
  • висока устойчивост на проникване на влага през бариерата, което позволява да се извърши изолация на покрива без да се налага да се полага хидроизолационен слой, което се дължи на голям брой затворени пори (до 99);
  • повишена устойчивост на различни агресивни среди, по-специално на алкали и киселини;
  • ниското тегло елиминира възможността за претоварване на носещата конструкция, независимо от дебелината на топлоизолацията;
  • дълъг експлоатационен живот - до 20 години;
  • устойчивост на въздействието на граничните температури (от -160 до +150 ° С);
  • полиуретанова пяна се отнася до материали, забавящи горенето.

Списъкът с техническите характеристики позволява дори на един обикновен човек да направи правилното заключение за тази топлоизолация: решава почти всички основни проблеми, които могат да се срещнат при извършването на изолацията на покрива.

Предимства и недостатъци

Като положителни белези може да се направи разлика между липсата на "студени мостове", които най-често се появяват, ако покривът е изолиран посредством листов материал, по време на монтирането на който се образуват шевове. Мястото на закопчаването също в крайна сметка образува "студени мостове". И полиуретанова пяна, като една от най-добрите изолации, не изисква никакви скрепителни елементи, защото се прилага чрез пръскане.

Схема за топлоизолация на мансарден покрив

Схемата за топлина на мансарден покрив.

Друга положителна точка - изолацията от този вид е напълно безвредна за човешкото здраве, въпреки съмненията на много потребители за това. В допълнение към всичко казано, дори слой с малка дебелина на такава топлоизолация ще има повишена якост, което изобщо няма да повлияе на предаденото натоварване върху конструкцията. В същото време, полиуретанова пяна е способна да прониква дори и в най-малките пукнатини, създавайки на покривната повърхност напълно запечатан слой топлоизолация. Това се дължи на структурата на материала и начина, по който се прилага.

Въпреки положителните свойства топлоизолацията от този вид има някои недостатъци. На първо място, цената. Ако обърнете внимание на аналозите, тогава покривът може да бъде изолиран по по-достъпен начин. Въпреки това, след анализ на съвкупността от такива характеристики като дългосрочна експлоатация и най-малък от съществуващия коефициент на топлопроводимост, полиуретанова пяна може да се използва като топлоизолация на покрива, за да се получи надежден дизайн.



Друг недостатък и последният е необходимостта от използване на специализирано оборудване. Това се дължи на факта, че изолацията се получава чрез пръскане на материал, който при контакт с въздуха на изхода на балона преминава от течно състояние в твърдо състояние. Това означава, че за работа ще трябва да използвате специална техника, за да направи покривът по-топъл. Но тази задача е напълно възможно, ако използвате отдаване под наем на оборудване от този вид. И тогава можете да направите изолация на покрива по своему. В допълнение към това сега се предлагат компактни еднократни инсталации, които също опростяват задачата на потребителя да изпълни проекта за затопляне на домовете си.

Последователност на действията по време на инсталацията

Затоплянето чрез този вид топлоизолация може да се постигне на повърхности с абсолютна конфигурация, което е възможно поради структурата на материала. Има допълнителни спецификации от производителя на полиуретанова пяна:

Комплект оборудване за полиуретанова пяна

Комплект оборудване за полиуретанова пяна.

  • е позволено да се пръска изолацията без предварително третиране на изолираната повърхност, е необходимо само да се почисти от замърсяване;
  • не се изисква специално обучение;
  • Не се препоръчва да се извършва затопляне през студения сезон;
  • трябва да се има предвид, че полиуретановата пяна веднага се увеличава в обем след пръскане и веднага замръзва, поради което е необходимо да се работи в защитен костюм.

Ако спазвате тези препоръки, в резултат на това можете да получите траен и надежден дизайн. Процесът на топлоизолация на покрива се предхожда от известна подготовка. Необходимо е да се инсталира рамка от дървена бара или метален профил. Препоръчва се това да се извърши, така че топлоизолацията на покрива с полиуретанова пяна да се извършва на малки площи. Така че можете значително да подобрите надеждността на дизайна, защото силата на съединението на материала и на покрива се увеличава.

Предимството на този метод на изолация също е, че не е необходимо да се регулира ширината на топлоизолационния лист до разстоянието между покривните греди.

Като се има предвид, че самата полиуретанова пяна е хидроизолационна, няма нужда да се полагат допълнителни материали.

В резултат на това покривът е изолиран, загубата на топлина значително намалява, покривната конструкция не е значително по-тежка, но в стаята става по-удобна.

По този начин, за покрива, този материал е подходящ почти перфектно, както и за всяка друга повърхност. Полиуретановата пяна е добра, защото работата може да се извършва както отвътре, така и отвън, поради което е напълно възможно да се изпълни проект за изолация на покрива на покрива или плоския покрив.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
По-добре да изолирате тавана у дома си?По-добре да изолирате тавана у дома си?
Характеристики на таванската изолация с полиуретанова пянаХарактеристики на таванската изолация с полиуретанова пяна
Какви предимства и недостатъци има полистиролът като нагревател?Какви предимства и недостатъци има полистиролът като нагревател?
Модерни материали за изолация на тавански помещенияМодерни материали за изолация на тавански помещения
Характеристики на изолацията на хангара с полиуретанова пянаХарактеристики на изолацията на хангара с полиуретанова пяна
Каква изолация трябва да избера да изолира стените отвътре?Каква изолация трябва да избера да изолира стените отвътре?
Видове изолация за покрива и техните характеристикиВидове изолация за покрива и техните характеристики
Самозатваряне на стени с полиуретанова пянаСамозатваряне на стени с полиуретанова пяна
Нестандартната изолация на дървена къща използва полиуретанова пяна, уплътнител и изолонНестандартната изолация на дървена къща използва полиуретанова пяна, уплътнител и изолон
Затопляне на къщата с екструдирана полистиролова пянаЗатопляне на къщата с екструдирана полистиролова пяна
» » Как да направим изолацията на покрива с полиуретанова пяна?
© 2021 BggeHat.com