Характеристики на изолацията на хангара с полиуретанова пяна

Системата за централно отопление за хангари е скъпа, тъй като извършването на такава работа в района, където се намират хангарите, предполага високи разходи. Поради тази причина този метод се смята за непрактичен икономически. Единственото решение на този проблем е изолация на хангари с полиуретанова пяна

, който ще Ви помогне да поддържате желаната температура в стаята през цялата година.

Хангар изолиран с полиуретанова пяна

Вътрешната топлоизолация на хангара с полиуретанова пяна прави възможно оптимизирането на топлинните загуби през зимата.

Защо е необходимо да изолирате хангара с полиуретанова пяна?

За да се отговори на този въпрос, е необходимо да се разберат видовете топлоизолация на помещения от този тип. Има два основни метода за затопляне на хангара:

  • строителни материали с плочки;
  • постепенно пръскане на полиуретанова пяна.
Схемата за изолация на хангара с полиуретанова пяна

Схемата за изолация на хангара с полиуретанова пяна.

При първия метод като правило се използват полистирол, минерална вата и базалтови влакна. Загряването с тези материали може значително да намали топлопроводимостта на обработения под, но ще стане по-податливо на влага, което се дължи на образуването на кондензат. Методът на топлоизолация с плочки нагреватели предполага подреждане на щайга, в който ще се вмъкне плочата на избрания строителен материал.

Преди да поставите летвите от металната мрежа, е необходимо да монтирате материал, който защитава конструкцията от вятър и влага, а върху нея издърпайте изпарения полиетилен. Ясно е, че този метод ще изисква значителна сума пари, да не говорим за трудоемкостта на процеса на топлоизолация. Освен това има възможност за бързо влошаване на фолиото за пароизолация през зимния период, тъй като леките стоманени конструкции са с леко деформирани поради подвижност под налягане на вятъра.

Методът на пръскане на полиуретанова пяна е много различен от технологията на топлоизолация с керемиди строителни материали. На първо място, заслужава да се отбележи, че полиуретановата пяна (PPU) има високо ниво на сцепление. Това позволява повърхността да се обработва без да е необходима щайга. Затоплянето на хангари се извършва чрез безшевно пръскане без наличието на студени мостове.

Сечение на топлоизолиран хангар

Диаграма на напречното сечение на топлоизолиран хангар.

Този материал не се нуждае от отделна защита от вятър и кондензат. Пръска се вътре или отвън. Прилагайки втория метод на затопляне, е достатъчно да покрием слоя топлоизолация със специална смес, която го предпазва от ултравиолетовото излагане на слънчева светлина.

Минералната вата упражнява значителен натиск върху металната конструкция, а полиуретановата изолация за хангари, напротив, не добавя допълнително тегло, укрепва структурата на стените. Това е особено полезно за топлоизолация на хангари без рамки.

Друго предимство на изолацията от полиуретанова пяна е естетиката. След завършване на топлоизолацията можете да оставите хангара в тази форма. Разбира се, ако желаете, върху този слой можете да нанесете боя с желания цвят.

Характеристики на приложение на полиуретанова пяна

Този вид топлоизолация се отнася до група напълнени с газ пластмаси, които обикновено се наричат ​​пяна пластмаса. Полиуретановата пяна има сходство с разделителната, пенополистироловата и карбамидната тип пластмасови изделия.

Към мястото на хангара се транспортират два типа течности:

  • изоцианат;
  • полиол.
Схема за свързване на компонентите на системата за пръскане с пяна за пяна от полиуретанова пяна

Схема за свързване на компонентите за пяна за разпръскване на пяна под налягане.

Прилагайки технологията на въздушно пулверизиране, двете течности се смесват в дюзата под въздействието на налягането на въздуха. Благодарение на този метод, най-малките частици създават подобие на аерозол, който се нанася равномерно върху повърхността на металната конструкция, достигайки дори и най-трудните области. Всички видове пукнатини, дупки и пукнатини са внимателно запушени, образувайки запечатан междинен слой.

В процеса на прилагане на химическа реакция към хангара в сместа от полиуретанова пяна, пулверизаторът пяна и започва да се втвърдява. След 2 часа слоят на нанесената смес се втвърдява до 90 ° С и след 24 часа този индикатор е равен на 100.

Във формата, в която полиуретановата пяна се нанася върху повърхността, сместа съдържа много пори, тъй като нейното съдържание от 80-90 се състои от въздух. Благодарение на въздуха полимерните свойства на материала придобиват топлоизолационни характеристики с висока якост.

Полиуретановата пяна показва добра устойчивост на киселини, алкали, масло, гориво и масло, която съществува във всеки хангар. По тази причина е идеален за стаи с тази ориентация. Поради високата степен на сцепление PPC може да бъде приложен към следните видове повърхности:

  • метал;
  • стоманобетон;
  • дъгови отвори;
  • покриващ таван;
  • покрития с вдлъбнатини и издатини.

Като се има предвид, че полиуретановата пяна има висока устойчивост на изпарение и влага, няма нужда от допълнителна повърхностна защита с материали за пара и хидроизолация.

Също така PPU не трябва да бъде защитена от гризачи и мишки, тъй като животните не докосват повърхността, обработена с такъв материал. Освен това тя не образува плесен или гъбички. Полиуретановата пяна няма атмосферен и температурен ефект, може да бъде разрушена само с механични повреди.

Процесът на топлоизолация на хангара с полиуретанова пяна

За да изолирате такива хангари на първо място, е необходимо да изсъхне добре и да почистите помещението с прах, след което напълно да обезмасните повърхността, която ще се обработва. Ако тази работа се извърши повърхностно, не е гарантирана висококачествена адхезия.

По средни параметри през деня с полиуретанова пяна е възможно да се обработват до 250 m2 метални конструкции. В същото време около 15 м3 от сместа ще стигне до тази област.

След внасянето и инспектирането на необходимото оборудване, квалифицираният екип първо ще приложи на повърхността контролен слой и ще оцени пяната и адхезията на полиуретановата пяна. След успешни резултати екипът започва да обработва цялата стая. Пръскането се извършва в няколко междинни слоя с размери 10-15 mm с определен интервал от време.

Изключително нежелателно е да се оборудва изолацията на хангарите с температура на външния въздух под 10 ° С, тъй като полиуретановата пяна реагира само с въздух на достатъчно топлинно ниво. Също така не се препоръчва да се пръска върху метални конструкции, чиято температура надвишава 40 ° С. Недопустимо е да се извършва работа при атмосферни валежи, тъй като ПУФ е трудно да се образува под въздействието на влага.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Характеристики на таванската изолация с полиуретанова пянаХарактеристики на таванската изолация с полиуретанова пяна
Затопляне на дървена къща навънЗатопляне на дървена къща навън
Полиуретанова лепилна пяна за екструдирана полистиролова пяна, отколкото залепени плочи?Полиуретанова лепилна пяна за екструдирана полистиролова пяна, отколкото залепени плочи?
Как да направим изолацията на покрива с полиуретанова пяна?Как да направим изолацията на покрива с полиуретанова пяна?
Каква изолация трябва да избера да изолира стените отвътре?Каква изолация трябва да избера да изолира стените отвътре?
Видове изолация за покрива и техните характеристикиВидове изолация за покрива и техните характеристики
Самозатваряне на стени с полиуретанова пянаСамозатваряне на стени с полиуретанова пяна
Топлоизолация и шумоизолация на отоплителни тръбиТоплоизолация и шумоизолация на отоплителни тръби
Нестандартната изолация на дървена къща използва полиуретанова пяна, уплътнител и изолонНестандартната изолация на дървена къща използва полиуретанова пяна, уплътнител и изолон
Подходяща изолация на тавански етаж със собствените си ръцеПодходяща изолация на тавански етаж със собствените си ръце
» » Характеристики на изолацията на хангара с полиуретанова пяна
© 2021 BggeHat.com