Полиуретанова лепилна пяна за екструдирана полистиролова пяна, отколкото залепени плочи?

Екструдираната пяна от полистирол, за разлика от формована (пяна), има хомогенна структура и гладка повърхност. Следователно, залепването му или монтирането към стените причиняват известни проблеми поради ниската адхезия. За да разрешат този проблем, производителите на строителни химикали излязоха със специално лепило от полиуретанова пяна. Предлагаме Ви да се запознаете подробно с него, както и да разгледате технологията за залепване на екструдирана полистиролова пяна.

Какво представлява лепилната пяна и как се различава от инсталацията?

Пяната от лепило е еднокомпонентна формула, която се продава в кутии. Съгласно консистенцията и метода на нанасяне, тя наподобява известната монтажна пяна - тя се нанася върху повърхността със специален пистолет. След известно време, съставът леко се увеличава в обем и се втвърдява.

Тъй като и двата материала са подобни, много нови участници се интересуват от възможността да използват монтажна пяна вместо лепило, което е по-евтино. Адхезивният екструзионен полистирол или пеноплекс може да бъде последният. По този начин плочите могат да издържат на определено натоварване на дупката. Но използването на монтажна пяна вместо лепило не й струва поради следните причини:

  • В адхезивния състав има специални добавки, които подобряват адхезията. Следователно, пелоките залепват плочите няколко пъти по-безопасно.
  • Монтиращата се пяна значително се увеличава. При инсталирането на penokpaksa това качество е неприемливо.

Затова не се опитвайте да запазвате лепилото, когато затопляте къщи с екструдиран полистирол. Всички опити за използване на монтажна пяна за тази цел в крайна сметка водят до отделяне на изолацията или други проблеми.

Свойства и характеристики - защо съставът е по-добър от течен разтвор?

Полиуретановата пяна е единственото лепило, предназначено за монтиране на пенополис. Той надеждно залепва екструдираната пяна от полистирол на всякакви повърхности. Преди появата на това съединение се смята, че този материал не е подходящ за залепване на инсталацията. Вярно е, че народните занаятчии излязоха с технологии за залепване на керемиди по стените, но инсталацията му трябваше да се извършва само на собствена опасност и риска. Phenokley се препоръчва за монтаж на тази изолация от самите производители, за това той е разработен.

Възможността за надеждно залепване на penopolix е свързана с способността на течната полиуретанова пяна да се прилепне добре към всякакви повърхности, включително най-гладките. В допълнение, благодарение на добавките, съставът има високи технически характеристики:

характеристики настойност
Адхезия към бетон, MPa0.3
Адхезия към експандиран полистирол, MPa0.1
Температура на нанасяне, ° С-10 +40
Коефициент на топлопроводимост, W / mK0040
Потребление на един цилиндър, m210
Време на замръзване при температура от +20 ° C, h2

От таблицата може да се види, че лепилната пяна има не само добра адхезия, но и редица други предимства като:

  • Ниска топлопроводимост - поради това качество съставът се използва за изолация на шевовете. По този начин можете да се отървете не само от мостовете на студа, но и лепилото на експандирания полистирен един с друг. В резултат на това се намалява вероятността от пукнатини върху мазилката.
  • Висока скорост на изливане - два часа след инсталирането на плочите, можете да продължите към следващите етапи на работа - шлайфане и подсилване.
  • Възможност за инсталиране при ниски температури. Но не всички видове лепило имат това свойство. Ето защо, преди да закупите композиция за зимата, внимателно проучете инструкциите.

Пяната с лепило има и други предимства:

  • Увеличава скоростта на работа - за разлика от сместа на циментова основа, пяната не трябва да се разтваря с вода и да се постигне хомогенна консистенция със смесител. Той се прилага просто и бързо. Следователно, процесът на фиксиране на плочите към стената се извършва на всеки пет пъти по-бързо, отколкото при използване на течен разтвор.
  • Има малко тегло - в резултат на това тя опростява транспортирането на материала и намалява натоварването на основата. Ако течният разтвор увеличава теглото на плочата с ~ 3 кг, пяната върху този индекс е практически незасегната.

Ето защо, подобно лепило има смисъл да се използва не само за пеноплекс, но и обикновена пяна, особено ако е необходимо бързото извършване на монтаж. Вярно е, че неговият голям недостатък е високата цена.



Пяната може да се използва като добавка към течно лепило, за топлоизолация и сглобяване.

Технология на приложение - как правилно да се лепи penoplex?

За да монтирате екструдирания полистирол с пяно фолио, ще ви трябва някои допълнителни материали и инструменти:

  • фасадният грунд;
  • дюбел-пирони;
  • фасаден валяк за боядисване;
  • удар;
  • чук.

Преди да започнете инсталирането на нагревателя, е необходимо да подготвите повърхността на стените. Ако има пилинг и разпадащи се участъци от гипс, те определено трябва да бъдат унищожени. В противен случай плочите ще паднат заедно със старото покритие и никакво лепило няма да помогне.

След това стените трябва да бъдат почистени от мръсотия и прах. Те могат да бъдат избърсвани с влажна кърпа или дори измити от маркуч. Но след това те трябва да бъдат изсушени. След това повърхността е грундирана, за да подобри адхезията и да укрепи стената. Нанесете грунд с тънък, равен слой с помощта на ролка или четка. След изсъхване първият слой отново се смила.

Сега можете да започнете да се придържате. Балонът с лепило се приготвя по такъв начин - внимателно се разклаща и натиска пистолет върху него. Съставът се нанася върху изолацията по периметъра с твърда лента и по протежение на центъра по плочата. В рамките на десет минути след нанасянето на пяната е необходимо да прикрепите плочата към стената, леко да натиснете надолу и да нагласите нивото във всички равнини.

Още след два часа след залепването е възможно да продължите с монтажа на дюбели. Те са необходими за допълнително фиксиране на нагревателя. За да поставите гвоздей, е необходимо да пробиете дупка през плочата и да я вкарате с крепеж. Дюбелите трябва да са леко вдлъбнати. Всяка плоча е фиксирана с най-малко пет "чадъри".

Ако изолацията се осъществява на два слоя, вторият слой плочи също е залепен към първия по същия начин. Единственото нещо, нагревателят на втория слой трябва да бъде разположен с отместване, за да покрие шевовете на първия.

Това е всичко, което трябва да знаете за лепило, когато инсталирате екструдирана полистиролова пяна. Основното - не забравяйте, че можете да нанесете лепило, включително полиуретанова пяна, само върху чисти повърхности. Ето защо добре подгответе стените и избършете самите плочи, ако има прах върху тях. Чувствайте се свободни да започнете работа, ние Ви желаем успех!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Екструдиран пенополистиролЕкструдиран пенополистирол
Понятието за плътност на екструдиран полистиролПонятието за плътност на екструдиран полистирол
Самозатваряне на стени с полиуретанова пянаСамозатваряне на стени с полиуретанова пяна
Екструдирани пенополистиролни прегледи и спецификации на пеноплексЕкструдирани пенополистиролни прегледи и спецификации на пеноплекс
Процесът на изолация на къщата с екструдиран полистиролПроцесът на изолация на къщата с екструдиран полистирол
Затопляме къщата от облицовки от пяна навън с експандиран полистиролЗатопляме къщата от облицовки от пяна навън с експандиран полистирол
Затопляне на къщата с екструдирана полистиролова пянаЗатопляне на къщата с екструдирана полистиролова пяна
Затопляне на мазето и мазето с екструдирана полистиролова пянаЗатопляне на мазето и мазето с екструдирана полистиролова пяна
Методи за използване на пянаМетоди за използване на пяна
Стиропор Характеристики на материала, характеристиките и приложениетоСтиропор Характеристики на материала, характеристиките и приложението
» » Полиуретанова лепилна пяна за екструдирана полистиролова пяна, отколкото залепени плочи?
© 2021 BggeHat.com