Запълване на цепнатините с пяна

Запълване на цепнатините с пяна

Монтажната пяна се използва за уплътняване на слотовете по различни причини - обикновено това се дължи на желанието да се изолира стаята. Строителните, ремонтните и довършителните работи често се извършват в остарели сгради, в конструкцията на които има много пукнатини и пропуски, а за да се отървете от течението, можете да използвате този материал. Също така трябва да се има предвид, че запечатването на пукнатини и пукнатини с монтажна пяна е много икономично решение, защото бутилката под налягане съдържа около шестдесет литра пяна.

Започнете ремонтните работи, уверете се, че са налице всички необходими материали и инструменти, по-специално - монтажна пяна, остър нож, вода и гъба.

Как да подготвим повърхността? Той трябва да бъде почистван от прах, мръсотия и различни отломки. Ако това е пукнатина, а не слот, тогава трябва да премахнете всички фрагменти, които са мобилни и могат да паднат. По този начин ще се предпазите от многократни ремонти. След като повърхностите са почистени, те трябва да бъдат добре навлажнени с вода, трябва да е нормална стайна температура. Специфичността на работа с монтажна пяна е, че тя не контактува добре с мокри повърхности - ако трябва да работите с полиетилен или силикон, е по-добре първо да ги обезмасните.



Монтажната пяна е лесна за подготовка за работа - просто разклатете енергично балона за около минута, след това свалете капачката и свържете дюзата. Балона се държи на главата надолу по време на работа. Пропастта или пукнатината трябва да бъдат запечатани равномерно, не повече от три четвърти от обемната монтажна пяна се увеличава, когато се втвърди. За да предпазите крехката структура от деформация, поставете разделители.

Процесът на втвърдяване може да трае от два часа на ден, зависи от различни фактори - от марката пяна, от обема на пукнатините и от околната среда. По-добре е да чакате един ден, отколкото да направите цялата работа. След като се уверите, че пяната е втвърдена, можете да отсечете излишния с остър нож. Трябва да се има предвид, че монтираната пяна е унищожена под въздействието на ултравиолетовите лъчи, затова не я оставяйте необработена - тя може да бъде боядисана, покрита с сайдинг, плочки, велпапе.

Изпълнете такава работа по-добре през топлия сезон, когато температурата не спадне под пет градуса. Бъдете внимателни, когато работите с монтажна пяна - балонът е под налягане, пяната съдържа активни вещества. Защитете кожата на ръцете си с ръкавици и очите си с предпазни очила.

Е, за да намерите най-добрите сайтове на магистралата Дмитров за изграждането на къщи и вили можете да посетите сайта kfamily.ru. Само там можете да изберете най-добрите и подходящи сайтове за развитие.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да отстраните монтажната пяна от ламинатаКак да отстраните монтажната пяна от ламината
Как да използвате монтаж на пяна за монтаж с пистолет и безКак да използвате монтаж на пяна за монтаж с пистолет и без
Колко време изсъхва монтажната пяна и колко зависи времето за изливане?Колко време изсъхва монтажната пяна и колко зависи времето за изливане?
Пистолет за монтаж на пяна, за който са необходими работи и как да се използва правилно?Пистолет за монтаж на пяна, за който са необходими работи и как да се използва правилно?
Тогава да изтриете монтажната пяна прости и ефективни начиниТогава да изтриете монтажната пяна прости и ефективни начини
Полиуретанова лепилна пяна за екструдирана полистиролова пяна, отколкото залепени плочи?Полиуретанова лепилна пяна за екструдирана полистиролова пяна, отколкото залепени плочи?
Монтаж на дървени прозорциМонтаж на дървени прозорци
Уплътняване на шевовете на таванните решения на проблемаУплътняване на шевовете на таванните решения на проблема
Какво представлява фасадната пяна и колко струва?Какво представлява фасадната пяна и колко струва?
Методи за използване на пянаМетоди за използване на пяна
» » Запълване на цепнатините с пяна
© 2021 BggeHat.com