Инжектиране на бетон и пукнатини

Бетонни индустриални подове - достъпен и популярен начин за проектиране на различни помещения, включително и търговски площи, складове, производствени халета, паркинги и др.

При условия на активна експлоатация бетонният монолит започва да се разпада. За да се реши този проблем и да се предотврати влошаването му, е необходимо да се извършат ремонтни работи. Една от най-ефективните технологии за възстановяване на целостта на бетона е инжектиране.

По този начин, запълване на пукнатини не само в пода, но и в стените и таваните. Инжектирането позволява връщането на монолита на загубената сила и увеличаване на способността му да издържа на проникването на влага. Ремонтът на бетонни блокове се извършва с помощта на специално оборудване.



За да определите степента на необходимата намеса, трябва първо да проверите предната част на произведението, да установите всички дефекти. На следващия етап пробиването се използва, за да осигури достъп до вътрешните кухини и да ги напълни с решение. Смес, която прониква в пукнатини, се подава под налягане, това е необходимо, за да се предотврати образуването на въздушни кухини.

Какви ремонтни разтвори се използват?

  • - Гелове на основата на полиуретанови еластични смеси, способни да пълнят разчленения от всякакъв размер. Ремонтните работи с такива гелове могат да се извършват дори през зимата. Сред предимствата - абсолютна готовност за употреба.
  • - Епоксидни смоли са двукомпонентни състави, които изискват предварително смесване. Смолата се избира, ако трябва да се затвори пукнатина с незначителна ширина. Благодарение на вискозитета и здравината при втвърдяване, епоксидните смеси гарантират надежден резултат.
  • - Формулите на основата на полиуретан обикновено се препоръчват за реставрационни работи. Полиуретанови смоли и пени са на пазара, напълно готови за употреба.

Предимства на инжектирането на бетон

Описаната технология има редица предимства, които определят нейното значение:

  • - не разваля външния вид на сградата;
  • - минимален разход;
  • - ви позволява да стигнете до труднодостъпни дефекти;
  • - няма строги изисквания към условията на ремонтните дейности;
  • - универсалност;
  • - позволява да се увеличи носещата способност на бетоновите конструкции.

За да поръчате ремонт на технология за инжектиране на бетонни дизайни предлага компания Floortec. Работим със съоръженията на Москва и района на Москва, гарантираме качествени и разумни цени.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Втвърдител за сортовете на подовите настилки и инструкции за нанасяне на материалаВтвърдител за сортовете на подовите настилки и инструкции за нанасяне на материала
Модерни индустриални бетонни подови настилки и технология на устройствотоМодерни индустриални бетонни подови настилки и технология на устройството
Боя за бетон избираме боя за подаБоя за бетон избираме боя за пода
Бетониране на пода в гаражаБетониране на пода в гаража
Универсален функция за монтаж на фундамент и инсталиранеУниверсален функция за монтаж на фундамент и инсталиране
Бетонни подове и стилистични елементиБетонни подове и стилистични елементи
Боядисване на бетонни подовеБоядисване на бетонни подове
Епоксидни настилки в насипни епоксидни подови настилки - технология за полаганеЕпоксидни настилки в насипни епоксидни подови настилки - технология за полагане
Размери и свойства на блоковете от пенобетонРазмери и свойства на блоковете от пенобетон
Как се извършва обезпрашаването на бетоновия под и втвърдяването му?Как се извършва обезпрашаването на бетоновия под и втвърдяването му?
» » Инжектиране на бетон и пукнатини
© 2021 BggeHat.com