Епоксидни настилки в насипни епоксидни подови настилки - технология за полагане

Модерното строителство предлага разнообразни материали за подови настилки, а епоксидните подове играят важна роля сред тях. Растящият интерес се дължи на технологичните и оперативните предимства, присъщи на тях. Освен това впечатляващият асортимент вече е в състояние да задоволи всички потребителски изисквания във всички основни параметри - практичност, ценова достъпност, артистична стойност.

Същност и сортове

Епоксидните подове се основават на широко известен полимерен материал - специална смола (смес от олигомери), която има уникални физични и механични свойства:

  • Химическа инертност
  • Устойчивост на удар
  • непромокаем
  • Висока адхезия към метал и други материали

Епоксидна смолаепоксидна смола се втвърдява на пода под действието на специални втвърдители, има многокомпонентен състав, състоящ се от различни пълнители, модификатори, добавки, значително повишаване на неговите свойства и изпълнение. По-специално, еластичността на сместа дава възможност за създаване на монолитно безшевно покритие, което да издържа на значително механично налягане. Въвеждането на титанов оксид в съединението увеличава неговата естетическа стойност, създавайки достатъчно възможности за реализиране на проекти за проектиране.

В зависимост от използваните материали, технологията, сложността и обхвата на работа, има няколко основни типа епоксидна повърхност:

  • Импрегнирането е най-икономичният, ефикасен и евтин метод;
  • Живопис - демократична стойност;
  • Кварцово покритие - с висока якост, текстурирано;
  • Пълнене - най-скъпо, но практично и печелившо;
  • Прозрачен под - модерно, стилно покритие.

Сред най-честите са подовите повърхности, получени чрез боядисване и пълнене. Растящият интерес на потребителите се дължи на прозрачния епоксиден пълнежен под - оригинален, красив, изпълнен в обемно изображение с вградени графики, фотографии, стенописи на различни теми. Тези грандиозни, стилни, модерни композиции намират място в елитния интериор, като неговата украса е ключов елемент на дизайна.

Видеоклип на минутата: Полагане на пода


Метод на рисуване: функции

Епоксидни боиС използването на епоксидни бои е възможно да се придаде привлекателност на бетона, да се увеличи неговата естетическа стойност, да се изключи образуването на прах. Увреждане на пресния бетон покритие боя слой е здраво залепен към него, за предотвратяване проникването на влага, дълго време се запази срещу механични натоварвания, действащи агресивни реактиви - киселини, основи, солеви разтвори. В допълнение, епоксидна боя за дълго време задържа изначалната наситения цвят под влияние на факторите на околната среда - слънце, въздух, валежи.

Отличителна черта на епоксидни бои е трайността и здравината при сравнително ниска цена на материалите и лекота на използване. Безспорни предимства определят тяхната популярност в места с голяма площ, голям трафик на хора, транспортна техника. По-специално, те се използват все по-често в производствени халета, паркинги, паркинги, работилници, където подовете редовно изпитват механични товари, атакуват различни течности и смеси.

Предимствата на този етаж



От всички типове полимерни материали, насипният епоксиден под е заемал водеща позиция, не само практичен, но и красив, удобен и надежден елемент на интериора. Специално внимание се отделя на следните оперативни предимства и предимства:

  • Устойчивост на физически фактори (влага, спадове на температурата, налягане);
  • Без деформация;
  • Механична якост;
  • Химическа инертност и устойчивост на замърсяване;
  • Устойчивост на износване;
  • Хигиена, екологична съвместимост;
  • Не е токсичен, без мирис;
  • Лесна поддръжка и работа.

епоксиден подНеобходимостта от течни епоксидни настилки се извършва в индустриални, индустриални помещения, които изискват здрави, трайни подови инструменти. Те се използват в търговски, складови, обществени сгради - складове, търговски и бизнес центрове, офиси, спортни площадки, изложбени зали.

Благодарение на специална технология, епоксидни настилка от този тип се характеризира с безшевни дизайн, който елиминира възможността от замърсяване на ставите, отглеждане на патогени - гъби, плесен и микроби. Хигиенни комбинира с лесно почистване и поддръжка, устойчивост на плъзгане може да препоръча епоксидна подова замазка в здравни заведения, образователни природата - болници, аптеки, клиники, училища, детски градини.

Съвременните производствени технологии, по-специално използвайки епоксидни бои, значително разширяват гамата от декоративни решения. Големият избор на дизайни дава възможност да се избере най-добрият вариант въз основа на индивидуалните предпочитания и оперативните особености.

Технологията за полагане на подовата настилка с епоксидна боя

При епоксидни саморазливни подове технологията се характеризира със сложността на изпълнението и се състои от няколко етапа, всеки от които изисква наличието на специални знания, практически умения, опит.

В първия етап, на база получаването - пречистване на примеси от различно естество (отломки, прах, масло, мръсотия техника), които ПОЧИСТВАНЕ арсенал използва (прахосмукачки, специални разтвори). Тъй адхезия на епоксидни бои с материал сила зависи от степента на гладкост е важна роля за отстраняване на нередности използват Shpatlevanie. Внимателно се отървете от всички дълбоки драскотини, пукнатини, чипове, които могат да повредят целостта на завършената повърхност.

Технология за натрупванеСледващият етап е грундирането, което е необходимо за най-добра адхезия на смолата към основата и еднократно накисване. Колкото по-голям е индексът на порьозност на субстрата, толкова повече слоеве на грундове трябва да бъдат приложени за постигане на най-добър ефект. След това се прилага основната маса, получена чрез разреждане на полимерния разтвор. Като правило, веднъж не е достатъчно, за да се получат очакваните параметри на сила и надеждност - често се изисква да се прилагат поне два слоя.

Крайният етап на насипния епоксиден под е образуването на декоративен слой 5-7 дни след основната работа на абсолютно сухи предварителни повърхности. Благоприятно е като основен материал да се използва епоксидна боя, осигуряваща не само естетични свойства, но и показващи защитни индикатори. Епоксидни подове изключителен дизайн се получава чрез специални елементи - чипове, стада, блясък (лотура), които "затворени" в още пресен слой от смола и се покриват със защитен лак полиуретан.

Въпреки очевидната простота, производството на епоксидни подове има свои собствени тънкости и нюанси. Че завършеният продукт колкото е възможно да съответства на обявените показатели, по-добре е да поверим работата на опитни професионалисти, които имат практика, умения в тази област и са в състояние да преодолеят всякакви трудности и сложности.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво може да бъде полимерна подова настилка за класификация на покритиятаКакво може да бъде полимерна подова настилка за класификация на покритията
Изберете лепило за плочките за топъл подИзберете лепило за плочките за топъл под
Кои самонивелиращи настилки да изберемКои самонивелиращи настилки да изберем
Какво е епоксидни подови настилки, характеристики на технологиите и обхватаКакво е епоксидни подови настилки, характеристики на технологиите и обхвата
Изберете насипно ниво в 3-тия етажИзберете насипно ниво в 3-тия етаж
Кои да изберете един разтвор за плочки в банята на плюсовете и минусите на различни композицииКои да изберете един разтвор за плочки в банята на плюсовете и минусите на различни композиции
Добавки за подобряване на свойствата на бетонаДобавки за подобряване на свойствата на бетона
Синтетични материали за подовеСинтетични материали за подове
Предимства на полимерни настилкиПредимства на полимерни настилки
Самонивелиращи се подове идеално плоска повърхностСамонивелиращи се подове идеално плоска повърхност
» » Епоксидни настилки в насипни епоксидни подови настилки - технология за полагане
© 2021 BggeHat.com