Предимства на самонивелиращи се подове в сравнение с други материали за подови настилки

Досега технологията за образуване на течни подови настилки е в най-голяма степен съобразена с принципа за качество на изпълнението, съдържа много положителни характеристики на крайния резултат, които ще бъдат разгледани по-долу.

Първото безусловно предимство на пода е неговата твърдост, състояща се в отсъствието на шевове. Това качество на свой ред дава основание индустриалните подови настилки да се разглеждат като най-екологично чисти, тъй като предполагат изключение на повърхността на ставите и пукнатините, където често се натрупват много бактерии и различни вредни микроорганизми.

Със спазването на технологията за производство етажите могат да продължат повече от 20 години, което, разбира се, трябва да се дължи на тяхното допълнително достойнство, особено когато се използва в промишлени помещения.



В допълнение, в индустриалните заводи особено ценно е подобна собственост като устойчивост на химически атаки. Тази характеристика за днес се отнася само за насипния етаж от епоксидни и киселинно устойчиви плочки. Но използването на плочки в промишлени предприятия е непрактично, така че в действителност остава само една опция - течни епоксидни подове. Такива подове са много устойчиви на въздействието на химически елементи, което дава възможност за тяхното използване в промишлени предприятия. Друг фактор, допринасящ за тази възможност е тяхната повишена устойчивост на износване към различни видове влияния.

Индустриалните подове са много непретенциозни в процеса на работа и в последващата грижа - те са достатъчно прости, за да се почистват с машина. Наред с отличните характеристики на здравината, такива подове имат високи естетически свойства - широка гама от цветни разтвори, способността да комбинират много цветове, отлична гладкост и т.н. Освен това те са много екологосъобразни, което вече е доказано. Това дава възможност да се използват течни подове дори в институции, където се обръща внимание на екологичността и безопасността на подовите настилки, включително детските градини, медицинските заведения и др.

Ефективността на използването на такива покрития по критерия за пожарна безопасност се осигурява от такива характеристики като товароносимост на течности и устойчивост на искри. Това прави възможно използването им в химически и нефтени рафинерии и много други.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Избираме и поставяме гумено покритие за подовата настилка на гаражаИзбираме и поставяме гумено покритие за подовата настилка на гаража
По-добре ли е подът или бетонът?По-добре ли е подът или бетонът?
Бамбукови настилкиБамбукови настилки
Самонивелиращи се подове Характеристики на работатаСамонивелиращи се подове Характеристики на работата
ПодовеПодове
Полимерни материали за подовеПолимерни материали за подове
Основните предимства на полимерните и самонивелиращи се подовеОсновните предимства на полимерните и самонивелиращи се подове
Самонивелиращи се подовеСамонивелиращи се подове
Промишлени характеристики на настилката и свойстватаПромишлени характеристики на настилката и свойствата
Органични като подови настилкиОрганични като подови настилки
» » Предимства на самонивелиращи се подове в сравнение с други материали за подови настилки
© 2021 BggeHat.com