Предимства на полимерни настилки

Все по-често, когато се монтират подови настилки в промишлени и битови помещения, полимерни саморазливни подове се използват на различни бази. Най-често срещаните от тях са епоксидни и полиуретанови версии. Съставите на основата на епоксидни смоли често осигуряват гладка, прозрачна повърхност с гланц и гланц. Но полиуретановите компоненти дават матов непрозрачен под с висока издържливост. Предлаганите подове се предлагат в готов вид и под формата на няколко отделни компонента, които изискват смесване.

Такова широко разпространение на полимерни подове е постигнато благодарение на монолитна структура върху цялата повърхност и разнообразие от решения за цветове и текстури. Такива покрития са идеални за производствени обекти, складове, търговски центрове и офиси. Те са в състояние да допълнят интериора на обикновен апартамент или къща, допълвайки идеята на дизайнера и му придават своя окончателен дизайн.

Ако разгледате цветовите опции, можете да се объркате с такъв широк избор и разнообразие. Благодарение на въвеждането на фино-зърнест кварцов пясък с пигмент, пълнежът може да бъде боядисан на всякаква сянка, а също така да му придаде интересна текстура. По принцип самите полимери са също толкова лесни за оцветяване, което им позволява да запазят своята еластичност и еластични свойства.



Разбира се, цветът и текстурата не са единствените предимства на такива покрития. Тяхната равномерност и здрава конструкция позволяват да се постигне значителна трайност. Епоксидни смоли имат висока устойчивост на различни вещества, което им позволява да се използват в работилници с агресивни условия. Всеки полимер е способен да възприема динамични натоварвания, вибрации и отпускане, което удължава експлоатационния му живот и също така повишава устойчивостта на износване. Поради гъстата структура на мръсотия в такива подове практически не е опакован, така че поддържането им чисто е много по-лесно.

Ако вземем предвид устойчивостта на различни основи, тогава епоксидни смоли, дължащи се на триизмерното кръстосано свързване и структура, ще имат по-голяма якост и устойчивост на различни въздействия. Но полиуретановите покрития са абразия по-бързо, но много по-възприемат динамични натоварвания, отколкото твърд омрежен полимер.

Не забравяйте и формата на освобождаване, защото полиуретановите композити са готови за употреба, което прави много по-лесно да се работи с тях. Но епоксидни опции изискват смесване на мономери и втвърдители, което изисква внимание и умения при работа с полимерни състави. Разбира се, когато избирате, трябва да вземете под внимание както качеството на покритието, неговите характеристики, естетиката на бъдещия етаж и лекотата, с която се избира полимерът.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какви са индустриалните етажи?Какви са индустриалните етажи?
Екпоксидни пълнежи плюсове и минуси, технология за пълнене и изисквания за негоЕкпоксидни пълнежи плюсове и минуси, технология за пълнене и изисквания за него
Кои самонивелиращи настилки да изберемКои самонивелиращи настилки да изберем
Типове течни подови настилки, предимства, характеристики на пълненетоТипове течни подови настилки, предимства, характеристики на пълненето
Какво е епоксидни подови настилки, характеристики на технологиите и обхватаКакво е епоксидни подови настилки, характеристики на технологиите и обхвата
Епоксидни настилки в насипни епоксидни подови настилки - технология за полаганеЕпоксидни настилки в насипни епоксидни подови настилки - технология за полагане
Самонивелиращи подове 3dСамонивелиращи подове 3d
Изберете насипно ниво в 3-тия етажИзберете насипно ниво в 3-тия етаж
Колко е пода сухКолко е пода сух
Технологията за създаване на течни 3d етажиТехнологията за създаване на течни 3d етажи
» » Предимства на полимерни настилки
© 2021 BggeHat.com