Как да изберем лепилото за пода?

Как да изберем лепилото за пода

Днес в магазините има различни видове строителни лепила. Изборът на конкретна композиция зависи от какъв материал е да се справим. Така че, за поставяне на подови настилки в кухнята или банята, най-често избират плочки или гранит. Има два вида лепило за тези видове материали. Първата е пасти и маски. Втората е суха смес, основана на различни видове цимент и кварцов пясък, към които се добавят полимерни модификатори, както и специални добавки за подобряване на производителността. В този случай всичко е ясно. Сухата смес се разрежда с вода в определено количество, което обикновено се посочва на опаковката. Това лепило трябва да бъде хомогенно, без бучки и неговата консистенция трябва да е достатъчно дебела, така че сместа да не се оттича дори от вертикална повърхност. Можете да я нанесете и върху неравен груб под.

Що се отнася до втория тип лепила, тези пасти се правят на основата на латекс или полимери, изработени от преработени продукти. Тук се използва вода или разтворител като свързващо вещество. Подобрените добавки също се използват за подобряване на ефективността. Предимствата на такива лепила са, че те могат да се използват в помещения с висока влажност. Въпреки това, те са подходящи главно за стандартни керамични плочки.

За по-тежки порцеланови камъни се използват по-често циментови смеси, тъй като се отличават с висока адхезия и здравина. Освен това има специални формулировки на базата на епоксидни смоли.



Друго нещо - подови настилки от дърво или имитация. Само за полагане парче паркет може да се използва няколко типа лепило. Например, за малък формат паркет дъб е подходящо вододисперсионно лепило, което за дълго време изсъхва, но няма остър мирис и не съдържа токсични вещества в състава му. За други видове дървесина това лепило не е подходящо, защото има вода, която оказва неблагоприятно въздействие върху дървото.

За подови настилки от такива скали се използва полиуретаново лепило, което се основава на полиестерно съединение и втвърдител. На пазара има два вида - в еднокомпонентни, и двете вещества вече са смесени, двукомпонентното, което трябва да смесите. Такова лепило не съдържа вода, бързо изсъхва и няма миризма, но е токсично и можете да работите с него само с ръкавици.

Е, да закупите кухнята на Plaza Real на намаление и да получите подарък - посетете https://plazareal.ru/page_231.html. Само там има всичко за комфорт и комфорт във вашата кухня.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво представлява мистрия?Какво представлява мистрия?
Дебелината на подовите плочки с лепило се изчислява самостоятелноДебелината на подовите плочки с лепило се изчислява самостоятелно
Изберете лепило за плочките за топъл подИзберете лепило за плочките за топъл под
Как да изберем правилното лепило за плочките за баняКак да изберем правилното лепило за плочките за баня
Лепило за плочки как да разберете диапазона?Лепило за плочки как да разберете диапазона?
Какво е най-доброто лепило за порцеланови камъни?Какво е най-доброто лепило за порцеланови камъни?
Технология на полагане на керамични плочкиТехнология на полагане на керамични плочки
За да лепи керамични плочки на стенаЗа да лепи керамични плочки на стена
Универсалното свързващо лепило е незаменим спасител в строителствотоУниверсалното свързващо лепило е незаменим спасител в строителството
Избор на лепило за тапетиИзбор на лепило за тапети
» » Как да изберем лепилото за пода?
© 2021 BggeHat.com