Самозалепващи стави

Самозалепващи стави

За да ремонтирате изглежда чист и качествен, е необходимо не само да се поставят плочки равномерно, но и да се грижи за появата на шевовете между тях. За всички ваши усилия не са напразни, трябва да изберете правилната фугираща смес и да следвате инструкциите за нейното приложение.

За работа ще ви трябват следните материали: шпатула, фуги, бояджийски ленти и вода.

Не купувайте никакъв вид фуги. Ако обработвате шевовете в кухнята или банята, е по-добре да спрете на фуги от цимент с полимерни добавки. Този вид фуги е най-добре да носите влага. Ако възнамерявате да обработвате шевове по пода, по-добре е да закупите фугиращ разтвор с добавка за профили, тъй като той е по-устойчив на различни повреди и товари.

Когато всички необходими материали за работа са готови, можете да започнете да мистрия шевовете. Вземете контейнер, въведете в него хладка вода и изсипете фугиращата смес. Съотношението на водата и фугите трябва да се посочи в инструкциите за материала. Разбъркайте сместа до хомогенно състояние, можете да я направите ръчно или да използвате строителна миксер.



Намокрете плочките с вода и ги нанесете върху тях. За приложение можете да използвате специална шпакла или гладеща подложка. Отстранете излишната фугираща смес с шпатула и оставете ставите да изсъхнат. След това изстържете остатъците от разтвора от повърхността на плочката.

Изчакайте около час, след като сухият разтвор се изсуши и почистете цялата повърхност на керемидата с гъба. Ремонтът е продължил колкото е възможно по-дълго, трябва редовно да се прилагат специални защитни течности за шевовете. Например, е възможно да се обработват шевове със силиконови уплътнители. Той създава висококачествен влагоустойчив слой, който няма да позволи на шевовете да се счупят.

Преди да нанесете уплътнителя, уплътнението на краищата шевове специални лепенки, което ще намали времето се нанася лепилото, и ще попречи на плочката от поява на петна и замърсявания. Нанесете върху плочки фуги уплътнител работа трябва да е чист, въведете силициев слой равен, внимавайте да не оставите вакуум. Подравнете го с шпатула и извадете залепващата лента. Проверете плочката за остатъчна фугираща смес или силикон и, ако е необходимо, премахнете остатъците.

Е, ако се интересувате от производството на хангари - посетете сайта r-kompleks.ru. Само там можете да поръчате производството на най-добрите хангари на достъпни цени.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пълнеж за плочки как да избирате?Пълнеж за плочки как да избирате?
Как да изтриете шевовете на плочките?Как да изтриете шевовете на плочките?
Как да поставите плочката на подаКак да поставите плочката на пода
Как бързо и качествено да избърсвате шевовете на керамични плочкиКак бързо и качествено да избърсвате шевовете на керамични плочки
Какво представлява мистрия?Какво представлява мистрия?
Уплътняване на фуги между плочки съвременни методи за запечатване на фугиУплътняване на фуги между плочки съвременни методи за запечатване на фуги
Полагане на плочки със собствените си ръцеПолагане на плочки със собствените си ръце
Епоксидно фугиране как да се използва за стени и подове?Епоксидно фугиране как да се използва за стени и подове?
Кои фугите да изберете за личен опит за подови плочкиКои фугите да изберете за личен опит за подови плочки
Как правилно да мистрия плочките в банятаКак правилно да мистрия плочките в банята
» » Самозалепващи стави
© 2021 BggeHat.com