Избор на лепило за тапети

Избор на лепило за тапетиАко ще залепите тапета, тогава неизбежно ще се сблъскате с проблема с избора на лепила. Разбира се, можете да се възползвате от, както се казва, старомоден рецепта - да вземе нишестето и брашното, дълго и досадно да се разбърква в студена вода, докато напълно гладка консистенция, което няма да бъде еднократна натрупана. След това сместа се загрява, като се разбърква непрекъснато, така че да се сгъсти, след това да се охлади и да продължи с тапета. Този метод е добър само за феновете на биологичните продукти. Много по-лесно е да се приготви лепилен разтвор от качествена, екологосъобразна готова смес, която просто трябва да се разрежда с вода в пропорцията, посочена на опаковката.

Проблемът е, че на пазара има няколко типа лепила за тапети и това е малко объркващо за потребителя. Е, в този случай просто трябва да се научите да разбирате знаците. На опаковки от лепила за тапети виждаме буквите MK, MC, CMC. Какво означават те?

Всъщност всичко е съвсем просто. Това е маркировката на фугата, на която се основават лепилните смеси. Например, МК - модифицирана скорбяла, която е включена в рецептата остаряла. Той няма нищо общо с генните модификации. Това е просто част от един по-добър, щадящи околната среда, която има само два недостатъка - тя се характеризира с ниско сцепление в сравнение с други съединения, и тя губи свойствата си след многократно намокряне (т.е., лепене на тапети с боядисването не е подходящо). Но лепилото на базата на MK е евтино.

По-скъпата опция се счита за смес, основаваща се на CMC. Това съкращение крие карбоксиметилцелулоза. Също така е екологосъобразна връзка и има добри характеристики на работа. Но тя реагира лошо на вар, който е част от някои мазилки и също се страхува от многократно навлажняване.



Тези недостатъци са лишени от смеси на базата на МС-метилцелулоза. Те се считат за най-качествени и следователно са най-скъпи. Но такива смеси са съвместими с материали от всякакъв вид. Те имат достатъчно високи способности за залепване (и не се страхуват от повторно омокряне), проникват дълбоко във всякакви минерални основи. В допълнение, има съединения на базата на MC, които могат да се похвалят дори и срещу съпротивление при замръзване.

При продажба можете да намерите опаковки от лепилни композиции с надпис "Индикатор". Обикновено това означава съединение, което подобрява качеството на приложение на формулата. Когато влезе във водата, тя дава розов цвят, но не се страхувайте - след 10 минути след прилагането му ще изчезне.

Ако се интересувате от всички подробности относно свързването на пералната машина към канализацията - посетете сайта kanalizaciyainfo.ru. Само там ще ви бъде указано как правилно да свържете пералната машина към канализацията.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Тапет Стикер на тавана - инструкцияТапет Стикер на тавана - инструкция
Течен тапетТечен тапет
Мога ли да тапет на моя тапет?Мога ли да тапет на моя тапет?
Тапетиране на собствените си ръцеТапетиране на собствените си ръце
Начини за премахване на стари тапетиНачини за премахване на стари тапети
Какво е течен тапетКакво е течен тапет
Изберете тапет лепилоИзберете тапет лепило
Винилови тапети предимстваВинилови тапети предимства
Закупуване на тапети за стени, какво трябва да знаетеЗакупуване на тапети за стени, какво трябва да знаете
Как да изберем лепилото за пода?Как да изберем лепилото за пода?
» » Избор на лепило за тапети
© 2021 BggeHat.com