Какво е най-доброто лепило за порцеланови камъни?

Керамичните гранитогрес са материал с ниска абсорбция на вода, така че обикновените циментови лепила и минералите за полагане не са подходящи. Полагане на плочки от порцелан

изисква използването на специални материали и съответствието с определена технология, внимателно подготвена основа и наличието на необходимите инструменти.

Изисквания за лепилни смеси

Порцеланът е доста капризен материал, дори и за професионални павета, така че преди инсталирането, трябва да имате предвид вида на фундамента, но който ще се вмести, външните фактори на влияние и качеството на лепилото.

Лепилото има вид на суха смес цимент-пясък с добавяне на прахообразни водоразтворими полимери, които осигуряват неговия вискозитет и еластичност. След добавянето на вода се повишава адхезията на адхезивните материали.

Адхезията е най-важната характеристика на лепилото, тъй като в себе си порцеланът има ниска адхезионна якост към субстрата. Като се има предвид, че подовата плочка е с доста голям товар, дебелината на адхезивния слой трябва да бъде равна на дебелината на плочката и дори малко по-голяма. Увеличете адхезивния слой, ако подът е снабден с отоплителна система.

Ако облицовката трябва да се използва при трудни условия, се препоръчва използването на двукомпонентни лепила, тъй като те са по-устойчиви на температурни промени и висока влажност, което ще спомогне за запазването на покритието за по-дълъг период от време.

Когато полагате плочки, трябва да имате предвид, че за горещ период при повишени температури е необходимо да използвате лепило, което изсъхва по-дълго, за да не изсъхне на повърхността. За температура, по-малка от + 15 градуса, трябва да изберете смес, която бързо става силна и ако трябва да я поставите на сложна основа (пластмаса, дърво, метал), е по-добре да използвате лепило върху полиуретанова или епоксидна основа. Полагане на керамични гранитогрес не може да се нанася върху шпакловъчна основа или маслена боя.

Монтаж на плочки от порцелан

Полагане на плочки от порцелан

Качественото облицоване включва следните етапи:

  • подготовка на замазка (изравняване, укрепване) или други повърхности
  • избор на лепилна смес и фугиране съгласно препоръките на производителя
  • плочки полагане
  • фугиране
  • почистване на повърхността

Какъв тип лепило да изберем?

За инсталирането на порцеланови каменни изделия не всяко лепило е подходящо, поради което при избора често се появява въпросът: какъв вид лепило за керамичен гранит е по-добре? Отговорът, разбира се, е специално предназначен за това, но е по-добре да се консултирате с практикуващите господари. Но никога не вярвайте на истории, че е по-добре да вземете скъпо лепило. Това не е непременно най-доброто, защото тези смеси, които са по-евтини, също изпълняват добре своята функция. Вярно е, че и най-евтините, които да предприемете, също не са желателни, така че по-късно да не се налага да харчите пари за нова плочка.

Адхезивният състав може да се продава в различни състави:

- еднокомпонентна - това е готова за употреба паста. В тази форма не трябва да се прибавя нищо друго, не изсъхва дълго време, благодарение на неговата еластичност е лесно да се приложи към повърхността;



- двукомпонентен - се състои от няколко компонента, които трябва да бъдат смесени преди употреба;

- смес, основана на цимент с добавка на пластификатор, има достатъчно висока степен на еластичност и по-ниска от циментовата смес.

Основните критерии, които трябва да се вземат предвид при избора на това са:

  1. размер на плочките
  2. Условия за местоположение и експлоатация
  3. дебелина на лепилото

Освен това не трябва да забравяме удобството на работата. Тъй като повечето порцелан се използва за големи площи, лепилото трябва да има удължен срок на годност на готовия разтвор. Например IVSILPROFIT издържа най-малко 30 минути след отпечатването и запазва свойствата си около 6 часа след смесване на разтвора. Ако трябва да направите ремонт през студения сезон, тогава докато лепилото не се хване напълно, не можете да включите отоплението.

За разлика от циментовата каша, лепилната смес има някои предимства:

  • дълъг живот на покритие
  • водоустойчивост и устойчивост на замръзване
  • Висока здравина на сцепление
  • възможност за използване както за вътрешни, така и за външни работи

Към всички предимства можете да добавите и безопасност към околната среда.

В строителния пазар, голям избор от производители на този продукт - Moment, Ceresit, IVSIL, Kreisel, MAPEI, Polimin и др. Такава широка гама позволява да се избере подходящият вариант, както по качество, така и по цена.

Добър избор е лепилото за керамичен гранит, което в края на краищата е в състояние да поддържа висококачествената плочка, така че да не падне при най-малкото охлаждане или обратно.

Тъй като керамичен гранит плочка не се страхува химични и механични влияния, влага и вибрации (например, домакински уреди), и живота на достатъчно дълго, за нея, тя може успешно да служи в продължение на десетилетия и не променят цвета си. За да се направи това, колкото е продължило, то трябва да бъде правилно насочва, така че изборът на лепило е толкова важен процес, тъй като изборът на най-плочки.

Опаковки от лепливи смеси обикновено са предупредени, че те трябва да се използват на плоска грундирана работна повърхност, тъй като ключът към успеха на полагането и дълготрайността на керамогратите е правилната основа и избор на качествено лепило.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем лепило за плочкиКак да изберем лепило за плочки
Как правилно да поставите керамичен гранит на пода професионален съветКак правилно да поставите керамичен гранит на пода професионален съвет
Лепило за мозайка върху типове мрежи, технология за съхранениеЛепило за мозайка върху типове мрежи, технология за съхранение
Изберете лепило за плочките за топъл подИзберете лепило за плочките за топъл под
Как да изберем правилното лепило за плочките за баняКак да изберем правилното лепило за плочките за баня
Лепило на сорта pva и характеристики на най-популярния състав на лепилотоЛепило на сорта pva и характеристики на най-популярния състав на лепилото
Как да поставите мозайка на подаКак да поставите мозайка на пода
Технология на полагане на паветаТехнология на полагане на павета
За да лепи керамични плочки на стенаЗа да лепи керамични плочки на стена
Какво може да е лепило на pva, получено въз основа на вариацията на pvaКакво може да е лепило на pva, получено въз основа на вариацията на pva
» » Какво е най-доброто лепило за порцеланови камъни?
© 2021 BggeHat.com